Romania pe locul 12 la XCO in clasamentul tarilor care se lupta pentru calificarea la JO de la Tokyo din 2020

Batalia pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 este in plina desfasurare.

Romania lupta pentru un loc la Cross Country Olimpic. Daca reusim sa calificam un sportiv la aceasta disciplina acesta va fi Vlad Dascalu. Sportivul roman care locuieste si se antreneaza in Spania are sustinerea riderilor romani care se bat de ceva vreme pentru punctele cu ajutorul carora Vlad se poate califica ca JO in 2020. Vlad a reusit si anul acesta cateva clasari pe podium la Campionatele Mondiale la categoria U23 ocazie cu care a demonstrat ca este un sportiv cu care Romania se poate mandri la cel mai inalt nivel.

In acest moment tara noastra se afla pe locul 12 in ceea ce priveste numarul de puncte obtinute. Doar primele 22 de tari din acest clasament pot trimite sportivi la JO de la Tokyo in 2020.

Cele mai multe puncte le detine Vlad Dascalu, dar va reamintim ca pentru calificare are nevoie si de punctele celorlalti sportivi romani. Un numar mare de puncte au acumulat pana acum Lucian Logigan de la Scott Geiger Team, Ede Molnar de la Dinamo BikeXpert Racing Team si Bogdan Duca de la Vee Tire Team Romania.

Urmatoarele evenimente din tara la care sportivii pot castiga puncte UCI sunt Herneacova XCO pe 5 august si Bike FM Zemes XCO pe 11 august.

Hai, Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *