I Wheel for Moinesti – Zemes 2018 – al saptelea an de MTB pentru dezvoltare comunitara si implicare sociala

A saptea editie a competitiei de MTB I Wheel for Moinesti – Zemes i-a avut si de aceasta data in vedere nu doar pe concurenti ci si pe cei care pot fi un alt fel de beneficiari ai acestei curse. In cazul de fata discutam de copii cu probleme acute de sanatate din Moinesti si Zemes. Banii obtinuti din taxele de inscriere la concurs au fost destinati acestor copii care au dreptul la o viata mai frumoasa.

Asadar, in ziua de 15 septembrie 2018 in centrul Municipiului Moinesti s-au asezat la start 150 de concurenti care urmau sa parcurga unul dintre cele 4 trasee pregatite pentru ei:

Traseul A de 10 km (dificultate medie) pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani (masculin si feminin).

Traseul B de 40 km (dificultate medie) pentru urmatoarele categorii de vârstă: 14-18 ani (masculin şi feminin), 19-29 ani (masculin şi feminin), 30-39 ani (masculin şi feminin), 40+ ani (masculin şi feminin).

Traseul C de 75 km (dificultate medie sporită) pentru urmatoarele categorii: 19-29 ani (masculin si feminin), 30-39 ani (masculin si feminin), 40+ ani (masculin si feminin) şi Elite (masculin si feminin).

Traseul D, FAMILY de 7,5 km, pentru copii cu varsta maxima 9 ani (insotiti de un parinte sau reprezentant legal).

Concurentii au fost asistati pe traseu de una dintre cele mai impresionante brigazi de voluntari care poate fi vazuta la o competitie de MTB din Romania. Fiind un proiect de dezvoltare comunitara si implicare sociala, la I Wheel for Moinesti – Zemes si-au oferit ajutorul peste 250 de voluntari.

Dintre acestia 150 sunt angajati ai OMV Petrom, iar 100 sunt locuitori din Moinesti si Zemes. Ei au avut la dispozitie si 40 de masini de teren din flota auto OMV Petrom care sa ii ajute in  eventualele momente dificile ale cursei.De mentionat este si fondul de premii in bani alocat acestei competitii: 31000 de lei. Unul dintre cele mai mari fonduri din tara alocate unei competitii sportive.
Cursa a beneficiat si de atentia Federatiei Romane de Ciclism care a desemnat doi arbitri pentru a evalua toate aspectele evenimentului. Organizatorii, Asociatia Activ Moinesti si I Wheel Bike Club Moinesti, isi doresc includerea traseului lung, cel de 75 de kilometri in Cupa Romaniei 2019.
Castigatorul I Wheel for Moinesti Zemes 2018 este Bogdan Duca de la Vee Tire Team Romania. El s-a impus in fata lui Attila Madaras de la Carcover Racing Team, care s-a clasat pe locul secund si a lui Horia Pal de la HPM Cycling Team care a venit pe 3 la Elite.
Toate rezultatele pot fi consultate aici: http://www.cronometraj.ro/rezultate-live/

Felicitari tuturor participantilor la eveniment fie ca au fost in postura de concurenti, organizatori, voluntari, parteneri sau spectatori. A fost inca un eveniment care a pus MTB-ul la loc de cinste la Moinesti si nu a pierdut din vedere aspectul implicarii sociale si al dezvoltarii comunitare.

Va reamintim ca aceasta a 7-a editie de I Wheel For Moinesti – Zemes a fost organizata de Asociatia Activ Moinesti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești şi cu susţinerea financiară a OMV Petrom.

Partenerii evenimentului sunt: Primaria Comunei Zemes, Federatia Romana de Ciclism, I Wheel Bike Cub Moinesti, Bicicletele Pegas, BikeXpert, Drag Bicycles, Cox Components, Fakir, Bike House, Karcher, Shimano Romania, Scott, Kenda, Salvamont Bacau, Montpesa si Race Hub.

Parteneri media: Bike FM si Freerider.ro.

Start competiției MTB ”I wheel for Moinești-Zemeș”!

150 de cicliști au pornit astăzi pe traseele de mountain-biking I Wheel for Moinești – Zemeș 2018!Competiția este un proiect de dezvoltare comunitară OMV Petrom, derulat de Asociația ACTIV Moinești cu sprijinul primăriilor Moinești și Zemeș.

Publicată de Tara lui Andrei pe Sâmbătă, 15 septembrie 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *