Carpathian MTB Epic 2019 – Stage 1

Desi prognoza anunta ploi la prima etapa de Carpathian MTB Epic, concurentii au avut noroc si au scapat de precipitatii. Iata detaliile oficiale de la prima etapa:

” Luptă strânsă pentru primul loc al etapei de azi al Carpathian MTB Epic 2019

Vineri a început cu adevărat provocarea Carpathian MTB Epic! O etapă care a stors ce e mai frumos din jumătatea estică a masivului Leaota și extremitatea vestică a masivului Bucegi! Participanții au avut parte de o urcare lungă și susținută, de 9km, până în șaua Curmătura Fiarelor, o bună parte din creasta Leaotei și deliciul zilei, vestita coborâre din Șaua Strungă, probabil una din cele mai frumoase din țară și colțul acesta de Europa: 15km de MTB pur, până în comuna Moeciu. La final, când totul părea terminat, ultimii 5km, în cățărare pe șosea, cu pantă medie de 8%, au fost probabil provocarea majorității riderilor.

Etapa a avut o lungime de 43 km și o diferență de nivel de 2150m, și a ridicat probleme mai ales din cauza terenului noroios cauzat de ploile recente.

Câștigătorul, Filip Adel (28), a reușit să obțină un timp de 2:38:04 , urmat la foarte mică distanță de francezul Pierre Billaud (23), câștigătorul Prologului de ieri, iar al treilea a sosit slovacul Tomáš Višňvoský (26), câștigătorul ediției 2017 a competiției, care a avut o pană pe traseu și a pierdut timp important. Pe locul întâi după această etapă se menține Pierre Billaud.

Cel mai rapid român din prima etapă, de 43 de km, clasat pe locul al 5-lea, a fost Raul Antonio Sînza (Carcover Veloteca Racing Team), 20 de ani, unul dintre cei mai buni cicliști români, multiplu campion național și cu un palmares de zeci de medalii. Tot el s-a descurcat cel mai bine dintre români și anul trecut, fiind în primii 10 in clasamentul final.

În categoria Women Elite, purtătoarea tricoului roșu de lider, Ariane Lüthi (36) s-a clasat prima cu 3:20:53, urmată de norvegianca Hildegunn Gjertrude Hovdenak (34) și de belgianca Helena Plasschaert (35).

Sambata, traseul nu rezervă surprize, însă vremea se anunță ploioasă, ceea ce iarăși va fi o provocare mare pentru rideri. Urmează 45 km și o diferență de nivel de 2.250m.

Stage 1 – Best Of Movie

Unforgettable memories and interesting results of the first stage of Carpathian MTB Epic. Here is a brief, but spectacular video summary of today's stage! #CarpathianMTBEpic

Publicată de Carpathian MTB Epic pe Vineri, 2 august 2019

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.carpathianmtb.ro.”

Pentru sambata prognoza ramane tot cu averse in zona in care se desfasoara Carpathian MTB Epic. O singura portiune de 1 kilometru poate deveni foarte dificila din cauza noroiului. In cazul in care vremea va pune probleme prea mari concurentilor organizatorii au un back-up plan, ca la fiecare etapa. Revenim cu detalii.

Deocamdata va putem spune ca atmosfera in Race Village este una deosebita. Toata lumea prezenta la Cheile Gradistei se bucura de pregatirea impecabila a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *