Explorer MTB Challenge – a 7-a editie – ghid complet

Anul acesta Explorer MTB Challenge ajunge la cea de-a 7-a editie. Competitia organizata de Explorer Tulcea se va desfasura la fel ca in anii trecuti in zona comunei Luncavita pe trasee minunate pregatite in Muntii Macinului. Si anul acesta Explorer MTB Challenge gazduieste cea una dintre etapele Cupei Nationale de XCO, etapa cu numarul 4.

Evenimentul este sustinut de Primaria Luncavita, Directia Silvica Tulcea, Fakir, APNMM, Be life, DJTS, FRC.

Programul dupa care se va desfasura evenimentul il puteti consulta mai jos:

Vineri 23 AUGUST 2019
20:00 Sedința tehnică CNXCM

Sâmbătă 24 AUGUST 2019
09:00 – 11:00 Preluare numere de către concurenții înscriși online
11:00 – 11:30 Înscrieri și preluare numere la fața locului
11:45  – Alinierea la START
11:50 – Sedinta tehnica tura scurta
12:00 – START CNXCM / XCP
12:10 – START CONCURS COPII
16:00 – Festivitatea de premiere

Cele doua trasee masoara 72, respectiv 42 de kilometri.

Traseul lung – Explorer MTB Challenge – este un traseu de aproximativ 72 km cu o diferenta de nivel de cca 1800m, din pacate bikemap calculeaza usor gresit. Traseul este unul solicitant, lung, de obicei foarte “calduros”, cu coborari si urcari destul de lungi, echilibrate dpdv al ritmicitatii.

Nu prezinta aspecte tehnice deosebite, o singura coborare de aproximativ 400m din Vf. Vraju este pe o poteca de munte cu mult prundis care poate creste riscul de derapaj.

Traseul se desfasoara pe drumuri de asfalt, de pamant sau pietruite, pe timp de ploaie e putin mai dificil in zona de padure, desi, solul dobrogean absoarbe f. bine apa, daca ploua multe zile inainte si chiar in ziua concursului, atunci este foarte greu de ciclat 100%.

 Traseul scurt – Explorer MTB Challenge – este un traseu ce poate fi considerat usor, fara provocari tehnice, recomandam totusi sa nu fie luat “a la lejer”, ca orice traseu de mountain bike si acesta poate deveni unul greu, chiar periculos pe alocuri.

Desfasurat pe drumuri de asfalt, pamant sau pietre, are aceleasi probleme in cazul ploilor abundente.

Daca mergi incet poti admira peisajul de pe Vf. Capusa, poti vedea Vf. Tutuiatu, ai sanse mari sa vezi o broasca testoasa, simbol si paznic al Muntilor Macinului.

Pedaleaza tare pe urcari, coboara prudent, fii atent la ceilalti concurenti, hidrateaza-te, bucure-te de o zi de pedalat, poate ajungi si pe podium.

Track-uri tura lunga/tura scurta: http://bit.ly/2OqTZ1Q

Nici copii nu au fost uitati. Nici de data aceasta pentru ei au fost pregatite doua trasee:

Categoriile 5-6, 7-8 ani – 4 km
Categoriile 9-10, 11-12, 13-14 ani = 8,3km

ATENTIE !!! Toți concurenții minori trebuie să fie însoțiți la ridicarea numerelor de către un părinte, care trebuie să prezinte cartea de identitate.
Dacă minorul este însoțit de altă persoană decât unul din părinți, este necesar ca acesta să prezinte o ÎMPUTERNICIRE NOTARIALĂ și cartea de identitate.
CONCURENȚII CARE NU ÎNDEPLINESC ACEASTĂ CONDIȚIE NU VOR LUA STARTUL!
Citiți cu atenție regulamentul disponibil aici: https://explorermtb.ro/regulament/

Ar fi bine sa luati in considerare si premiile:

Iata cum trebuie sa va pozitionati cand ajungeti in zona de start:

Zona 1 de campare este deschisă doar sâmbătă dimineața la ora 08:00, este destinată celor ce rămân peste noapte sâmbătă seara.
Zona 2 de campare și parcare este deschisă de vineri de la ora 16:00.
Există o parcare pentru concurenți, în imediata apropiere a startului, aceasta va fi deschisă doar sâmbătă începând cu ora 08:00.
Nu se face încălzirea pe drumul național, este un drum lateral unde va puteți antrena/încălzi înainte de start.
Vă rugăm nu insistați să intrați în zonele de campare sau parcare în afara orelor comunicate.

APNMM aduce la cunoștință faptul că trebuie achitat un tarif de vizitare a Parcului Național Munții Măcinului, in valoare de 6lei/persoană.
NU Asociatia Explorer îl cere sau colectează ci APNMM, astfel, în zona Race Office veți găsi reprezentați ai parcului care încasează acest tarif.

Publicată de Explorer pe Duminică, 28 iulie 2019

La Explorer MTB Challenge 2019 CN XCM #4 nu este vorba doar despre competitie… ” punem accent si pe voia buna si mediul familiar unde regasim ca prieteni . Organizarea evenimentelor noastre prespune ca dupa o zi plina de competitie , la sfarsit de zi , sa avem pe final focul de tabara si concertul de muzica folk unde vom socializa si ne vom simti ca intr-o mare familie. ”

Va dorim sa aveti parte de o experienta senzationala la a 7-a editie de Explorer MTB Challenge. Veti simti implicarea sufleteasca a organizatorilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *