Absa Cape Epic 2018 – stage 1

Astazi a avut loc prima etapa de la Absa Cape Epic 2018. A fost o etapa care a creionat deja cateva repere pentru cei care lupta pentru primele pozitii in clasament. Din pacate pentru Scott Sram ( Nino Schurter si Matthias Stirnemann ), castigatorii de anul trecut, se pare ca cei doi in imposibilitatea de a mai prinde un loc pe podium din cauza intarzierii acumulate astazi, intarziere datorata problemelor de sanatate ale lui Stirnemann, o indigestie sau toxinfectie alimentara.

N-au lipsit nici problemele tehnice. De exemplu una dintre echipele prezente in Africa de Sud a facut 4 pene in primii 50 de kilometri. Caldura este cea care a pus cele mai mari probleme desi, spun cei care au fost la Absa Cape Epic si in 2017, nu este la fel de cald ca la editia precedenta.

Etapa de astazi a fost castigata de Cannondale Factory Racing ( Manuel Fumic cu Henrique Avancini ) – 4:08.22,6. Pe locul 2 s-au clasat InvestecSongoSpecialized ( Jaroslav Kulhavy cu Howard Grotts ) care au venit la distanta de 1 secunda. Primii 4 au venit grupati la finish. Pe locul 3 au sosit Trek Selle San Marco 2 ( Fabian Rabensteiner cu Michele Casagrande ).

La feminin cele mai rapide au fost InvestecSongoSpecialized ( Annika Langvad cu Kate Courtney ), pe doi au venit Spur ( Ariane Lüthi cu Githa Michiels ), iar pe 3 Silverback – KMC ( Mariske Strauss cu Annie Last ).

Sportivii romani de la Dinamo BikeXpert Racing Team,  Karina Bonta cu Razvan Juganaru au venit destul de prafuiti de pe traseu si se afla dupa cursa de astazi pe locul 17 la mixt.

Catalin Sprinceana cu Hans Comyn se mentin dupa aceasta etapa in aceeasi zona din prima treime a clasamentului.

Cursa de astazi nu a fost una usoara pentru romani insa ei au incercat sa-si dozeze efortul si pentru zilele urmatoare. De altfel astazi au reusit sa faca si o transmisie live a carei inregistrare o puteti urmari mai jos. Astfel, poate veti gasi cateva raspunsuri la intrebarile despre cursa din Africa de Sud.

Absa Cape Epic, Etapa 1

Publicată de BikeXpert Racing Team pe Luni, 19 martie 2018

Ne bucuram ca au ajuns cu bine la finalul acestei etape. Nu toti concurentii au fost la fel de norocosi.

Iata cateva imagini din cursa de azi:

Sau asa:

Nici maine nu va fi usor. Traseul are undeva intre 106 si 110 kilometri. Intelegeti de unde vine confuzia daca priviti cifrele de mai jos.

Imaginile de pe traseul de maine ii confirma dificultatea:

In plus mai e de strabatut si zona tehnica sustinuta de Land Rover, unul dintre sponsorii evenimentului:

Vom reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *