MoonTimeBike 2019 – ghid complet pentru participanti si spectatori

Zilele trecute am primit cu bucurie vestea că unul dintre cele mai așteptate evenimente de MTB din România va avea loc și anul acesta. Anunțul că MoonTimeBike revine în Parcul Tineretului din București în 19 octombrie 2019 i-a bucurat mult pe iubitorii acestui sport. După care au început să-și caute rezultatele de anul acesta ca să vadă dacă se califică, sau nu, pentru participarea la acest eveniment.

” Sambata, 19 octombrie, in parcul Tineretului din Capitala va fi spectacol sportiv: 150 cei mai buni rideri de mountainbike din Romania iau startul la  MoonTimeBike.

Pentru necunoscatori ar putea parea de la distanta o joaca in parc, mai ales ca Tineretului nu este tocmai vestit pentru altitudine. Haideti sa vedem de ce totusi MoonTimeBike este o cursa dura, la care cei 150 de participanti au fost atent selectionati de catre organizatori, si la ce detalii este nevoie sa acordati maxima atentie daca va veti afla sambata la linia de start:

Asa cum ii spune si numele, MoonTimeBike se desfasoara noaptea. Nu doar ca este recomandat dar este obligatoriu si trecut in regulamentul competitiei sa fiti echipati cu lanterna frontala sau lumina de fata puternica, dar si cu lumina rosie pe spate.

Aici este pagina de Facebook – www.facebook.com/MoonTimeBike

Aveti nevoie sa vedeti cat mai bine traseul, mai ales ca sunt multe poteci ce serpuiesc printre copaci dar si coborari abrupte, si este fundamental sa vedeti ce traversati cu bicicleta. Rosul continuu de pe spate este pentru prevenirea celorlalti concurenti de pe traseu – nu uitati ca este o competitie de tip circuit, XCO si mai mereu veti fi in apropierea unui alt ciclist.

Urmareste MoonTimeBike si pe Instagram – www.instagram.com/moontimebike

Cu cateva zile inainte de cursa e indicat sa nu va obositi cu antrenamente de forta. Se presupune ca v-ati chinuit cu ele pana acum, iar in perioada asta va odihniti ca sa dati ce aveti mai bun in concurs.

Bucurati-va de concurs, de energia cursei si dati tot ce aveti mai bun, dar cu precautie si mai pastrati ceva energie si pentru petrecerea de dupa cursa ce va avea loc la Daimon Club.

Parcul Tineretului din capitala va deveni scena crepusculara a competitiei care aduce la start cei mai buni 150 de mountain bikeri din tara. Se vor parcurge 7 tururi de aproximativ 5km, tururi presarate cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris, scari sau obstacole artificiale.

Concursul este spectaculos pentru ca se desfasoara noaptea in mijlocul orasului, pentru ca cei mai buni concurenti din Romania sunt incurajati de foarte multi spectatori, este spectaculos pentru ca e un spectacol de lumini si foc, pentru ca pantele sunt foarte inclinate, iar concurentii sunt extrem de solicitati.

Cei mai buni 150 de rideri din Romania se vor alinia la start pe 19 Octombrie, incepand cu ora 18.00, in Parcul Tineretului, (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) intr-o aventura de 35 de kilometri care se vor parcurge 7 tururi de aproximativ 5 km, presarate cu urcari si coborari foarte abrupte pe iarba, poteci, radacini, obstacole sau scari. Astfel ii puteti vedea de mai multe ori.

Cum diferenta de nivel este de aproximativ 700 metri, traseul va fi unul destul de dificil si de aceea sunt acceptati doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere. In ambele cazuri, se ia in calcul clasamentul general (masculin/feminin) al editiilor 2019 sau 2018. Cei care nu au participat sau nu au rezultatele scontate trebuie sa dovedeasca ca sunt confortabili cu traseul in regim de concurs.

Asadar, daca doriti sa veniti sa vedeti Mountain Bike de calitate, va asteptam sambata, 19 Octombrie, incepand cu ora 18.00 inainte de apus.
Concurentii isi pot aduce prietenii sau familia sa-i incurajeze sau alimenteze pe traseu, in zonele neutre.
Spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dintre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, in zonele mai speciale.
Spectatorii inscrisi in formular si care nu vin cu propriile instrumente de incurajat, facut zgomot si harmalaie vor primi din partea organizatorilor diferite ustensile (tutuieci, caraitori etc…)

Pentru cei care folosesc STRAVA, se pot inscrie gratuit in Clubul MoonTimeBike, pentru doborarea KOM-urilor.

PROGRAM

Sambata, 19 octombrie

 • 14:00 – 17.00 Ridicarea pachetelor de concurs
 • 18:00 Adunarea la start
 • 18:15 Strigarea primelor 2 linii
 • 18:20 Sedinta tehnica
 • 18:30 START
 • 20:40 Festivitatea de premiere Moon Time Bike
 • 22:30 Petrecere si paste de final de sezon

STARTUL:

 • Concurentii trebuie sa se pozitioneze la linia de start in ordinea numerelor de concurs (pentru primii 25) si a chemarii si pe linia indicata de catre MC-ul competitiei.
 • Odata aliniati, concurentii trebuie sa scoata inafara perimetrului de start mijloacele de incalzire (rulouri, trainere);
 • Startul va fi dat de MC-ul competitiei in urmatorul fel: un anunt cu numaratoare inversa de la 10, 9, …2, 1, START.
 • Startul va fi colectiv (gun start).
 • Numarul cel mai probabil de ture va fi 7.
 • Luminile fata si spate trebuie aprinse si reglate de la start chiar daca inca mai exista vizibiliate
 • Lumina spate sa fie aprinsa permanent nu intermitent
 • Puteti avea echipa de asistenta pentru alimentare, reparatii, asteptat la finish cu ceva cald

FINISHUL:

 • Când concurentul care conduce cursa intra in tura 7, ultima tura, va fi batut colopotul pentru instiintarea lui si atuturor celor care intra in ultima tura indiferent cate ture au facut pana atunci.
 • Dupa ce castigatorul trece linia de finish, toti riderii care trec dupa el se opresc la finish indiferent cate ture au facut.

PREMII

ELITE 

Locul 1 – 1500 lei
Locul 2 – 1000 lei
Locul 3 – 800 lei
Locul 4 – 500 lei
Locul 5 – 300 lei

Feminin OPEN 
Locul 1 – 700 lei
Locul 2 – 500 lei
Locul 3 – 400 lei
Locul 4 – 300 lei
Locul 5 – 200 lei

Masculin 19-29 ani 
Locul 1 – 400 lei
Locul 2 – 300 lei
Locul 3 – 200 lei

Masculin 30-39 ani 
Locul 1 – 400 lei
Locul 2 – 300 lei
Locul 3 – 200 lei

Masculin 40-49 ani 
Locul 1 – 400 lei
Locul 2 – 300 lei
Locul 3 – 200 lei

Masculin +50 ani 
Locul 1 – 300 lei
Locul 2 – 200 lei
Locul 3 – 100 lei

Masculin 15-18 ani 
Locul 1 – 300 lei
Locul 2 – 200 lei
Locul 3 – 100 lei

In seara concursului e o atmosfera foarte frumoasa pe traseu. Cei care nu concureaza, prietenii, familiile au o ocazie buna si placuta sa-si sustina apropiatii si sa socializeze. Hai si tu.

Publicată de MoonTimeBike pe Luni, 14 octombrie 2019

Daca la maratoane cei mai buni evolueaza rapid pe distante mari, fara sa-i intalnim, acum e momentul sa vedem ce inseamna ceva antrenament in plus si sa-i incurajam. Se pot folosi talangi, tutuieci, caraitori, cadre de bicicleta, tobe sau orice obiect care va inspira si poate face atmosfera vulcanica in acest parc/arena.

O singura noapte pe an, cei mai buni 200 de rideri de MTB din tara se intrec sub clar de luna, chiar in centrul capitalei.

Cei care nu au reusit sa-si gaseasca o unealta fantezista si zgomotoasa pot primi in zona de start tutuieci (in limita stocului disponibil).

Unii spectatori merg pe tot traseul, altii stau in cele doua zone principale. Una este zona de start finish de unde se poate merge la urcarile si coborarile apropiate. A doua este la urcarea mare de langa Sala Polivalenta. Acolo e muzica, lumina si multa lume. Mai sunt zone interesante. Una din ele e coborarea dubla de langa crematoriu unde concurentii se mai desprind la schimbarea de panta.
Important e sa va distrati, sa socializati, sa incurajati, sa faceti poze si filme. Cei din comunitate si invitatele/invitatii lor sunt asteptati la petrecere.”

https://moontimebike.ro/

Ramane acum sa ne intalnim sambata seara pe 19 octombrie 2019 in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *