Absa Cape Epic 2018 – stage 5

Etapa de astazi la Absa Cape Epic 2018 a fost cea mai scurta, un time trial de 39 de kilometri cu 1430 de metri diferenta de nivel. Insa ea a venit dupa 471 de kilometri pedalati in 5 zile.

Primul start s-a dat la ora 06:45. Maxima anuntata pentru astazi era de 33 de grade Celsius. La ora 09:00 erau deja 28 de grade Celsius, dupa cum ne-a spus “corespondentul din teren”, multiplul Razvan Juganaru.

Etapa s-a terminat destul de repede. La ora 09:40 s-a facut premierea la elite: InvestegSongoSpecialized ( Jaroslav Kulhavy cu Howard Grotts ) au castigat etapa de azi si au pastrat tricourile galbene. Pe 2 Trek Selle San Marco 2 ( Fabian Rabensteiner cu Michele Casagrande ), iar pe 3 s-au clasat Canyon Topeak ( Alban Lakata cu Kristian Hynek ).

Clasamentul general la masculin s-a schimbat. Cannondale Factory Team mai pierd un loc dupa ce azi n-au mers deloc bine, ei fiind depasiti de Kulhavy cu Grotts chiar daca acestia din urma luasera startul cu 3 minute dupa ei. Coboara pe 3 iar pe 2 urca Canyon Topeak ( Alban Lakata cu Kristian Hynek ). Mai sunt inca doua etape in care se mai pot schimba lucrurile pentru ca diferenta nu este foarte mare in prima parte a clasamentului la aceasta categorie.

La feminin InvestecSongoSpecialized (Annika Langvad cu Kate Courtney ) au castigat si etapa de azi. Pe 2 s-au clasat Ascendis Health ( Sabine Spitz cu Robyn De Groot ) la 12 secunde in spatele primelor, iar pe 3 Silverback – KMC ( Mariske Strauss cu Annie Last ) .

Cea mai buna veste de astazi am primit-o dimineata in jur de 07:30 cand am aflat team manager-ul Dinamo BikeXpert Racing Team, Catalin Sprinceana poate lua startul alaturi de Hans Comyn. Se simtea ceva mai bine si mancase ceva la acea ora.

Azi, Jughy l-a gasit si pe “fratele” lui Memo.A trimis dovada. O sa-l vedeti si la finalul transmisiei live.

Ceva mai slab si cu barba mai lunga, dar… il consideram valabil

Insa din transmisia live, a carei inregistrare o gasiti mai jos, am aflat mai multe despre sportivii romani aflati in Africa de Sud. Va spunem inca de pe acum ca astazi erau mai relaxati si pusi pe poante ceea ce arata ca sunt mai odihniti si fizic, dar mai ales psihic.

Publicată de BikeXpert Racing Team pe Vineri, 23 martie 2018

Iata atmosfera din cursa de azi:

Mai multa atmosfera:

Au fost si momente deosebite azi:

Pentru maine s-a pregatit un traseu destul de greu. Absa Cape Epic style:

Iata si traseul in imagini:

Zona tehnica de la Land Rover arata asa:

Vom reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *