I Wheel for Moinesti-Zemes 2019 – ghid complet

Asociatia Activ Moinesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Moinesti si cu sustinerea financiara a OMV Petrom, organizeaza in data de 15 septembrie 2019, Competitia nationala de Mountain Biking “I Wheel for Moinesti-Zemes” din Judetul Bacau.

 

 

  • Iubitorii de ciclism se pot inscrie in competitie pana pe 13 septembrie 2019;
  • Valoarea totala a premiilor a crescut, fata de anul trecut, la 34.000 lei;
  • Competiția de anul acesta găzduiește finala Cupei Naționale de Cross Country Maraton (XCM). Prin urmare ultimele puncte din cadrul cupei din acest an vor fi disputate în 15 septembrie, la Moinesti.
  • Competitia de Mountain Bike „I Wheel for Moinesti Zemes” este sustinuta financiar de OMV Petrom si face parte din strategia companiei de dezvoltare comunitara a zonei.

Aflata la a VIII-a editie, organizatorii propun pentru anul acesta patru trasee de deplasare:

  • TRASEUL FAMILY (Traseul ROSU): de 7,5 km (fara dificultate), pentru copii cu varsta maxima 9 ani (insotiti de un parinte sau reprezentant legal);
  • TRASEUL A (Traseul VERDE): de 10 km, (dificultate medie), pentru copiii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani (masculin si feminin);
  • TRASEUL B (Traseul PORTOCALIU):  de 40 km, (dificultate medie) pentru urmatoarele categorii de varsta (sportivi legitimati si nelegitimati): 14-18, 19-29, 30-39, 40+ (masculin si feminin);
  • TRASEUL C (Traseul ALBASTRU): de 75 km, (dificultate medie sporita) pentru urmatoarele categorii de varsta (sportive legitimate si nelegitimati): Elite, Amatori 19-29, Master 1 – 30-39, Master 2 – 40-49 M/F, Master 3 – 50+ (masculin si feminin)

Iubitorii de biciclete si natura vor descoperi peisaje aparte, care imbina dealurile Moinestiului si ale Zemesului, cu potecile padurilor de foioase si conifere. Concurentii experimentati isi pot testa aptitudinile si potoli setea de adrenalina in zonele mai abrupte.

Inscrierea se face pana pe data de 13 septembrie, iar valoarea totala a premiilor este de 34.000 lei. Castigatorii vor fi premiati astfel : Loc I – 600 RON, Loc II – 500 RON, Loc III – 400 RON iar categoria Elite: Loc I –  600, Loc II – 500, Loc III – 400, Loc IV – 300,  Loc V – 200.

Cei care doresc sa participe se pot inscrie pana la data de 13 septembrie, completand formularul de concurs de pe www.iwheel.ro.

Suma obtinuta din inscrierile in competitie va fi folosita pentru susținerea copiilor cu dizabilități Grad 1 Grav din Moinești și Zemeș, în vederea accederii acestora la terapii complementare, care să le amelioreze starea de sănătate.

In perioada competitiei, in localitatile Moinesti si Zemes se va desfasura si un Targ de Toamna, in cadrul caruia isi vor expune produsele antreprenorii locali. Acest lucru va duce la promovarea specificului autentic din zona, la pastrarea identitatii locale si la dezvoltarea economica a zonei.

Pentru organizarea competitiei vor fi implicati peste 200 de voluntari ai Asociatiei Activ Moinesti, OMV Petrom si din comunitatea moinesteana.

Veniti la Moinesti! Aici veti descoperi un tinut de basm, plin de magie si poezie si o intreaga comunitate pregatita sa va intampine.

Mai multe informatii despre eveniment puteti gasi pe pagina de Facebook a Asociatiei Activ Moinesti sau pe site-ul www.iwheel.ro.

Parteneri ai evenimentului sunt: Bike House, Bellotto, Fakir, Trisport, BikeXpert, Shimano, Troy Lee Designs, Kali Protectives, Cube, Kenda, Orbea, Gold Nutrition.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *