Turul Romaniei – a 51-a editie – etapa 3

Vineri – 21 septembrie

Etapa 3 – 176,3 kilometri

BRASOV – TARGU SECUIESC – OJDULA – LEPSA – TOPESTI – FOCSANI

Si etapa a 3-a din Turul Romaniei a avut la start 89 de ciclisti, la fel ca in cea precedenta.

Doua starturi si in aceasta etapa: unul de langa parcul Livada Postei din Brasov, iar al doilea, 3 kilometri mai departe, pe drumul national.

S-a plecat foarte tare insa au fost foarte multe evenimente. Cateva pene inca de la inceput, iar la kilometrul 12 a aparut si prima cazatura in urma careia un sportiv roman de la UVT Devron a abandonat. La kilometrul 32 am avut prima evadare a zilei. Initial s-au distantat 4 ciclisti insa imediat li s-au mai alaturat 2. Cei 6 aveau un avans de 25 de secunde.

Media dupa prima ora era de 48,2 km/h. Evadatii aveau deja un avans de 2 minute si 45 de secunde inca de la kilometrul 46.

La kilometrul 53 apare inca o cazatura. Intre cei afectati era si Serghei Tvetcov, posesorul tricoului galben.

La kilometrul 68 Eduard Carol Novak, presedintele Federatiei Romane de Ciclism, anunta abandonul.

Media dupa 3 ore era de 42,6 km/h. Situatia in acel moment: in fata 4 ciclisti, la cateva secunde in spatele lor inca 3 si la 4 minute si 15 secunde plutonul.

In ultimii 3 kilometri a atacat Nicolae Tanovitchii de la Team Novak si s-a distantat la 10 secunde. El a reusit sa treaca primul linia de finish, insa a fost retrogradat pe locul 4 conform articolului 12.1.040.28 al Uniunii Cicliste Internationale.

Podiumul etapei a fost urmatorul : locul 1 – Jeen de Jong (Monkey Town), locul 2 – Viktor Filutas de la Pannon Cycling Team, iar pe 3 – Cristian Raileanu de la echipa nationala a Moldovei.

In urma acestei etape Serghei Tvetcov pastreaza tricoul galben, desi a sosit pe 26, si ramane cu un avans de 22 de secunde in fata lui Simon Pellaud de la Team Illuminate si 23 de secunde in fata lui Matia Bais de la Cycling Team Friuli. Emil Dima de la MS Tina Focus e pe 5 la 27 de secunde de locul 1.

Urmeaza a 4-a etapa – de la Buzau la Targoviste – 124,7 kilometri.

Hai, Romania!

Credit foto – Traian Olinici Sports Photographer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *