Absa Cape Epic – stage 4

Etapa a 4-a la Absa Cape Epic. Organizatorii au intitulat-o ETAPA REGINA!

Initial stiam ca masoara 111 kilometri insa ulterior am fost informati ca are 113 kilometri. Teoretic cu aceeasi  aceeasi diferenta de nivel, 100 de metri.

La ora 07:00 au plecat primii. A fost un pic innorat in aceasta dimineata si racoare la fel ca in zilele precedente dar s-a incalzit pana la urma. Dimineata s-a anuntat ca sportivele de pe locul 2 in clasamentul general la feminin Spur ( Ariane Lüthi cu Githa Michiels ) s-au retras. Githa are ceva ce seamana cu o toxiinfectie alimentara, probabil aceeasi toxiinfectie alimentara care circula prin tabara si l-a afectat inca de a doua zi si pe Mathias Stirnemann, coechipierul lui Nino Schurter, ( Scott Sram ) care a renuntat si s-a retras. Astfel s-a eliberat tensiunea care trona pentru locurile 2 si 3 la feminin.

La 2 ore si jumatate de la start cei Cannondale Factory Racing ( Manuel Fumic cu Henrique Avancini ), care in acel moment conduceau cursa, au ratat un viraj, spun organizatorii “bine marcat” si au pierdut avantajul. Cannondale Factory Racing voiau tricourile galbene inapoi asa ca la kilometrul 65, la finalul zonei tehnice Land Rover, erau tot primii. Investec Songo Specialized au facut o pana si astazi.

La un moment dat Centurion Vaude ( Nicola Rohrbach cu Daniel Geismayr ) au evadat si au castigat cea de-a 4-a etapa. Pe 2 au venit la cateva secunde InvestegSongoSpecialized( Jaroslav Kulhavy cu Howard Grotts si pe 3 BUFF SCOTT MTB ( Francesc Guerra Carretero cu Luis Leao Pinto). Cannondale pe 5 azi, urmati de Canyon Topeak pe 6.

Clasamentul masculin inca se disputa. Iata care este situatia cu 3 etape inainte de finalul Absa Cape Epic 2018.

InvestecSongoSpecialized (Annika Langvad cu Kate Courtney ) castiga etapa de azi. Acesta a fost probabil un frumos cadou pentru Annikai Langvad la implinirea a 34 de ani. Silverback – KMC ( Mariske Strauss cu Annie Last ) au terminat pe 2 astazi urmate de Ascendis Health ( Sabine Spitz cu Robyn De Groot ) care incheie etapa pe 3.

Dupa aceasta etapa, la feminin, primele 3 pozitii sunt oarecum clare. InvestecSongoSpecialized au acumulat un avantaj urias care le ofera confort suficient pentru ultimele 3 etape. Doar intre locurile 2 si 3 se mai pot produce matematic schimbari. Ascendis Health ( Sabine Spitz cu Robyn De Groot ) au terminat si anul trecut Absa Cape Epic pe 3 insa acum ar avea o sansa sa urce pana pe 2 in conditiile in care Sabine Spitz s-a simtit rau in ultimele zile si acum se pare ca si-a revenit. E posibil sa se mobilizeze pentru ca exista motivatia.

Sportivii romani de la Dinamo BikeXpert Racing Team au terminat etapa dar nu le-a fost deloc usor.

Catalin Sprinceana se pare ca a contactat virusul care circula in tabara si nu a putut manca nimic astazi. Dar a terminat cursa. Imediat ce a ajuns la finish a fost dus la spital pentru ingrijiri. Simptomele sunt de toxiinfectie alimentara. Karina Bonta si Razvan Juganaru au fost rasplatiti pentru chin: au urcat pe 13 in clasamentul general. Dintre romani cel mai optimist pare a fi Hans Comyn. 🙂 Ii puteti vedea mai jos in inregistrarea transmisiei live:

Absa Cape Epic, etapa 4

Publicată de BikeXpert Racing Team pe Joi, 22 martie 2018

 

Din imaginile de azi pare ca a fost destul de usor. Dar stim cat de crunt a fost:

Imaginile de mai jos arata cat de mult isi doresc iubitorii acestui sport sa fie la Absa Cape epic:

Maine urmeaza un time trial destul de brutal:

In imagini arata asa:

Zona tehnica de la Land Rover pentru a 5-a etapa:

Vom reveni cu amanunte.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *