BikeXpert Alpine Challenge 2019 – race report

Sambata 19 octombrie 2019 s-a desfasurat cea de-a 6-a editie a concursului de MTB BikeXpert Alpine Challenge, eveniment organizat de BikeXpert Racing Team. In cursa am fost reprezentati de Sorin Meleca de la care am aflat urmatoarele:

” Race report BikeXpert Alpine Challenge 2019.

A sasea editie a competitiei de MTB BikeXpert Alpine Challenge organizata de catre BikeXpert Racing Team a insemnat si prima mea participare la aceasta.

Intr-o superba dimineata de octombrie am ajuns in parcul central din Pucioasa care prin suportul autoritatilor locale era pregatit sa primeasca cei 500 de temerari care au venit sa infrunte Subcarpatii de Curbura, iar cei mai curajosi chiar sa cucereasca varful Leaota din muntii cu acelasi nume.

Organizatorii ne-au rasfatat inainte de start cu o cafea buna de la „ Cafe Mixology”, pentru energie in timpul cursei cei de la Gold Nutrition aveau o gama variata de produse la standul lor, iar pentru cei care doreau sa isi faca upgrade la dispozitivele de monitorizare a activitatilor Garmin Romania a venit cu ultimele gadgeturi lansate recent; acestia chiar au oferit premii la tombola de final un Garmin 530 si un Garmin 830.

Cursa a avut mai multe trasee stabilite de organizatori si anume: traseul lung de 72 de km cu o diferenta de nivel de aproximativ 2300m, traseul scurt de 39 de km cu 900 m diferenta de nivel (Garminul meu 820 a calculat aproximativ 1200 m diferenta de nivel, posibil sa ceara schimbare ) , traseul de 16 km cu o diferenta de nivel de 300 m, un traseu XCO pentru copii amenajat in parcul din Pucioasa. Si anul acesta a fost organizata o cursa pentruategoria E-Bike, pe traseul scurt de 39 km.

La orele 10 trecute fix a fost dat startul, primii au plecat cei de la tura lunga, urmati de concurentii de la e-bike si in urma lor cei de pe traseul scurt. Pentru cei care au crezut ca va fi o cursa usoara organizatorii au avut alte planuri si dupa aproximativ 1 km de la start a inceput prima urcare pe sosea care a continuat pe un drum forestier care mai apoi a continuat cu o poteca prin paduri superbe imbracate in haine aramii pe o distanta de aproximatiiv 5 km, dupa care, in sfarsit, a inceput prima coborare intr-o zona demna de o cursa de XCO pe radacini de copaci putin umede datorita brumei de dimineata, urmata de o alta coborare pe o panta abrupta care a fost destul de dificil de abordat deoarece pamantul era ud si aderenta era destul de precara. Euforia coborarii a fost repede inlocuita de a doua sectiune de ascensiune de aproximativ 9 km pe aceleasi 3 tipuri de traseu asfalt, drum forestier si poteca. Dupa o coborare de aproximativ 1 km ajungi la un ravnit punct de alimentare unde voluntarii te intampina cu zambetul pe buze si iti ofera tot ce ai nevoie pentru hidratare si pentru a mai prinde putina energie pentru ca evident te asteapta cea mai mare urcare a turei scurte de aproximativ 400 de metri diferenta de nivel pe o distanta de doar 4 km pe care o incepi voios pentru ca stii ca dupa ce calvarul urcarii se sfarseste si ajungi in varf ,unde intalnesti privelisti incredibile care te fac sa te opresti si sa privesti toate cele patru zari. Urmeaza cea mai frumoasa si tehnica coborare pe care am experimentat-o in toate cursele de ciclism motan la care am fost (si nu sunt putine), coborare printre copaci prin padure cu slalom printre acestia, cu coborari alocuri mai abrupte , cu intoarceri la 90 de grade cu tot ce iti trebuie ca sa uiti de cei 20 km agonizanti de urcare de pana atunci.

Pentru un incepator la aceasta cursa am crezut prea mult harta pusa la dispozitie de organizatori si am crezut ca dupa km 25 urmeaza o portiune de 14 km pana la finish mai mult dreapta cu putine valonari dar ….. surpriza, urcarile si coborarile au continuat pana la finish care a fost pe o portiune de sosea unde ai putut in sfarsit sa „lasi pedala” si sa te relaxezi inspirand aerul curat oferit de cochetul oras dambovitean.

La finish iti refaci fortele cu o portie zdravana de paste Barilla o bere rece si o inghetata oferita de Cicom.

Ar fi nedrept sa nu spun si ca medaliile oferite sunt printre cele mai frumoase medalii de finisher oferite la cursele de ciclism, organizatorii dorind sa fie pana la capat diferiti si au facut medaliile magnetice pentru a putea si lipite de orice obiect metalic din casa ca sa-ti reamintesti de cursa superba pe care ai terminat-o.

Voi participa si la editiile viitoare din doua motive principale, primul este legat de frumusetea cursei si de organizarea impecabila, iar al doilea este legat de faptul ca organizatorii doneaza o mare parte din incasari catre MagiCamp , o organizatie non profit care organizeaza tabere pentru copii cu afectiuni grave. “

Iata cine a castigat:

Bikexpert Alpine Challenge

Dinamo a dominat Bikexpert Alpine Challenge. Ede Molnar a câştigat concursul de la Pucioasa, urmat de colegii de echipă, David Cristea şi Tudor Căzăceanu

Publicată de TVRSport pe Luni, 21 octombrie 2019

A 6-a editie de BikeXpert Alpine Challenge s-a bucurat de sprijinul sponsorilor BikeXpert, SuperBet, Heidelberg Cement, Mega Imge, Allianz Tiriac, Panel Land si Dacris. Alaturi de ei au sustinut evenimentul si Primaria Orasului Pucioasa, Consiliul Judetean Dambovita, MagicCamp, Gold Nutrition, Garmin, Continental, Barilla, Bergenbier, FRC, Dorna, Ambulanta de biciclete, GLT, BFG, Fakir, Conacul Ursului, Inghetata Cicom si Race Hub.

Asteptam acum cu mare drag editia din 2020 a acestui minunat eveniment dedicat MTB-ului.

Credit foto: Janos Cherestes si Traian Olinici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *