The North Quest 2019 – GHIDUL COMPLET

Am reușit să intrăm în posesia tuturor informațiilor legate de un proiect românesc care ne este foarte drag nouă: The North Quest. Iată ce ne-au pregătit pentru anul acesta:

În luna februarie am lansat calendarul evenimentelor TNQ din 2019, prezentând cele mai importante date pentru camp-urile de mountain biking The North Quest. Avem două aspecte noi și importante în cadrul proiectului TNQ. În primul rând am creat o clasificare clară a camp-urilor în funcție de nivelul riderilor pe care-l țintim prin programe specifice. Astfel avem camp-urile din seria Apprentice, dedicate celor la început de drum în MTB, celor cu condiție fizică mai precară, precum și celor care doresc să capete cunoștințe tehnice de bază într-un cadru profesionist.

Camp-urile din seria Warrior sunt dedicate mountain bikerilor cu experiență, celor cu o condiție fizică bună, celor cu aptitudini tehnice solide. Avem sesiuni tehnice în poligon și pe potecă dedicate războnicilor, dar și trasee la munte, cu coborâri epice, naturale, în cele mai frumoase colțuri ale țării.

Womens camp-urile sunt dedicate fetelor pasionate de mountain biking. Aici invităm cele mai experimentate riderițe, precum Suzi Hilbert, multiplă campionă națională la maraton și cross-country, care va împărtăși din know-how-ul ei participantelor. În compania altor fete, atmosfera va fi cu siguranță mai destinsă și participantele vor beneficia de un mediu perfect pentru a-și aduce capacitățile la un nivel superior.

Primele opriri în calendarul TNQ vor fi la campurile Village Warrior, acolo unde sezonul 2019 debutează în forță cu trei evenimente dedicate: Village Warrior / Apprentice Session, Village Warrior / Warrior Session și Village Warrior Women’s Session.

Satul Breb de la poalele Munților Gutâi, cu siguranță unul dintre cele mai frumoase sate din România ne va găzdui a 4-a oară tradiționalul camp de la început de sezon. Vom înnopta în faimoasele căsuțe de lemn maramureșene reconstruite de la “The Village Hotel” care oferă toate facilitățile de care ai nevoie într-o ambianță ultra primitoare și relaxantă, vom mânca tradițional ca în Maramureș din ingrediente bio și vom pedala pe cele mai bune trasee de MTB din Maramureșul Istoric. Iată cum a fost anul trecut:

Încă un element nou îl reprezintă faptul că am organizat transportul din Brașov până la Breb și înapoi la Women’s Camp pentru ca fetele să nu mai aibă chiar nicio grijă!

Fii pe fază și salvează următoarele date pentru Village Warrior MTB Camps 2019:

02-05 mai 2019, Village Warrior / Apprentice Session 2019

09-12 mai 2019, Village Warrior / Warrior Session 2019

23-26 mai 2019, Village Warrior / Women’s Session 2019

La început de iunie organizăm Earn Your Trails MTB Camp la Colibița în județul Bistrița, singurul camp TNQ dedicat familiilor. Aici poți să vii cu toată familia și să beneficiezi de un program complex cu sesiuni de body art (un fel de yoga) pentru soție, antrenamente de tehnică exclusiv pe potecile din jurul lacului Colibita și trasee ghidate prin pădurile stufoase de brad. De asemenea vom pedala și pe una dintre cele mai faimoase poteci de la noi din țară: Via Maria Theresia, acolo unde tehnica solidă și o bicicletă full-suspension te vor lăsa cu un zâmbet larg pe buze.

Ne vedem la Earn Your Trails 2019 între 06-09 iunie !

Finalul lunii iunie ne va găsi la Purple Lines MTB Camp, acolo unde avem un camp de Warriors între 20-23 iunie și unul de Gravity între 27-30 iunie.

Munții Rodnei cu rhododendronul înflorit, de un “purple” ibzitor, potecile tehnice la vale și cea mai mare cascadă din România reprezintă cu siguranță cele mai bune ingrediente pentru trei zile de mountainbiking adevărat. Aici avem doar 14 locuri/camp deci e cazul să te grăbești și să te înscrii din timp. Campul Purple Lines / Gravity e dedicat riderilor cu condiție fizică bună, dar care preferă coborârile naturale de la altitudini mari. Aici vom beneficia și de transport pe zonele de asfalt așa încât să ne putem concentra mai mult pe porțiunile de coborâre din creasta Rodnei! Downhill tehnic, zone cu mult flow, pasaje expuse sus pe versanți și poteci care șerpuiesc printre jnepeni, le avem pe toate la Purple Lines Gravity între 27-30 iunie.

Salvează datele astea și nu rata întâlnirea cu munții înalți și stâncoși, cu peisaje de vis:

20-23 iunie, Purple Lines MTB Camp / Warrior Session 2019

27-30 iunie, Purple Lines MTB Camp / Gravity Session 2019

La mijlocul verii avem două camp-uri pe care le vei găsi în categoria trips. Între 13 și 22 iulie are loc The Front Line MTB Camp, probabil cel mai hardcore eveniment dedicat mountainbikerilor din calendarul nostru. Timp de 8 zile vom face nesigure potecile din jurul Livigno Italia, vom dormi în Pasul Stelvio și vom coborî pe probabil cea mai faină potecă din Alpi, 36 km cu 3200m diferență de nivel negativă sub ghețarul de la baza vârfului Ortler (aproape 4000 m ). Dacă ai tehnică solidă și îți plac aventurile la munte, atunci locul tău e cu siguranță la The Front Line. Vom petrece mai multe zile și în bikeparkuri, în Livigno și în paradisul enduro de la Nauders. Crede-ne, n-ai cum să ratezi așa ceva!

Flow Country te așteaptă doar la The Front Line MTB Camp 2019 între 13-22 iunie!

Deja tradiționalul camp din Alpi, Rock the Alps vine în 2019 cu un program regândit în totalitate. Am introdus bikepass-ul în pachetul de înscriere așa încât să te scutim de urcările solicitante fizic și să ne concentrăm pe cele mai bune coborâri din Austria: Milka Line, Hackelberg Trail, Fleckalm Trail și multe altele. În 2019 vom ține sesiuni tehnice zilnic și vom petrece majoritatea timpului în bikepark învățând abordarea unor zone mai dificile. Dupa 6 zile sub îndrumarea campionului național de mtb maraton elite 2016, Robert Dobai, nu ai cum să pleci acasă fără îmbunătățiri tehnice majore. Cel mai mare bikepark din Austria, cea mai lungă potecă amenajată pentru mountainbiking din Tirol și multe altele te așteaptă la Rock the Alps pentru 6 zile de evoluție garantată.

Hai să zguduim Alpii între 03-10 august, la Rock the Alps 2019!

Pe finalul lunii august vrem să organizăm un Stage Race de două zile în jurul Băii Mari în care accentul va cădea pe zonele de potecă sau drumuri mai înguste de TAF. Încercăm să evităm pe cât de mult coborârile pe drumuri forestiere și zonele asftalte pe care, să fim sinceri, niciun mountain biker adevărat nu le agreează.

Stage Race Baia Mare (Name TBA): 24-25 august 2019!

Mijlocul lunii septembrie vine cu Bucovina MTB Camp, locul în care ospitalitatea tipic bucovineană se îmbrățișează cu programele create de noi, într-un blend aparte. Aici pedalăm pe cele mai înalte culmi din Bucovina, coborâm pe traseul de downhill de la Vatra Dornei și exersăm tehnica într-un cadru organizat, lângă pensiune. Frumusețea Bucovinei, aerul curat, mâncarea îmbelșugată, cea mai bună cazare din zonă și echipa TNQ te așteaptă în inima Bucovinei pentru 3 zile de toamnă ca la carte.

Nu uita să salvezi data campului: 13-15 septembrie, Bucovina MTB Camp 2019!  Iată ce te așeaptă:

La campurile noastre beneficiezi și de prezentări detailate privind modul în care ar trebui să-ți structurezi programul de antrenament, prezentări ținute de Robert Dobai, în care vei primi și informații importante privind nutriția sau analiza video a tehnicii de abordare a diferitelor obstacole de pe trail. Ce ne recomandă? Echipa din care fac parte multiplul campion național de mtb Robert Dobai, belgianul Wouter Cleppe, finișer de top în curse precum Cape Epic, Transalp, Sudety, 4Islands, câștigător Prima Evadare (Elite), sutele de rideri mulțumiți de-a lungul ultimilor 4 ani, atenția la detaliu: de la cazările cele mai bun din regiune, mâncare din belșug, atmosfera perfectă și la programul perfect adaptat nevoilor tale nu ne scapă niciun detaliu și punem în egală măsură accentul pe mountain biking cât și pe experiența off the bike, mixul dintre cele două fiind unic la noi în țară.

Ieși din cotidian, e timpul să Claim your nature! „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *