Absa Cape Epic 2018 – a doua etapa – LIVE UPDATE

Astazi la Absa Cape Epic 2018 este programata cea de-a doua etapa care masoara undeva intre 106 si 110 kilometri. Organizatorii au anuntat pe grafic un traseu de 106 kilometri iar in filmul de prezentare unul de 110 kilometri.

Cu siguranta nu va fi usor:

Primul start a fost dat la ora 07:00 dimineata.

Transmisia live a etapei trebuie sa inceapa la ora 10:00.

Etapa de astazi este comparata in ghidul tehnic de la Absa Cape Epic 2018 cu “o cupa mondiala de box de 10 runde, cu o serie de urcari care vor imparti directe si uppercut-uri riderilor toata ziua.”

Razvan Juganaru a postat pe Facebook azi noapte cateva impresii despre ziua de ieri, din prima etapa:

“Ziua 2 – Etapa 1 -111km -1900m
Mineri – asa as putea sa definesc aceasta zi. Dupa cum am mai spus-o cred ca dupa cursa asta nu o sa fac pietre, ci direct bolovani la rinichi. Incredibil cat praf am mancat azi in 6 ore de cursa. Unde mai pui ca te-a batut in cap soarele non-stap de vedeai stele verzi. E clar ca nu suntem obisnuiti cu astfel de temperaturi.
Probabil asteptati sa va povestesc despre traseu. 😜 Ceea ce pot sa spun este ca ma bucur ca traiesc in Romania. Avem trasee de le dam clasa oricand, plus ca e o placere sa te dai pe ele. Aici nu vezi decat totul arid in jurul tau iar peste tot pe unde calci nu vezi decat maracini uscati. Terenul este super uscat cu mult nisip si pietre. De cele mai multe ori sunt instabile si in viraje nu poti estima corect cat iti va intra roata in praf. Experienta este unica, e clar ca nu am mai vazut si trait asa ceva dar nu este genul de traseu, ca la noi, sa iti faca placere sa te dai pe el chiar daca esti in cursa.


Marcajele…noi suntem artisti. La ei gasesti din joi in paste si in general sageti la nivelul solului in intersectii. Bine, nu este un punct de comparatie deoarece aici nu gasesti tipenie de om pe 50km, cine sa ti le rupa. 😂😂😂 Per total destul de “usor” marcat, dar oricum nu ai unde sa te duci ca nu ai multe variante.
Punctele de alimentare extrem de bine organizate si asezate. Gasesti tot ce ai nevoie mai putin geluri si batoane…noroc ca il am pe fratele #Isostar cu mine. Interesant ca aici gasesti si un MC….chiar tare. 😁
Startul se da in valuri incepand cu ora 7.00 din 5 in 5 min sa evite aglomeratia.
In functie de timpul din calsamentul general intri in unul dintre ele. Practic ai cursa ta si esti cronometrat individual…interesant. Cred ca la noi nu am putea implementa asta. Oameni nu ar intelege cum au fost invinsi de unul care nu a concurat cu ei in acelasi val.
De caldura nu va spun decat ca nu am putut sa intru in cort decat dupa ce a apus soarele si mai intai a tebuit sa scot parful din el…pe unde o fi intrat, nu stiu, ca a fost inchis cu lacatul. 😂


Cursa, pentru noi, a fost destul de grea chiar daca nu am tras la maxim. Inca este devreme in sezon pentru efort de acest gen. Am zis si ieri ca azi incepe cursa si asa a fost. Intotdeauna prima zi este violenta si daca treci de ea te vei lovi in ziua 4-5 de oboseala. Daca treci si de acest prag fii sigur ca termini. Concluzia…mai avem un prag. 😜
Am profitat de experienta mea din tururile alergate la sosea si ne-am pozitionat strategic in fruntea plutonului pentru a evita cazaturile si, in cazul de fata, foarte mult praf. Am intrat in primele urcari cu primii ceea ce ne-a tinut pozitionati foarte bine, fiind mult single track, primii 40km…dupa care Dumnezeu cu mila 😂😂…glumesc, am incercat sa ramanem in tempo ca sa economisim energie pentru toate etapele. Acum suntem pe 17 dar ma astept sa mai pierdem pozitii. Nu vreau sa fortam pentru a urca in clasament si sa riscam accidentari sau sa ne secatuim aiurea de energie pe la etapa 4-5 sa nu mai putem termina…


De trezit ne trezeste la 5.00 un nebun cu cimpoiul si il injura toti.
La dusuri s-a mai relaxat treaba si au scos limita de 90 secunde dar totusi cineva sta cu “gura” pe tine…
Bikeurile arata ca draq dupa cursa, zici ca le-ai scos din pamant.
Timpul, dupa etapa, este atat de scurt incat nu stii ce sa faci mai intai, masaj, dus, masa, bike…habar nu ai.
Gata cu vorba ca ma bate colega maine cand o vedea ca la ora asta nu dormeam. 😂😂😂
P.S. Asteptam intrebarile voastre pe liveul de maine seara de la 18.00. ”

07:40 – In continuare toata lumea vorbeste de racoarea din aceasta dimineata. Fumic si Avancini au preluat conducerea inca din primii kilometri.

09:25 – Cei mai rapizi au trecut deja de kilometrul 59.

10:44 – Zi grea pentru InvestegSongoSpecialized. Grotts a cazut. Nimic grav dar a pierdut cateva pozitii, iar Kulhavy a facut deja doua pene. Au mai pierdut 3-4 minute.

10:58 – Patru echipe sunt acum in fruntea cursei.

11:01 – Alin Bonta a scris pe Facebook:

” Etapa 2, km 59 (water point 2)

Cata + Hans = 2.54

Karina + Jughi = 3.02

Go, go, go!”

11:06 – Cannondale Factory Racing ( Manuel Fumic cu Henrique Avancini ) au castigat etapa de astazi dupa un sprint frumos la final. Pe 2 s-au clasat Centurion Vaude ( Nicola Rohrbach cu Daniel Geismayr ) , Canyon Topeak ( Alban Lakata cu Kristian Hynek ) pe 3 iar pe 4 au venit Buff Scott. La distanta de peste 1:40 au terminat cursa si InvestegSongoSpecialized azi doar pe 7.

11:32 – I-am cautat si pe sportivii romani de la Dinamo BikeXpert Racing Team. I-am gasit. Sunt pe traseu. Mai au pana la finish.

11:50 – La feminin, la fel ca ieri, au castigat  InvestecSongoSpecialized ( Annika Langvad cu Kate Courtney ). Pe 2 Spur ( Ariane Lüthi cu Githa Michiels ), iar pe 3 Silverback – KMC ( Mariske Strauss cu Annie Last ). La fel ca in etapa precedenta.

Sportivii romani de la Dinamo BikeXpert Racing Team prezenti in cursa au terminat cu bine. Karina Bonta cu Razvan Juganaru raman in continuare pe locul 17, iar Catalin Sprinceana cu Hans Comyn raman in aceeasi zona a clasamentului. In aceasta seara incepand cu ora 18 asteptam ca ei sa intre live pe pagina de Facebook BikeXpert Racing Team.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *