Absa Cape Epic 2018 – prima etapa – LIVE UPDATE

Dupa prologul relativ usor de ieri, daca ne raportam la numarul de kilometri si diferenta de nivel, astazi a fost programata prima etapa din Absa Cape Epic 2018. Traseul propus are o lungime de 110 kilometri cu 1900 de metri diferenta de nivel.

Aseara am asteptat cateva vesti intr-o transmisie live pe pagina de Facebook a echipei Dinamo BikeXpert Racing Team insa, tot de pe Facebook am aflat, din postarea lui Razvan uganaru care a fost motivul pentru care nu au reusit sa intre in direct cu noi, cei care asteptam vesti aici in Romania:

” Ziua 1, zisa si Prologul
O zi pe cat de scurta (20km) pe atat de intensa… pana la finalul ei. Dar sa le luam pe rand.
Prologul a fost chiar spectaculos. Nu foarte lung dar cu cateva portiuni f tehnice, a reusit sa ne puna la incercare toate abilitatile 😜 Atmosfera a fost fantastica, de nedescris, atat la start cat si pe traseu. O gramada de oameni care te incurajau la fiecare pedala. Noi ne-am simtit f bine, chiar ne-am distrat cu toti nebunii de ne incurajau iar la final am aflat ca am terminat pe 14. Nu ne-am propus nimic si nici nu o sa o facem, dar fie vorba intre noi abia de maine incepe cu adevarat cursa. Timpul le va rezolva pe toate, iar noi incercam sa ne bucuram de cursa.
Ne facem in fiecare zi prieteni din toate colturile lumii si de fiecare data ne dam seama cat de relxati sunt…se vede ca iubesc cu adevarat acest sport.


In alta ordine de idei am mers o vesnicie pana la prima tabara unde vom sta 3 zile si am asteptat alta vesnicie sa ne aduca bike-urile. Ne-am cazat fiecare in “camerele” noastre (corturi de o pers destul de mici dar cu saltea.
Masa buna, dar cu putine variante. Speram sa se schimbe in fiecare zi ca daca nu ne apucam sa le roadem corturile pe aici 😂. Partea buna este ca avem apa potabila moka. 🤣
Peste wc-uri si dusuri vreau sa sar, prefer sa nu povestesc. Ar fi ceva de zis…90sec/dus…noroc ca ma facut armata(la marina la Bv) 😂😂😂
In rest mult, da’ f mult praf… si conditii de 5 stele 🤣🤣🤣…nu ai unde sa iti speli hainele decat pe cele de concurs dar si acolo doar 4 piese si alea daca platesti… nu ai unde sa iti incarci telefonul (sa nu mai vb de laptop)… orice ai nevoie trebuie sa platesti (inclusiv sa iti incarci telefonul…si nu este ieftin). Mint… sunt la zona de relaxare 3 prize gratis si noi suntem 2000 🧐🧐 (cineva sta prost tare cu impartirea pe la astia). Si toate acestea la numai 5000E/echipa inscrierea.  (
… ) Si acum lasand gluma la o parte, ne asteptam la ceva servicii mai de calitate. Poate a fost prima zi si am fost noi obositi de pe drum, dar cam aceeasi parere o au majoritatea celor cu care am discutat.
Dar ma rog, nu suntem aici sa criticam ci sa invatam. 😜 Tragem linie pe ziua de azi si spunem ca totul este ok.
Si gata ca maine ne trezim la 5.00 ca la 7.30 avem startul.😖
P.S. Din pacate, datorita conditiilor date, azi nu am reusit sa intram in direct dar maine speram sa nu mai avem probleme.”

Acum intelegem ca poate fi destul de complicat ca informatiile despre ei sa aunga rapid la noi. Asteptam vesti in aceasta seara.

Etapa de astazi a fost castigata de Cannondale Factory Racing ( Manuel Fumic cu Henrique Avancini ) – 4:08.22,6. Pe locul 2 s-au clasat InvestecSongoSpecialized ( Jaroslav Kulhavy cu Howard Grotts ) care au venit la distanta de 1 secunda. Primii 4 au venit grupati la finish. Pe locul 3 au sosit Trek Selle San Marco 2 ( Fabian Rabensteiner cu Michele Casagrande ).

La feminin cele mai rapide au fost InvestecSongoSpecialized ( Annika Langvad cu Kate Courtney ), pe doi au venit Spur ( Ariane Lüthi cu Githa Michiels ), iar pe 3 Silverback – KMC ( Mariske Strauss cu Annie Last ).

Iata ce li s-a pregatit concurentilor la prima etapa:

Vom reveni cu amanunte.

LATER EDIT:

Scott Sram ( Nino Schurter si Matthias Stirnemann ) nu terminasera etapa de astazi la ora redactarii acestui articol.

12:14 – Matthias Stirnemann se pare ca sufera de o toxinfectie alimentara si acesta este motivul pentru care nu a putut mentine ritmul lui Nino Schurter.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *