Carpathian MTB Epic 2019 – Prologue

A plouat in prima zi de la Carpathian MTB Epic, la prolog. Dar asta n-a insemnat ca bucuria celor prezenti la start a fost mai mica. Toti concurentii si-au regandit strategiile pentru cele patru zile de concurs si au dat cat au putut. Iata detaliile oficiale de ieri:

” Surpriza de la Prologul Carpathian MTB Epic! Un francez de 23 de ani a fost mai rapid decât toți campionii din concurs.

Proba de Prolog a fost cu peripeții la Carpathian MTB Epic din cauza vremii. Traseul de 10 km și cu diferență de nivel de 550m a fost gândit pentru a testa capacitatea de a doza efortul pe diverse etape, dar și tehnicitatea, punând la încercare abilitățile riderilor încă din prima zi. Ieri, concurenții au avut parte de mai mult de atât, ploaia transformând traseul într-o provocare pentru toți sportivii, indiferent de pregătirea lor. Coborârile și urcările abrupte le-au stors toată energia și au oferit o experiență MTB autentică. Trăgând linie, au fost 10 km duri, dar totuși echilibrați. Un prolog așa cum ar trebui să fie, o etapă care să pregătească mușchii și plămânii riderilor pentru ce îi așteaptă în zilele următoare.

Cel mai bun timp, 37 de minute și 37 de secunde, a fost scos de francezul Pierre Billaud, de 23 de ani, clasat pe locul al 9-lea anul trecut în Campionatul Național al Franței, urmat de slovacul Tomáš Višňvoský, câștigător Carpathian MTB Epic 2017 și multiplu campion național, și de bulgarul Aleksandar Aleksiev, de asemenea multiplu campion național și clasat pe locul al treilea în Campionatul Balcanic, în 2016.

Cel mai rapid român a fost Raul-Antonio Sinza, ajuns al cincilea, deținător a zeci de medalii, campion național de trei ori, și, nu în ultimul rând, cel mai bine clasat român al competiției Carpathian MTB Epic, de anul trecut.

Clasamentul feminin a fost condus cu un timp de 47 de minute și 39 de secunde de elvețianca Ariane Lüthi, multiplă câștigătoare a Absa Cape Epic, cea mai importantă competiție de MTB multi-etapă din lume, locul 1 în topul UCI XCM 2018 și câștigătoare a Carpathian MTB Epic 2018.

Iata si cateva imagini de la prologul de ieri:

Prologue – Best Of Movie

EPIC start to an EPIC race.

Publicată de Carpathian MTB Epic pe Joi, 1 august 2019

Competiția continuă astăzi, 2 august, cu Etapa 1 din cursa multi-etapă, de o lungime de 43 km și o diferență de nivel de 2150m. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.carpathianmtb.ro.”

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *