Fakir lanseaza kit-ul complet de conversie tubeless

De cateva zile gasim pe piata din Romania kit-ul complet de conversie tubeless care ne este pus la dispozitie de producatorul roman de solutie antipana Fakir. Aparitia lui este fireasca in contextul in care din ce in ce mai multi ciclisti isi fac rotile tubeless pentru a beneficia de mai multe avantaje atunci cand merg cu bicicleta. Mai jos va oferim si prezentarea oficiala venita de la producator.

FAKIR- KIT CONVERSIE TUBELESS

Transforma sistemul clasic de camera plus anvelopa intr-un sistem tubeless!

  • Metoda avantajoasa de conversie a rotilor actuale prevazute cu camera in roti tubeless;
  • Protectie superioara impotriva penelor;
  • Greutate redusa;
  • Confort si aderenta mai buna;
  • Presiune de regim mai redusa;
  • Fara risc de pana snake bite.

CONTINUT:

2 x Solutie antipana FAKIR-LTX, 125 ml

1 x Solutie montaj cu dop aplicator, 30 ml

2 x Valva Presta 35 mm demontabila, baza conica

1 x Banda de janta 21/25 mm (10 m lungime, pentru 2 roti)

1 x Extractor de ventil/capac valva

1 x Adaptor valva Presta

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:

Nota: Aveti nevoie de un compresor sau pompa manuala pentru a umfla anvelopa, foarfeca pentru detasarea benzii de janta si obiect ascutit pentru perforarea benzii aplicate in zona gaurii pentru valva. Pentru protectia ochilor se recomanda utilizarea ochelarilor de protectie.

  1. Aplicati banda adeziva pe interiorul jentii, sigiland astfel gaurile niplurilor de la spite

Degresati bine interiorul jentii. Incepeti aplicarea benzii, intinzand bine, cu 10 cm inainte de gaura pentru valva si terminati cu 10 cm dupa aceasta zona. Cu o carpa moale, presati banda , eliminand eventualele bule de aer formate.

  1. Montati valva tubeless

Cu obiectul ascutit, perforati banda de sigilare in zona gaurii pentru valva, dinspre interiorul jentii, catre butucul rotii. Se introduce valva si se preseaza bine (valva conica permite o buna fixare). Strangeti ferm piulita de strangere a valvei.

  1. Montati anvelopa tubeless pe janta

Utilizati Solutia de montaj, aplicand pe marginea anvelopei (zona talonului), inainte de asamblare. Solutia permite asezarea completa si usoara la o presiune de umflare de 1,5 bar. Kitul contine si un adaptor pentru valva Presta, utilizat in situatia cand compresorul este prevazut cu sistem de prindere pe valva auto (Schrader) .

  1. Introduceti Solutia antipana FAKIR-LTX in anvelopa

Scoateti ventilul din interiorul valvei, utilizand extractorul de ventil din dotare.

(Nota: Extractorul de ventil poate fi utilizat ulterior ca si capac pentru valva, insurubandu-se pe aceasta.) Introduceti etansantul in anvelopa, urmand instructiunile de pe ambalaj. Refaceti presiunea de regim prescrisa. Prin miscari scurte si energice, distribuiti etansantul pe interiorul anvelopei, pentru o buna sigilare.

Dozaje recomandate:

60-120 ml pentru anvelope XC

120-180 ml pentru anvelope mai mari DH, FR si AM.

Mai jos puteti urmari si filmul in care s-a mai facut inca o data testarea eficientei solutiei antipana chiar la lansarea oficiala a kit-ului de conversie:

Bicletele fericite sunt cele fara pene!

Bike FM stie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *