Maratonul Vinului 2k19 – caritabil si pe ploaie

A fost pentru prima oara cand n-a fost foarte cald si prea insorit la Maratonul Vinului asa cum eram obisnuiti in anii trecuti. A 9-a editie a acestui eveniment de ciclism, care este primul de acest tip cu scop caritabil din Romania, a aratat concurentilor o alta fata a traseului: varianta pe ploaie.

Organizatorii, BikeXpert Racing Team, s-au pregatit cu varianta de trasee asa zise “clasice”, adica traseele pe care s-a desfasurat acest concurs la primele sale editii. Si au muncit foarte mult ca sa le poata amenaja pana in ziua concursului. Insa cum cu vremea nu te poti pune, cu o zi inainte de competitie au anuntat ca si aceasta editie se va desfasura pe bucla de 18 kilometri pe care s-a desfasurat in anii precedenti, desi traseele de 51 si 31 de kilometri erau marcate in totalitate. Si n-a fost sigura schimbare facuta din cauza ploii.

La 30 de minute dupa ce s-a dat startul competitiei pentru cei care aveau sa parcurga una, doua, sau trei bucle organizatorii au anuntat ca din cauza ploii cazute in acea dimineata traseul a fost foarte afectat, conditie in care cei care ar fi trebuit sa parcurga trei ture vor face doar doua, iar cei care ar fi trebuit sa parcurga doua ture vor face o singura tura. Chiar si asa caracterul caritabil nu a fost afectat.

A fost greu pentru toata lumea. Cu siguranta este o editie ce nu va fi uitata din cauza noroiului de pe traseu insa dincolo de cateva situatii unde unii au uitat ca nu te poti pune cu vremea, am vazut multe fete zambitoare ale unor oameni care au venit la Urlati hotarati sa se bucure de o zi in natura, fie chiar si prin namol.

Si anul acesta peste 1000 de concurenti au ales sa vina la Maratonul Vinului, cei mai multi dintre ei motivati de partea caritabila a concursului. Cursa a fost castigata de Alexandru Stancu de la Dinamo BikeXpert Racing Team care a fost urmat de fostul sau coleg de echipa Attila Malnasi, acum legitimat la Carcover Racing Team si Gerhard Moldansky de la Dinamo BikeXpert Racing Team.

Felicitari tuturor celor implicati in acest eveniment fie in calitate de sportivi, organizatori, sponsori sau parteneri.

Credit foto: Traian Olinici Sports Photographer

Si aici unul dintre filmele evenimentului:

https://www.facebook.com/Maratonulvinului/videos/350805125453156/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *