Ciclismul ne uneste – concurs de profil pentru persoanele cu dizabilitati

De-a lungul timpului s-a scris si s-a dezbatut mult despre concursurile de ciclism pentru tineri si adulti, amatori sau profesionisti, dar in Romania s-au auzit foarte putine despre concursurile de ciclism pentru persoanele cu dizabilitati.

Anul acesta, un tanar profesor din Bucuresti a depus un proiect in acest sens, intitulat “Ciclismul ne uneste”, iar in luna mai, anul curent va organiza primul concurs de ciclism dedicat persoanelor cu dizabilitati la nivelul Municipiului Bucuresti, in care sunt asteptati elevi inscrisi in scolile speciale din ciclul gimnazial alaturi de elevi din scolile de masa care se vor intrece intr-un spatiu amenajat, care va cuprinde elementele de baza din mersul cu bicicleta.

Pasiunea pentru mersul pe bicicleta a dus la constientizarea beneficiilor aduse acestui gen de activitate sportive si ulterior devenind o activitate constanta in unitatea de invatamant unde lucreaza. Usor usor, cresterea nivelului de pregatire fizica si integrarea sociala prin ciclism, au devenit principalele obiective pe care le urmareste tanarul profesor si acestea au inceput sa se concretizeze prin diversele activitati realizate alaturi de parteneri, precum Asociatia “Pedalam pentru Oameni” si “Asociatia DOWN Plus Bucuresti”.

Ideea concursului este de a aduce la un loc elevi din invatamantul special si cel de masa, care vor participa in probe de individual, masculin si feminin, dar si in probe de ciclism unificat, elev din invatamantul de masa care va pedala pe o bicicleta tandem cu un elev din invatamantul special (copil cu Sindrom DOWN), parcurgand un traseu aplicativ care este format din elemente de baza folosite in mersul pe bicicleta. In cadrul probei de Unificat, elevii vor parcurge traseul pe o bicicleta tandem, elevul din scoala de masa stand in fata iar elevul cu Sindrom DOWN va sta in spate.

Fiecare scoala va avea dreptul de a inscrie un numar de 5 elevi din invatamantul special, din care 1 elev va fi cu Sindrom DOWN si 1 elev din invatamantul de masa, de la scoala partenera.

Ca orice concurs, cei mai buni vor fi premiati cu medalii, cupe si premii din partea sponsorilor, dar si efortul celor care participa va fi recompensat cu diplome de participare si premii.

Pana in luna mai, 2020, pregatirile continua iar entuziasmul copiilor este la cote ridicate, asteptand cu nerabdare ziua cea mare in care vor fi desemnati cei mai buni ciclisti speciali din Bucuresti.

Nu ramane decat sa le uram succes in pregatire si la concurs si sa felicitam initiativa domnului profesor Popescu Ionut, cadru didactic din Scoala Gimnaziala Speciala Nr. 9 pentru ideea de a include persoanele cu dizabilitati intr-o activitate practicata la nivel mondial de un numar foarte mare de oameni.

Detalii actualizate vor aparea aici: https://www.facebook.com/ciclismulneuneste/?view_public_for=113101913485062

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *