Campionatul National de XCM a fost gazduit in 2018 de BikeXpert Alpine Challenge la Pucioasa

Inceputul lunii septembrie ne-a purtat pasii anul acesta catre Pucioasa. Orasul de la poalele muntilor Leaota a gazduit Campionatul National de XCM ( Cross Country Marathon ) in cadrul celei de-a cincea editii a concursului de MTB, BikeXpert Alpine Challenge. Au fost mobilizati peste 120 de voluntari care au amenajat traseele de concurs care au adus bucurie, mai dureroasa sau mai outin dureroasa, celor aproximativ 500 de concurenti prezenti la start.

In seara ce a precedat concursul in zona de start au fost amplasate doua corturi pe care noi le-am reperat in premiera la un concurs de MTB din Romania. In acele corturi aveau sa-si amplaseze tabara de baza cei de la … CONTROLUL ANTIDOPING. Este pentru prima oara in ultimii cel putin 5-6 ani de cand suntem noi cu ochii pe evenimentele de ciclism cand intalnim controlul antidoping la un concurs de MTB. Imediat ce am sesizat acest aspect am postat pe pagina de Facebook Bike FM o fotografie in care anuntam prezenta controlului la BikeXpert Alpine Challenge. Unele voci au spus ca prezenta celor de la antidoping a influentat rezultatul Campionatului National de XCM, insa, acestea sunt doar supozitii atat timp cat nu sunt dovedite cu probe clare. In final primii trei sportivi de la Elite masculin au fost invitati pentru a li se recolta probe. Rezultatele analizelor vor fi anuntate in maximum trei luni de la recoltare si vor fi facute publice doar daca vor exista dubii in cazul vreunui concurent.

Revenind la concurs trebuie sa remarcam ca si la aceasta editie concurentii au avut in kit-ul de start tricouri tehnice de ciclism cu sigla evenimentului.

Cursa a fost castigata de Ede Molnar de la Dinamo BikeXpert Racing Team care a devenit astfel noul Campion National la Cross Country Marathon. Pe locul 2 a sosit Daniel Crista de la CSA Steaua Bucuresti. El a fost urmat pe pozitia a treia de Kelemen Arpad de la Nomad Merida CST. Locul 4 i-a revenit lui Alexandru Stancu de la Dinamo BikeXpert Racing Team, iar pe 5 s-a clasat Bogdan Duca de la VeeTire Team Romania.

Titlul de Campioana Nationala la Cross Country Marathon i-a revenit sportivei Suzanne Hilbert de la Nomad Merida CST, iar pe 2 la Elite a sosit Salome Bondor, colega sa de echipa.

Mai jos va prezentam intreaga lista a Campionilor Nationali la XCM 2018:

Ede Molnár – Elite M
Suzi Hilbert– Elite F
Alexandra Vulpe– Master F
Dan Mitru– Master 1
Ionascu Marius Maus– Master 2
Eugen Stefan Pal– Master 3
Doina Țiței– Amatori F
Ciprian Comisan– Amatori M

Evenimentul a fost un succes si anul acesta asa ca nu ne ramane decat sa-i felicitam pe organizatori, BikeXpert Racing Team, pe concurenti, voluntari, spectatori, sponsori: BikeXpert, Super Bet, Heidelberg Cement, Mega Image si parteneri: Musette, Primaria Orasului Pucioasa, Gold Nutrition, Garmin Romania, Continental, Barilla, Fakir, BFG, Conacul Ursului, Dorna, Federatia Romana de Ciclism.

Va reamintim ca o mare parte din veniturile inregistrate in urma acestui concurs au mers catre MagiCamp – tabara pentru copiii bolnavi de cancer de la Branesti, langa Pucioasa, pentru ca astfel sa se faca simtita la un alt nivel in comunitate prezenta evenimentului.

https://www.facebook.com/tvrsport/videos/901563066704133/?t=5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *