Triada MTB Avrig – 10-13 septembrie 2020

Foarte mulți dintre iubitorii de MTB din România s-au pregătit temeinic în timpul iernii ce a trecut pentru a putea da “examen de tehnică și aptitudini” la Triada MTB Avrig, eveniment programat pentru luna aprilie. Problema e că, din cauza pandemiei, competiția a fost mutată în toamnă. Am spune că e un caz fericit că a fost mutată și nu anulată, cum s-a întâmplat în cazul altor competiții. Este pentru prima oară când cei de la CSU Scott ProCycling organizează un stage race cu 4 etape. Iată și câteva informații oficiale primite chiar de la organizatori:

Desfășurată de obicei în luna aprilie, Triada MTB Avrig a devenit deja una din competițiile tradiționale de deschidere a sezonului de mountain bike. Chiar dacă am fost nevoiți să schimbăm data de desfășurare putem spune că suntem în continuare în prima parte a acestui sezon început foarte târziu.

Competiția din acest an se va desfășura pe nu mai puțin de 4 zile, clasamentele finale fiind întocmite prin adunarea timpilor din cele 4 etape. Pe lângă competiția pe etape vom avea în programul zilei de sâmbătă concursuri pentru copii, cadeți și juniori, iar duminică, cei care nu au 4 zile la dispoziție, vor putea concura pe traseele de 68, 42 sau 22 de kilometri. Pe traseul de 22 de kilometrii avem și o categorie Family, copil sub 14 ani însoțit de un părinte.

Găzduim și în acest an două competiții din calendarul Federației Române de Ciclism. Sâmbătă avem etapa a 3-a a Cupei Naționale de MTB pentru Copii, iar duminică etapa a 2-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton.

Menționăm că organizarea acestei competiții sportive va respecta regulile și recomandările sanitare în vigoare. Pe site-ul evenimentului am publicat un document cu toate informațiile necesare participanților și sperăm ca aceștia să ne ajute să respectăm regulile și să avem o competiție în condiții sigure. Accesul în zona de start sosire va fi permis doar sportivilor și staff-ului acestora.

Ziua 1 – contratimp indiviual de 10.5 km, cu start la Mârșa din curtea firmei Metropolis și sosire sus pe Valea Avrigului.

Ziua 2 – traseu de 53 km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal care îi va duce pe concurenți pe 2 muchii nordice ale Munților Făgăraș la peste 1.200m altitudine.

Ziua 3 – competiție de Cross Country Olimpic pe un circuit de 2.5 km amenajat în grădina Palatului Brukenthal și pe străzile din zona centrală a Avrigului. Tot aici se vor desfășura dimineața competițiile pentru copii.

Ziua 4 – traseu de 68 km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal.

Înscrierile se mai pot face online pe www.triadamtb.ro până la data de 8 septembrie pentru competiția de 4 zile și pâna la data de 10 septembrie pentru competițiile de 1 zi.

Programul competițiilor:

Joi 10 SEPTEMBRIE 2020
15:00 – primul start Etapa 1 – Time Trial/XCT
18:00 – Festivitatea de premiere

 

Vineri 11 SEPTEMBRIE 2020
11:00 – Start Etapa 2

14:30 – Festivitatea de premiere

 

Sâmbătă 12 SEPTEMBRIE 2020
09:00 – 11:30 Competiții pentru copii (Cupa Națională)
12:00 – Start Juniori și Cadeți
13:30 – Start Etapa 3
16:00 – Festivitatea de premiere

 

Duminică 13 SEPTEMBRIE 2020
10:00 – Start Family, Fun Masculin/Feminin
10:30 – Start Etapa 4 – XCM
10:30 – Start concursuri de 1 zi (XCP/XCM)
16:00 – Festivitatea de premiere

Triada MTB Avrig este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism. Evenimentul este sprijinit de Primăria orașului Avrig și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Sponsori: ZuzuFit, TIEMME, URGO, SCOTT, GEIGER, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Partener de mobilitate – ALIAT.

Traseele de concurs sunt puse la punct împreună cu Ocolul Silvic Avrig și Ocolul Silvic Izvorul Florii.

Palatul Brukenthal Avrig este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vă așteptăm la Avrig!

Rămâne acum să ne întâlnim săptămâna viitoare la Triada MTB Avrig. Sperăm că v-ați făcut “temele de vacanță” și veți reuși să vă bucurați de toate cele 4 etape la cote maxime.

Credit foto: Tibi Hila – hila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *