Topoloveni Summer Tour – in cautarea magiunului!

Marius Diaconescu zis si 1Q ne face un rezumat al concursului de MTB ce a avut loc la Topoloveni in acest weekend.

Topoloveni Summer Tour este al cincelea concurs organizat de Riders Club anul acesta, eveniment ce se desfasoara in imprejurimile orasului Topoloveni, tinutul magiunului de Topoloveni si oarecum un ultim test in ceea ce priveste organizarea concursului fanion din tara noastra, Carpathian MTB epic 2019.

Despre traseu aflasem cateva informatii de la colegii mei care nu au putut participa la acest concurs, ei avand in pregatire, pe ultima suta de metri, participarea la cursa de o zi din Franta, L’Étape du Tour din 21 iulie. Traseul concursului se prezenta din informatiile lor astfel: 40 km cu 520 m elevatie, cu 4 urcari de maximum 1 km lungime, 2-3 coborari pe drum forestier, in rest fals plat in urcare/coborare cu multe portiuni de single trail prin padure.

Vineri se anunta o zi frumoasa si am decis sa fac recunoasterea traseului in stil fun-ride impreuna cu mai tanarul coleg al echipei, baiatul meu Rares. Intradevar, peisajul traseului este unul aparte, cum spune organizatorul: nu la munte, nici la mare ci la… Topoloveni. Recunoasterea a fost cu multe opriri pentru hidratare, dar si sa ne bucuram de beneficiile traseului, de la delicioasele mure, corcoduse la gustoasele mere (padurete).

Duminica, in ziua concursului, am fost placut surprins de atmosfera de la start, cu multe standuri de prezentare/vanzare produse sportive (un lucru excelent prin implicarea furnizorilor produselor de top in ciclism: Garmin, Gold Nutrition, Thule, etc), cu zona de hidratare deschisa de la prima ora, standul de service asigurat impecabil de Ambulanta de biciclete, etc.

Cursa a fost una intensa, cu pulsul ajungand repede la linia rosie dupa un start festiv si cu cateva sprinturi/tatonari in prima parte a traseului printre plantatiile de vita de vie si produse agricole. Dupa aceasta urmeaza o portiune pe asfalt unde inca de la inceput Garmin Edge 530 ma atentioneaza ca urmeaza o urcare de 1,2 km cu panta medie de 6%, dar si cu portiuni de 10-12%, informatii foarte utile in gestionarea efortului furnizate de noua generatie de ciclocomputere Garmin. Pregatirea sportiva a concurentilor s-a remarcat inca de pe aceasta prima urcare unde am fost depasit de cativa rideri. Traseul a continuat prin padure cu portiuni valonate, urmate de un drum prin iarba, brazdat de santuri care necesita destula atentie si tehnica pentru a evita o cazatura la viteza ridicata. Dupa cateva portiuni de single-trail in urcare, traseul standard (cel de 40km) s-a separat de cel scurt printr-o coborare la stanga prin padure, cu multe flow-uri spectaculoase, urmate binenteles de urcari si coborari pe drumuri forestiere cu piatra si nisip (re)amenajate de curand (cu multe viraje negociate la limita). Ultima partea a traseului, dupa urcarea de 1,3 km cu panta medie de 6% a fost exclusiv prin padure, single trail cu multe schimbari de directie, 2-3 portiuni de flow si un push-bike pentru toata lumea la revenirea pe traseul comun cu tura scurta. Spectaculoasa a fost trecerea prin parau cu 1 km inainte de finis si asa cum a anuntat Razvan Juganaru am fost intampinati de fotografi pentru o sesiune foto inedita. Despre timpul meu in clasament o sa-l citez pe Memo: te-ai cam bucurat de traseu si peisaj 😊.

Photo Cristian Petrache

Consider ca traseul a fost unul bine ales, a avut viraje surprinzatoare prin padure, portiuni de single trail de mare viteza, coborari tehnice pe drumuri forestiere cu pietris si nisip, dar si cu push-bike-uri scurte aproape pe toate urcarile. Cu un traseu foarte bine marcat, cu trei puncte de alimentare, cu multi voluntari veseli in zonele cheie ale lui si cu o vreme excelenta pe toata durata concursului au facut sa fiu incantat de participarea mea la acest concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *