Să pedalezi pentru un vis

Andrei Gubas, care stă în Cluj, organizează de patru ani, la Iași, un turneu caritabil de volei denumit, simbolic, DREAM. La fiecare dintre edițiile de până acum au participat în jur de 28-32 de echipe din România și Republica Moldova, iar banii adunați, aproximativ 10.000 de lei/turneu, au fost donați pentru diverse cauze, între care copii și tineri diagnosticați cu autism și sindrom Down.

Anul acesta s-au înscris la DREAM un număr record de echipe, 36, dar după ce a mutat turneul din mai în august, Andrei s-a văzut nevoit să-l anuleze. „Am apelat la echipele înscrise în speranța că vor dona taxa de participare pentru cauza de anul acesta”, spune el. Cauza l-a convins pe Andrei să facă personal ceva mai mult. Iar planul său nu a fost anulat de pandemie.

Ca sportiv – indiferent dacă ești profesionist sau doar amator – te forțezi mereu să-ți depășești zona de confort, pentru că știi că doar în acest fel poți evolua, doar așa îți poți îmbunătății performanțele. Și deși de cele mai multe ori găsești în tine resursele pentru a merge mai departe, uneori ai nevoie de un imbold exterior pentru a le descoperi. Când știi, de exemplu, că mulțumită efortului tău, viața cuiva ar putea fi mai frumoasă, o să găsești puterea de a da mai mult, de a încerca mai tare. Acesta a fost gândul lui Andrei atunci când a decis, în primăvară, ca drumul lui de la Cluj la Iași, pentru turneul Dream, să se transforme într-un pod de mâni întinse spre Mihaela – diagnosticată cu instabilitate cranio-cervicală și sindrom de activare mastocitară. „Voi străbate acest drum de 432 de km pe bicicletă și vă invit să-mi fiți alături, pentru a face rost de banii necesari intervenției chirurgicale care are potențialul de a-i reda Mihaelei speranța unei vieți normale”, scrie Andrei pe pagina de facebook dedicată event-ului.

Andreei nu pedalează decât de doi ani, așa că s-ar putea să-i fie greu să parcurgă cei 432 de km dintre Cluj și Iași. ”Dar nu atât de greu cum îi este Mihaelei să treacă cu bine peste cele 24 de ore dintr-o zi”, spune el. Cu doar câteva zile înainte de start, i-am pus câteva întrebări lui Andrei, pentru a-l ajuta să ajungă mai ușor la fiecare dintre voi.

Care este relația ta cu sportul?

Relația mea cu sportul a început la 8 ani, când tatăl meu m-a dus la fotbal, karate și atletism. La vremea aia nu mi-a plăcut nici unul din aceste sporturi. Dat fiind faptul ca tatăl meu era prieten bun cu un antrenor de volei din Blaj, a mai facut o încercare și la volei am rămas până în prezent. E sportul de care mă leagă cele mai faine amintiri, de la turneele la care participam în copilărie, până la organizarea Turneului DREAM.

Cum se va desfășura efectiv treaba cu bicicleta?

O să plec pe 15 august la ora 5 dimineața, în prima zi o să ajung la Colibița sau Bistrița Năsăud, depinde unde găsesc o cazare. A doua zi ajung la Câmpulung Moldovenesc și aici mă gândesc să rămân o zi, ca apoi să plec direct la Iași, aprox 200 de km. În cazul în care o să consider că nu sunt apt să fac 200 km într-o zi, nu o să mai rămân la Câmpulung Moldovenesc decât o noapte și o să mai fac un popas la Fălticeni, în ziua 3. O să pun pe Facebook și pe site. Cine va vrea, o să poată să vadă în timp real pe unde sunt.

Cum se pot implica oamenii în proiect?

Prin donații în contul beneficiarei, cel de pe site, cu mențiunea DREAM.

Cum te-ai pregătit pentru 432 km of dreams?

Ture lungi cu bicieta, 100-120 km, alergare prin pădure 8-10 km. M-am cam luptat cu mine în astea 2 luni, am aflat că îmi pot fi chiar prieten bun :))

Puteți să vă implicați în visul lui Andrei cu încurajări aici și donații aici. Pentru că unele visuri nu se împlinesc decât dacă există în mai multe suflete. 

One comment

  1. Stiu ca poti si sunt foarte mândră de tine! O sa reușești, nu ma indoiesc nicio secundă de asta! Bravo pentru initiativa si curaj! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *