Turul Romaniei – editia a 51-a – etapa 4

Sambata – 22 septembrie

Etapa a 4-a – 124,7 kilometri

BUZAU – MIZIL – ALBESTI PALEOLOGU – VALEA CALUGAREASCA – BUCOV – CENTURA PLOIESTI – DARMANESTI – RAZVAD – TARGOVISTE

In a patra etapa din Turul Romaniei la start s-au aliniat 85 de rutieri.

Doua starturi si de aceasta data: unul festiv din Piata Daciei din Buzau unde au venit vice-primarul Buzaului si presedintele consiliului judetean Buzau, iar cel tehnic la iesirea din oras, pe drumul national.

Aceasta etapa de plat a avut doar 3 sprinturi ca elemente distincte in cursa. In rest plat, plat si … inca un pic de fals plat. Si ceva vant. La kilometrul 22 a avut loc prima evadare. Zece rutieri au luat 10 secunde avans. Au fost prinsi repede, la kilometrul 27.

Media dupa o ora 45,5 km/h. La kilometrul 47 doi ciclisti din Kazahstan de la echipa Apple Continental Team au incercat o evadare nepermisa insa de pluton.

La kilometrul 50 un sportiv de la Team Illuminate incearca o evadare care produce freamat in pluton. Un kilometru mai departe, la 51, erau deja evadati 7 ciclisti care au acumulat rapid un avans de 50 de secunde. Intre ei Daniel Crista de la CSA Steaua Bucuresti. La kilometrul 62 avansul crescuse la 1 minut si  29 de secunde. La kilometrul 70 Daniel Crista este prins de pluton.

Dupa doua ore media era de 44,1 km/h.

La kilometrul 110 echipele Team Novak si CSA Steaua Bucuresti erau la trena. Pentru Romania. Impreuna.

La kilometrul 112 plutonul a inceput sa se rupa.

In final etapa a fost castigata de Peter Schulting de la Monkey Town care a reusit sa evadeze si sa treaca singur linia de finish, cu 7 secunde inainte de pluton. Pe doi s-a clasat Onur Balkan de la nationala Turciei, care urca in clasamentul general de pe 7 pe 3,  iar in pozitia a treia a sosit Filippo Ferronato de la Cycling Team Friuli.

Serghei Tvetcov reuseste sa-si pastreze tricoul galben venind cu plutonul in pozitia 30, dar pierde 2 secunde din avans fata de locul 2. Raman 20 de secunde intre el si al doilea clasat, insa si in clasamentul general au aparut astazi modificari.

Urmeaza ultima etapa, a cincea. Circuit in bucla de aproximativ 5 kilometri in Bucuresti. In total 99 de kilometri. Startul se va da la ora 12:30. Traseul este amenajat in zona Piata Presei Libere – Bulevardul Poligrafiei – Strada Jiului.

Hai, Romania!

Credit foto – Traian Olinici Sports Photographer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *