Bike 4 Life, o bicicleală de fapte bune

2020. Un an de pomină pe toate planurile. O dată cu pandemia multe evenimente s-au anulat. Unele însă, s-au reinventat. Aceasta este și povestea Bike 4 Life, o cursă caritabilă de ciclism organizată de Asociația Autism Voice.

Alături de Bogdan Coman, ciclist la CSA Steaua, cu care am avut și noi bucuria să ne cunoaștem la 100K Walk, s-a născut o nouă idee: 500 de kilometri pe bicicletă. Și pentru că un eveniment are responsabilitatea de a avea grijă de participanții săi, startul acestei provocări se va lua în toate colțurile țării, participanții alegându-și singuri traseul, în conformitate cu reglementările COVID-19.

Fiecare biciclist alege cât va merge, știind că implicarea sa va schimba destinul unui copil cu autism.

 

Cursele au fost setate pentru pentru toate puterile și…vârstele:

500K 4 Life – 7 zile ( 04-11 septembrie )

50K 4 Fun – 2 zile ( 04-06 septembrie )

5 k 4 Kids – 2 zile ( 04-06 septembrie )

Taxa de participare e 55 de lei si reprezintă echivalentul unei ore de terapie specializată ABA pentru micuții cu autism și va fi folosită pentru a susține cei 400 de copii care fac terapie în cele 2 centre Autism Voice din București.

Toată viața micuților cu tulburări din spectrul autist e o adevărată cursă: să fie înțeleși, să spună ce-și doresc și ce-i doare, să se exprime, să își facă prieteni. Datând din 2008, Asociația Autism Voice a devenit prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea unei formări specializate a terapeuților.

În ultimii 3 ani, asociația s-a implicat activ în curse de alergare ca Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, Salomon Eco Run Moeciu dar și în curse de ciclism caritabile în Țara Făgărașului.

Anul acesta, s-au implicat în nenumărate curse virtuale de alergare, iar Bike 4 Life a fost o idee care a venit natural, pentru a susține sportul și sănătatea în această perioadă. Mai mult decât atât, cursa copiilor, Bike 4 Kids este un mod prin care micuții deprind obiceiuri sănătoase, dar învață și să se aplece cu grijă asupra celor care sunt mai puțin norocoși. Dorința de a face o faptă bună și de a ne implica în comunitate se învață acasă!

Dacă vă e dor și vouă să dați jos bicicleta din cui și să va puneți amprenta asupra vieții unor copii, Bike 4 Life este provocarea potrivită.

Contorizarea kilometrilor parcurși se va face prin orice aplicație de monitorizare și se vor transmite rezultatele zilnice pe event.

Detalii despre eveniment aici: https://bit.ly/Bike4Life_Facebook_Event.

Înscrierile se pot face aici: https://bit.ly/Bike4Life.

Nu puteau lipsi nici premiile de la acest concurs: după terminarea cursei se vor trage la sorți produse și vouchere de la partenerii evenimentului: Road Grand Tour, Republica Bio, Bellotto și Ruvix.

Pentru cei care nu pot participa anul acesta, dar vor să susțina cauza copiilor, o pot face printr-o donație aici.

https://autismvoice.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=13359

Fiecare 55 de lei se vor transforma într-o oră de terapie.

“Nu putem face lucruri mari singuri, ci doar lucruri mici. Însă dacă toți facem lucruri mici, împreună putem construi ceva mare și puternic. Lucrurile mici generează schimbări mari.” – Anca Dumitrescu, președinte Autism Voice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *