Monkey Town păstrează tricoul galben în Turul României

După o etapă regină tensionată, între Ploiești și Piatra Arsă (1900 m), cu atacuri care s-au dus încă din primele momente ale cursei, s-au schimbat purtătorii a trei din cele patru tricouri distinctive, inclusiv cel galben, de lider în clasamentul general. Tricoul a rămas însă „în familie”, la echipa Monkey Town, pentru că a trecut de la Ivar Slik, care l-a purtat pentru două zile, la coechipierul său Alex Molenaar, care este și cel mai bun tânăr din competiție.

Câștigătorul etapei, Savva Novikov, de la Lokospohinx, s-a impus după un atac care l-a ajutat să evadeze din pluton, în ultimii km ai cursei. Câștigătorul de anul trecut, Serghei Țvetcov, din Echipa României, a venit pe locul III, dar a preluat tricoul verde și pe cel albastru de cel mai bun român din cursă.

Câștigătorii de etapă:

👏 Loc 1 Savva Novikov – Lokosphinx

👏 Loc 2 Karel Hnik – Elkov Author Cycling Team

👏 Loc 3 Serghei Tvetcov – Echipa națională a României

Purtătorii tricourilor distinctive:

👏 Tricoul Galben de lider în clasamentul general, Sponsor Danone Romania – Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

👏 Tricoul Roșu de lider în clasamentul sprinterilor, Sponsor CoccolinoRomania – Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli)

👏 Tricoul Verde de lider în clasamentul cățărătorilor, Sponsor Gatorade Romania – Serghei Tvetcov (Echipa națională a României)

👏 Tricoul Alb pentru cel mai bun tânăr (sub 23 de ani) Sponsor Persil– Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

👏 Tricoul Albastru pentru cel mai bun român din cursă, Sponsor Auchan – Serghei Tvetcov (Echipa națională a României)

Mâine are loc ultima etapă din Turul României, pe un circuit în centrul Bucureștiului. Pentru buna desfășurare a etapei, traficul va fi oprit între orele 06.00-16.00, pe traseul etapei: Alveola Kiseleff – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Presei Libere – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Muzeul Național de Geologie și retur (18 parcurgeri).

Festivitățile încep înainte de startul etapei (ora 12.00), pentru că Federația Română de Ciclism organizează, în Alveola Kiselef, BIKESHOW; un eveniment care promovează ciclismul ca sport de masă. Activițile încep la ora 08.00 cu Cupa Națională de Ciclism pe Șosea pentru Copii și continuă cu tot felul de ateliere, demonstrații și competiții deshise publicului larg. Detalii pe pagina de facebook a evenimentului: https://web.facebook.com/events/416713948966492/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *