100K Walk 2020 – home edition – 10-17 aprilie

Despre 100K Walk ar fi trebuit să vorbim abia la mijlocul lunii iunie când este programat main event-ul anul acesta, însă situația de față a impus găsirea unor soluții care să ne țină ocupată mintea și trupul. Faptul că trebuie să stăm foarte mult în casă nu doar că ne “deteriorează” mintea, dar cu siguranță ne afectează și trupurile. E cel mai bun moment să facem mișcare conștient și, așa cum se întâmplă de fiecare dată în dreptul 100K Walk, să dăm sens pașilor noștri. Pentru că acum, mai mult că oricând poate, e nevoie de responsabilitate socială. Și umanitate. Să vă explicăm cum funcționează:

32.808 de minute. Atât s-a scurs de când lumea s-a schimbat.  

32.808 de minute au trecut de când suntem în casă, așteptând să revenim la o normalitate de care începe să ne fie dor.

Situația declanșată de COVID-19 a dus la o izolare care ne-a rupt din mediul nostru, din rutina noastră zilnică, din mijlocul celor dragi chiar. Cu ochii lipiți de fereastra, urmărim primăvara intrandu-și în drepturi și cu speranță, încercăm să construim planuri de viitor. Un viitor la care noi toți visăm.

Pentru unii însă, normalitatea este un cuvânt necunoscut. 

Copiii din Autism Voice sunt izolați și neînțeleși datorită unui diagnostic dur. Pentru ei, izolarea este un stil de viață.

1 din 54 de copii este diagnosticat cu autism. 

Poate fi copilul oricui. 

În fiecare an, mii de copii primesc acest diagnostic grav. Mii de cereri, mii de părinți care cer ajutor pentru a-și trata copiii.

100K Walk Home Edition este o călătorie din interiorul nostru, din interiorul caselor noastre către destinele celor din jur care au nevoie de ajutorul nostru.

Am fost patru cei care am inițiat acest proiect: Daniel Osmanovici, Andrei Gligor, George Baltă și Memo. Sperăm ca, o dată cu fiecare ediție, să fim din ce în ce mai mulți. Sperăm ca pașii noștri să se unească cu ai voștri și să facem o schimbare împreună.

Iți mulțumim că te alături nouă, ca “walker”. Împreună suntem o #VOCE pentru cei care nu pot vorbi în numele lor.

Poveștile 100K Walk le scriem împreună. Pentru că împreună avem mai multă putere. Iar mai multă forță poate aduce mai multă bucurie. Mai multă normalitate.

Așadar, de data aceasta vom face împreună pași pentru fiecare minut pe care l-am petrecut în casă și vom dărui aceasta călătorie personală copiilor care își trăiesc viața izolați zi de zi, din pricina autismului.

Fiecare suma strânsă cu această ocazie se va transforma în ore de terapie pentru cei 400 de copiii din asociația Autism Voice.

Fiecare 55 de lei=o oră de terapie! Fiecare oră poate însemna un cuvânt nou, un gest, o șansă pentru o viață normală.

Când? Între 10-17 aprilie 2020. Vineri, 10 aprilie, ora 7:00 începem călătoria și avem timp până vineri 17 aprilie la ora 20:00 să facem cei 32.808 pași care reprezintă 25 de kilometri, un sfert din călătoria 100K Walk Home Edition. Este o ocazie bună pentru a ne găsi încă 3 prieteni, oriunde în lume, cu care să împărțim această călătorie.

În săptămâna dinaintea Paștelui să ne luam un moment pentru a ne redescoperi, pentru a purta o discuție cu noi înșine.  Prin prisma ultimelor evenimente suntem îndemnați să ne resetăm prioritățile și  perspectivele.

Trasee 100K Walk Home Edition

 

#100KWalk Împreună– traseu de 100k efectuați în propria casă sau curte, în echipă de 4 prieteni. Fiecare “walker” va parcurge 32.808 pași , echivalentul minutelor state în casă până acum si a 25k – donație minimă recomandată  100 lei (4*25 lei/persoană).  Îndeamnă-ți prietenii să ți se alăture. Pentru că în aceste vremuri avem nevoie unii de alții.

Și pentru ca #nobodywalksalone.

 

#Geeks4Democracy Walk – traseu dedicat livratorilor Cumpărături la ușa ta, o inițiativă Geeks for Democracy. Sute de oameni livrează zi de zi, voluntar, alimente la ușa persoanelor din grupul de risc, izolate acum în casă. Pașii lor sunt prețioși pentru cei care au nevoie de ajutor și vor deveni un exemplu pentru fiecare dintre noi – donație minimă recomandată  20 lei/persoană.

 

#10K kids – un traseu de 13.123 pasi (echivalentul a 10k), dedicat copiilor noștri, în așteptarea zilelor în care vor alerga din nou în parc în siguranță – gratuit.

 

Vă rugăm să facem acești pași în siguranță, conform O.M. 3/2020, în casă, în jurul casei, păstrând distanțarea socială.

 

Înscrierile se pot face printr-o donație în siguranță pe Galantom, aici: https://autismvoice.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=12018

După ce te vei înscrie, dă START WALKING pașilor tăi pe aplicația pe care o ai pe telefon sau ceas. Dacă ai nevoie de ajutor, te putem îndruma la telefon 0748 849 919. 

În fiecare seară, aici ( https://www.facebook.com/events/668041997359455/ ) vom posta cu toții update-ul pașilor noștri de peste zi. Ținem cu toții aproape. Împreună suntem mai puternici, împreună suntem o #voce.

Dacă vei dori să vezi și care este numărul kilometrilor parcurși de tine, pentru mai multă precizie, poți să faci conversia pașilor aici: http://www.kylesconverter.com/length/steps-to-kilometers.

Știm că se apropie sărbătorile pascale și că pentru mulți dintre noi lucrurile vor fi diferite anul acesta. Alături de partenerii noștri Trisport, On Romania, Chimpanzee, Garmin și Bellotto te ajutăm să câștigi un cadou pe care îl vom trimite, în numele tău, unei persoane dragi ție. La finalul 100K Walk Home Edition, vom extrage câștigătorii cu random.org.

Tot ce trebuie să faci este să finalizezi traseul ales și să dai tag persoanei căreia vrei să îi dăruiești cadoul la postarea cu premiul din cadrul evenimentului 100K Walk Home Edition. Mesajul tău îl vom adăuga pe o felicitare făcută de micuții din Asociația Autism Voice.

Îți mulțumim!

Solvitur Ambulando- It is solved by walking.

 

Finalizează-ți înscrierea printr-o donație aici: https://autismvoice.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=12018 si nu uita

#nobodywalksalone.

Detalii actualizate veți avea în permanență aici: https://www.facebook.com/events/668041997359455/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *