Topoloveni Summer Tour 2018

de Razvan Tincu

Asteptam de mult cursa de la Topoloveni iar week-end ul asta m-am bucurat inca o data de acest traseu care imi place in mod deosebit, in special pentru trecerea prin rau de la finalul cursei.
Desi parea ca ploaia ne va strica distractia, vremea a fost perfecta pentru MTB, si cu toate ca a plouat destul inainte, traseul si marcajul marca Razvan Juganaru au fost impecabile, cateva zone mai noroiase si cateva balti ne-au amintit ca MTB ul este atat frumos pentru ca poti rula pe aproape orice suprafata.


De la Bike FM a mai luat startul Alin Oprea tot de la nivelul 2, dupa care m-am putut tine pana pe prima urcare apoi l-am pierdut prin padure. Coborarea de dupa primul punct de alimentare a fost interesanta, zone de noroi pe care era inutil sa franezi pentru ca oricum te duceai la vale, urmata de o urcare pe care ti-ai fi dorit niste crampoane mai bune pe SPD uri, era sectiunea dedicata altei parti frumoase a MTB ului, pushbike-ul. 😊 In a doua jumatate a traseului m-a furat peisajul si aproape ca am gresit traseul, noroc cu noul #GarminEdge 520 PLUS care m-a atentionat ca sunt off-track ca altfel ajungeam la Pitesti.


Dupa 40 de km serpuiti prin paduri si pe pajistile Topoloveniului am trecut spre finish prin raul Carcinov, ocazie cu care am mai spalat din noroiul adunat.
Finish in 2:09:30, mai slab ca anul trecut, dar pe un traseu mult mai noroios, insa la fel de frumos.

Tura lunga a fost castigata de Valentin Rosoaga sosit in acelasi timp cu Alexandru Stancu 1:37:56, ambii de la Dinamo BikeXpert, urmati pe locul 3 de Constantin Dumitrana de la Velox Cycling Team.

De la Bike FM, Alin Oprea a reusit un loc 2 la categoria de varsta 20-29 cu 2:05:23, iar eu un loc 14 la categorie cu 2:09:30. Prietenul nostru Drujbar, Sorin Ungur, s-a clasat pe 3 la 30-39 cu1:57:24, iar sotia mea Monica Petre-Tincu a sosit a 2-a la categoria 30-39 in 2:25:23.
Asadar inca o cursa cu podium pentru Bike FM. Asteptam cu nerabdare Trofeul Muscelului-Lupii Dacilor, unde evident ne vom da pe traseul lung.😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *