Ede Molnar a câștigat a treia ediție de Bike FM Zemeș XCO

A fost foarte cald la Zemeș în week-end-ul ce tocmai a trecut. Am avut ceva emoții din cauza vremii, pentru că vineri dimineața a plouat torențial preț de aproximativ 3 ore și nu eram siguri cât de afectat va fi traseul pregătit pentru Bike FM Zemeș XCO, ediția a treia, eveniment încadrat în clasa C2 în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Am avut noroc pentru că, încă din după amiaza zilei de vineri, a apărut soarele, care ne-a însoțit și pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 10 augut, ziua când a fost programată cursa.

Sâmbătă la ora 10:45 s-a dat primul start al zilei. Copiii de categoriile 10-13 ani și 14-18 ani s-au întrecut pe traseul destinat lor, care a reprezentat o buclă din traseul de XCO destinat celor mai experimentați. Copiii au avut la dispoziție partea ușoară a traseului. Și, deși au depus efort considerabil, s-au distrat. Ne-am bucurat când am văzut la start foarte mulți copii din Zemeș și Moinești, pentru că scopul acestui eveniment este și de a da exemple durabile viitorilor cicliști.

La ora 12:30 au luat startul cadeții și sportivii master, legitimați sau nu, masculin și feminin. Ei au avut de parcurs de 3, 4 sau 5 ori, în funcție de categorie, traseul de 4,2 kilometri, cu 160 de metri diferență de nivel . Deja la acea oră era foarte cald, acest lucru îngreunând dificultatea cursei, însă toți concurenții au reușit să încheie cursa cu bine.

La ora 15:00 s-a dat startul cursei dedicate sportivilor Elite și Juniori. Ei avut de parcurs un start loop plus 6 ture cei de la Elite, respectiv 4 ture juniorii. Ritmul a fost, de data aceasta, diferit, intensitatea crescută făcându-se simțită încă de la primele pedale. În final concursul a fost câștigat de Ede Molnar, de la Dinamo BikeXpert Superbet, el fiind urmat de colegul sau de echipă Gerhard Moldansky și Roberto Burta, de la Scott Faresin MTB Racing Team. Ne-am bucurat că Ede a câștigat această cursă, pentru că el este unul dintre cei trei sportivi care punctează pentru România în lupta pentru acumularea de puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020.

Bike FM Zemes XCO a găzduit și cea de-a patra etapă din Cupa Națională de XCO. Rezultatele pot fi consultate AICI.

Implicarea celor din comuna Zemeș în organizarea acestui concurs a putut fi văzută chiar la fața locului. Însuși primarul comunei Zemeș, domnul Răzvan Tudosa, un mare iubitor al sportului, a venit și s-a ocupat personal de pregătirea unor cazane cu fasole și cârnați făcute la foc de lemne. Pe lânga aceștia, ne-au fost alături și membri ai comunității de cicliști din Moinești, I Wheel Bike Club, dar și membri Asociației Activ Moinești care sunt foarte implicați în zona socio-culturală a comunității din zonă. Cu această ocazie, le mulțumim tuturor pentru sprijinul și implicarea în organizarea Bike FM Zemeș XCO.

Comisarul UCI, polonezul Tomasz Cichy, a declarat după cursă: „A fost un eveniment foarte frumos și bine organizat aici la Zemeș, care poate fi încadrat într-o clasă superioară la ediția următoare. Traseul de la această cursă a fost unul dintre cele mai bine marcate trasee pe care le-am văzut până acum prin toată lumea. Și am fost la câteva curse. Mi-a plăcut și că cei care au avut grijă ca această cursă să iasă foarte bine sunt pasionați de acest sport și au dat dovadă de profesionalism.”

Primarul comunei Zemeș, domnul Razvan Tudosa a declarat: „Ne bucurăm că și anul acesta am putut avea aceasta cursă în Zemeș pentru că de fiecare dată încerc să dau exemple puternice comunității pe care o reprezint. Este responsabilitatea mea să am grijă ca cetățenii comunei pot avea acces la concursuri de calitate. Mă bucur că am văzut la start mai mulți copiii din comuna Zemeș. În acel moment am știut că e foarte bine ce se întâmplă aici. Și, mai mult decât atât, mă bucur că drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokio a trecut și anul acesta prin Zemeș. Și mai e ceva; când vezi toți oamenii ăștia care s-au adunat din pasiune pentru sport/mișcare, nu poți rămâne indiferent. Țin să le mulțumesc tuturor celor care au avut grijă ca aici, la Zemeș, să avem cel mai important eveniment de MTB din Moldova, din acest an. Felicitări tuturor!”

Le mulțumim foarte mult celor care ne-au fost alături și la a treia ediție de Bike FM Zemeș XCO. În postura de sponsori: Bellotto, Fakir, Bike House, Fizik, BikeXpert, Cube, Troy Lee Designs, Nukeproof, Gold Nutrition, în postura de parteneri media: Radio Guerrilla și freerider.ro, cu sprijinul Federației Române de Ciclism.

Pentru anul 2020 cursa este programată în data de 08 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *