Ploaia scurtează traseul în etapa a doua a Carpathian MTB Epic

Prognoza meteo pesimistă s-a adeverit. Cicliștii au pornit astăzi în cea de-a doua etapă a Carpathian MTB Epic cu pelerinele de ploaie pe ei, pregătiți pentru o cursă dificilă, chiar dacă organizatorii au decis să scurteze traseul cu 8 km. Astăzi a luat startul în cursă și colegul nostru Memo. După etapă era puțin cam dărâmat (doar e Carpathian MTB Epic!) dar a apucat sa ne spună că n-a văzut nici cea mai mică eroare în organizare. Totul e atent pus la punct, iar atenția la detalii e copleșitoare. În plus, siguranța concurenților e pe primul loc. Felicitări MPG! You’re so great!

Nimic nu le-a stat în cale însă participanților de la Carpathian MTB Epic, nici ploaia torențială din primii 15km, nici traseul cu provocări tehnice! Ziua de azi a fost despre depășirea limitelor proprii în condiții adevărate de munte. Cel mai probabil, ploaia abundentă din prima parte a zilei a făcut prima urcare de 9km mai răcoroasă, ceea ce n-a fost deloc rău ținând cont de câtă sudoare se depune în acea fază. Principala coborâre a zilei, cea din coama masivului Leaota, a fost pe cât de frumoasă, pe atât de provocatoare după ploaie. Și da, a ieșit și soarele, iar la 1.600m altitudine adia un vânt călduț care a uscat echipamentele riderilor. Mai departe, ulei WD40 pe lanțuri în ultimul punct de alimentare, o trecere spectaculoasă prin râu, urcarea lină de 10 km până în Fundata și o goană nebună până la Finish, pe drumurile rurale din zonă, printre casele acoperite cu șindrilă. O etapă spectaculoasă!

Slovacul Tomáš Višňvoský (foto), marele câștigător din 2017, a reușit să ajungă în fruntea clasamentului actual, cu un timp de etapă de 2:01:10, după ce ieri a avut ceva probleme pe traseu, o pană l-a încetinit minute bune și a ajuns al treilea. Cehul Adel Filip a fost al doilea la linia de finish după încă 3 minute și 4 secunde. Câștigătorul etapei de ieri a ajuns astfel al doilea în clasamentul general. Pe locul trei s-a clasat cehul Matous Ulman care a intrat în concurs cu scopul de a-l ajuta pe coechipierul său, Višňvoský, să ia tricoul galben de lider și acum a reușit.

Francezul Pierre Billaud s-a clasat pe locul al patrulea în etapă și este acum al treilea în clasamentul general. Cel mai bun român de azi a fost Ede Molnar, de la Dinamo BikeExpert, sosit al șaptelea, cu o poziție mai sus în clasament față de etapa de ieri.

Nicio surpriză majoră în clasamentul feminin. Astfel elvețianca Ariane Lüthi (36), campioană mondială, câștigătoare a multor curse prestigioase din lume și marea învingătoare a ediției de anul trecut a concursului, rămâne invincibilă și păstrează tricoul roșu de lider. Pe locul al doilea al etapei și al clasamentului general rămâne norvegianca Hildegunn Hovdenak (foto), iar pe al treilea loc în etapa a doua s-a clasat spanioloaica Ada Xinxo (39), urcând astfel un loc și în clasamentul general.

Mâine are loc ultima etapă a competiției internaționale, ajunse la a treia ediție. 220 de cicliști montani, profesioniști și amatori din 20 de țări, se aliniază la start în Cheile Grădiștei Fundata, județul Brașov, pentru aceasta provocare incredibilă din Carpați. Ei s-au înscris atât în cursa multi-etapă de 4 zile, cât și în cea de o zi.

Carpathian MTB Epic 2019 – Stage 2 – Best Of Movie

The pessimistic weather forecast came true. Today’s race was about exceeding one's own limits in true mountain conditions.#Wild #Rugged #EPIC

Publicată de Carpathian MTB Epic pe Sâmbătă, 3 august 2019

Carpathian MTB Epic este organizat de MPG România, grup lider in marketing sportiv si managementul evenimentelor sportive. Sponsorul principal al evenimentului este Banca Transilvania. Clasamentele și alte detalii pot fi găsite pe www.carpathianmtb.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *