Cel mai bun tânăr din Turul României câștigă și tricoul galben!

Rutierul olandez Alex Molenaar, de la Monkey Town – A Block CT a câştigat ediţia cu numărul 52 a Turului României, încheiat astăzi, la București, cu o etapă în circuit desfășurată pe un traseu de 103,7 km de la Alveola Kiseleff-Arcul de Triumf-Piața Presei Libere și retur.

Molenaar, care încă din etapa I a îmbrăcat tricoul alb de cel mai bun tânăr din competiție, a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) şi de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce câștigătorul de anul trecut, Serghei Țvetcov, de la Echipa Românie, s-a clasat pe locul 4. Planul lui era să recupereze cele două secunde care-l despărțeau de podium la primul sprint al zilei, dar o problemă mecanică (i s-a rupt lanțul) l-a împiedicat să-l ducă la îndeplinire.

Ultima etapă din Turul României a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team), care s-a impus și în etapa a II-a a competiției, pe traseul de 176 de km dintre Brașov și Focșani.

Favoritul Echipei României pentru acest traseu, Eduard Grosu, a trecut al doilea linia de finiș.

Câștigătorii de etapă:

👏 Loc 1 Stanisław ANIOŁKOWSKI

👏 Loc 2 Eduard-Michael GROSU

👏 Loc 3 Riccardo BOBBO

Cei mai buni rutieri ai cursei au fost premiați de preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).

Purtătorii tricourilor distinctive au rămas neschimbați, cu excepția tricoului roșu pentru cel mai bun sprinter, care a trecut de la Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli), la Karl Patrick LAUK, de la Echipa Estoniei.

👏 Tricoul Galben de lider în clasamentul general, Sponsor Danone România – Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

👏 Tricoul Roșu de lider în clasamentul sprinterilor, Sponsor Coccolino România – Karl Patrick LAUK (Echipa Națională a Estoniei)

👏 Tricoul Verde de lider în clasamentul cățărătorilor, Sponsor Gatorade România – Serghei Țvetcov (Echipa Națională a României)

👏 Tricoul Alb pentru cel mai bun tânăr (sub 23 de ani) Sponsor Persil– Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

👏 Tricoul Albastru pentru cel mai bun român din cursă, Sponsor Auchan – Serghei Țvetcov (Echipa națională a României)

👏 Tricoul Gri pentru cea mai bună echipă din competiție, Sponsor Auchan și Ministeru Tineretului și Sportului- LOKOSPHINX

Turul Ciclist al României este competiția de profil cu cea mai mare tradiție de la noi din țară, fiind organizat pentru prima data în 1934. România a fost a șasea țară din lume care a găzduit un tur național de ciclism, de unde și supranumele de Mica Buclă, după Turul Franței, căruia i se mai spune și Marea Buclă. Prima ediție a Turului România a avut 1026 de km, 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei.

Turului României, competiție inclusă în calendarul competiţional european al Uniunii Cicliste Internaționale la categoria 2.1, este organizat de Federația Română de Ciclism, cu sprijinul partenerilor Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Auchan și-a luat angajamentul să sprijine timp de cinci ani Turul României, așa că ne vedem și anul viitor la Mica Buclă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *