Carpathian MTB Epic 2019 – de neuitat!

In ultima etapa din acest an de la Carpathian MTB Epic toti concurentii au sperat ca va aparea soarele. Pana sa-si dea seama ca acesta nu a aparut au ajuns la finalul cursei. Asta dupa ce s-au luptat cu traseele care, desi erau ele grele de la mama natura, au devenit si mai grele din cauza ploilor care au fost prezente si in aceasta etapa. Experienta participarii la un astfel de eveniment va creste cu siguranta asteptarile din dreptul altor curse din Romania. Tot ce s-a intamplat la Cheile Gradistei a fost la standarde ridicate. Pornind de la traseele senzationale, respectarea programului, voluntari foarte bine pregatiti si foarte amabili, ambianta placuta, alimentatie corespunzatoare la start/finish si in punctele de alimentare, etc. Lista poate continua doar in zona plusurilor. Colegul nostru Memo a fost prezent la Carpathian MTB Epic pentru ultimele doua etape: ” Inca de la prima editie imi doresc sa ajung la Carpathian MTB Epic. Anul asta am reusit chiar daca doar pentru doua etape. Sambata m-am bucurat de o etapa scurtata. Cred ca a fost o decizie buna scurtarea traseului in conditiile date. Duminica m-am dat pe varianta de 1 day Challenge a traseului. A fost senzational. Am tot cautat zilele astea si minusuri in dreptul acestui eveniment. N-am gasit. Am intrebat si alti concurenti daca e ceva care nu le-a placut. Se uitau la mine ca la un nebun. Deci…intelegeti. Felicitari tuturor celor implicati, idiferent de felul in care au luat parte la Carpathian MTB Epic, eveniment pentru care, din punctul meu de vedere, Romania ( n.r. –  din punct de vedere sportiv ), nu este pregatita. Mai avem timp sa ne antrenam astfel incat anul viitor sa ne vedem mai multi la acest super eveniment. ”

MTB la superlativ! Slovacul Tomáš Višňvoský și elvețianca Ariane Lüthi sunt campioni la cea de-a treia ediție a Carpathian MTB Epic.

Carpathian MTB Epic 2019 („CMTBE”), cea mai importantă competiție de MTB multi-etapă din Europa de Est, a ajuns la linia de finish. Au fost 4 zile în care cicliști de top mondial și amatori neînfricați care au vrut să își depășească limitele s-au aliniat la start la Cheile Grădiștei Fundata, județul Brașov, pentru a cuceri Carpații Meridionali.

A fost o luptă acerbă între marii favoriți, iar Tomáš Višňvoský (26) a câștigat-o. Astfel, a devenit campionul Carpathian MTB Epic 2019, după ce în 2017 a mai luat o dată râvnitul titlu. Campionul național al Slovaciei a reușit să domine competiția, mai puțin în prima etapă, când o pană pe traseu l-a încetinit și a ajuns al treilea.

A fost greu, dar și frumos. România este o țară foarte frumoasă. Munții aceștia au oferit un traseu minunat, cu urcări și coborâri spectaculoase. Este o experiență de MTB autentică!”, a declarat Višňvoský după ce a terminat cursa.

Categoria Women Elite nu a oferit surprize, campioana mondială Ariane Lüthi (36) din Elveția, deținătoarea trofeului de anul trecut și marea favorită, s-a clasat prima din nou.

Cel mai bun român din ultima etapă și din clasamentul general, pe locul al optulea, este Ede Molnar (23), Dinamo BikeExpert Superbet, campionul en-titre la XCM și XCE. Molnar a avut o evoluție bună la această competiție, anul trecut clasându-se cu 13 poziții mai jos.

„Abia aștept să mă întorc la CMTBE în viitor, nu neapărat pentru că îmi doresc marele titlu, dar mai ales pentru că îmi place să concurez la acest nivel la mine în țară. Am mulți susținători pe traseu, cunosc concurenții, este cu totul altceva decât experiența unui concurs în afară“, a spus campionul național după ce și-a îmbrățisat familia.

Cursa nu a fost ușoară, iar vremea le-a îngreunat misiunea concurenților. Traseul total de 158 km pregătit pentru concursul multi-etapă de 4 zile a fost scurtat în etapa a doua cu aproximativ 8 km, din cauza precipitațiilor, pentru siguranța cicliștilor.

Stage 3 – Best Of Movie

Carpathian MTB Epic has ended, a complete stage race! Today's stage will not be easy to forget! Not only was it the longest, but it tested to the maximum the strength of all riders, who faced in the previous days the capricious weather and routes with a high degree of technical difficulty. Moreover, the landscapes of the National Park Piatra Craiului will not be erased too easily from the memory of the participants, from the hills of the eco-touristic area Peștera-Măgura, to the canyon "Zărneștilor Traps" and the adventure from the Dâmbovița river bed.#Wild #Rugged #EPIC

Publicată de Carpathian MTB Epic pe Duminică, 4 august 2019

Elita sportului de profil, campioni mondiali și naționali din 20 de țări s-au luptat pentru cele 80 de puncte UCI relevante pentru eligibilitatea participanţilor la Olimpiada din 2020, evenimentul fiind înscris în calendarul Federaţiei Române de Ciclism și al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) la categoria S2. Valoarea totală a premiilor a fost de 8.550 euro.

Cursa 1-day Challenge a avut loc pe 4 august, pe un traseu mai scurt, cu o lungime de 43 kilometri şi 1.800 metri diferenţă de nivel și s-a adresat cicliștilor pasionați care nu aveau destulă experiență pentru varianta multi-etapă. Câștigătorii acesteia sunt bulgarul Alex Ivanov, de 18 ani, care a declarat că își dorește ca la anul să revină pentru competiția de 4 zile, iar la feminin, Raluca Cheregi s-a clasat prima.

Carpathian MTB Epic este organizat de MPG România, grup lider în marketingul sportiv și în managementul evenimentelor sportive. Echipa este mândră că evenimentul devine o tradiție și pune România pe harta ciclismului mondial.

„Ne bucurăm că avem feedback atât de bun de la cicliștii care au experiența celor mai titrate competiții de profil din lume, că evenimentul Carpathian MTB Epic se ridică la cele mai înalte standarde de organizare și aduce o experiență memorabilă atât datorită traseelor sălbatice, cât și schimbului cultural. De la un an la altul avem mai mulți participanți, din întreaga lume, care se bucură de adrenalină la cote maxime și de serviciile oferite”, a declarat Tudor Mocuța, director Carpathian MTB Epic.

CARPATHIAN MTB EPIC by MPG a însemnat, și la a treia ediție, 4 zile de mountain biking pur, cu peste 158 kilometri de pedalat şi 7.450 metri diferenţă de nivel, în mijlocul ultimei regiuni sălbatice din Europa. Experiența de neuitat a participanților a fost întregită de serviciile all-inclusive, care acoperă totul, de la cazare în Race Village-ul de nivel olimpic de la Cheile Grădiştei Fundata, opţiuni diverse de masă şi servicii complete, de relaxare, dar și de întreținere a echipamentului sportiv.

Evenimentul a fost posibil datorită Băncii Transilvania, sponsor oficial al evenimentului, alături de furnizorii oficiali BOSCH, Gatorade, GoldNutrition, Tractalis și staţiunea Cheile Grădiștei Fundata.

Mulțumim de asemenea și susținătorilor Barilla, Julius Meinl, CrisTim, Temad, WD-40, Sprint Bike, Terapie pentru mișcare, Eisberg, Orkla Foods, Ardealul, Orlandos, Mainfreicht, Kronenbourg Blanc, Tuborg, Expotehnica, Torockoi, Oragnic India, Romdist Packaging SRL, Jeep, Domeniile Urlați, 4×4, Inedit, Asociația Veganilor, Herbagetica, AmBike, România Sălbatică, Let’s Do It Romania, NTD Films.

Autorităţile care au sprijinit evenimentul sunt: Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Ciclism, Consiliul Județean Brașov, Salvamont Romania, Parcul Naţional Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, Romsilva, și Fundația Conservation Carpathia.

CARPATHIAN MTB EPIC by MPG – Wild. Rugged. EPIC.

1-4 august 2019, Cheile Grădiștei Fundata

Website oficial: www.carpathianmtb.ro/ro

Film oficial Best Of 2018: https://www.youtube.com/watch?v=FP–Hb6Fuek

Facebook: https://www.facebook.com/carpathianepic

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWOee6yoPeN8ZTRW9ZGQZow “

Ramane acum sa asteptam anul viitor a patra editie a acestui super eveniment romanesc. Pana atunci avem timp si sa ne antrenam. E nevoie.

Multumim MPG pentru ca ne-ati oferit aici, in Romania, o experienta ca in alte tari cu traditie in acest sport. Felicitari!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *