Votati pentru Tiglina XCO Galati

Nu va speriati nu candideaza la vreo pozitie in administratie, pentru ca e vorba despre un bike trail park din Galati, ci doar are nevoie de o certificare ca e un proiect pilot care schimba calitatea vietii cetatenilor din Galati. Si nu doar lor. Cu alte cuvinte va indemnam sa votati pentru primul parc sportiv din Galati construit cu mult suflet de iubitori ai sportului. Printre ei Marius Ionascu “Maus” unul dintre cei care a muncit cel mai mult pentru transformarea acelui loc in care s-a desfasurat anul acesta Tiglina XCO Race. Detalii gasiti mai jos.

” Gala Comunității Gălățene este un eveniment de recunoaștere a binelui făcut de gălățeni pentru comunitate. Eforturile făcute de aceștia, de companii, ONG-uri și instituții publice pentru dezvoltarea comunității locale și pentru implicarea socială merită puse în lumină și recunoscute public. Evenimentul va ajuta comunitatea să se regăsească și să se recunoască.

Seara de 28 noiembrie va fi una inedită în care faptele bune, inițiativele sociale și proiectele din comunitate sunt recunoscute și apreciate pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați.

PROIECTUL NOSTRU: crearea primului parc sportiv din Galati, destinat ciclismului montan si alergarii offroad (montan), readand societatii civile un teren folosit pt depozitare gunoaie, materiale inerte.

 

Pagina de facebook: grup public making of tiglina bike&trail park

https://www.facebook.)com/groups/1483538561966328/

Pagina web a concursului de ciclism organizat pe terenul parcului:

http://tiglinaxco.mausbike.ro/tiglinaxco/

Pagina de facebook a concursului

https://www.facebook.com/MausbikeXCO/

 

CATEGORIA „INTERVENTIE COMUNITARA”

Octavian Mercouffer

Octavian Mercouffer – Țiglina Bike & Trail Park

Octavian Mercouffer este un om de afaceri gălățean, cu puternic spirit civic, carismatic și vizionar. Înzestrat cu darul de a aduce oamenii împreună, sufletist și implicat, el a fost un bun catalizator în dialogurile dintre Autoritățile Locale – ONG-uri – Mediul de Afaceri, reușind să mobilizeze resurse umane și materiale în vederea realizării primului (și singurului) Parc Sportiv din Galați, Tiglina Bike & Trail Park, printre puținele de acest nivel din România. Proiectul a început prin ecologizarea zonei „Valea Țiglinei” de deșeuri inerte, vegetație crescută la întamplare și prin dezafectarea grădinilor construite abuziv acolo, redând terenul comunității gălățene.

Octavian a ajutat la semnarea unui parteneriat între ONG-urile interesate de proiect (Asociația MAUSI Galați, Asociația Bike Works Galați, Fundația Comunitară Galați, Șoimii Dunăreni) alături de voluntari și Primăria Municipiului Galați, ducând la eixstența unui parc sportiv, o oază de relaxare prin mișcare, chiar în inima orașului, o tendință modernă ce luptă cu lipsa timpului liber și nivelul ridicat de surmenaj, de care să profite toți gălățenii, fie ei sportivi sau nu, profesioniști sau amatori, copii sau adulți. Presa a fost foarte receptiva si placut surprinsă, lăudând inițiativa și a scris cu bucurie despre proiect, unul dintre lucrurile frumoase care se întâmplă în orașul nostru.

CATEGORIA „LA INCEPUT DE DRUM”

Asociația Mausi

Asociația Mausi

Despre proiectul „Ţiglina XCO” și obiectivul acestuia Asociația Mausi ne spune: „Bike Park-ul din Ţiglina este ca şi cum ai descoperi aur în mocirlă. Deşi este la o aruncătură de băţ de noi, habar nu aveam ce se ascunde în acea Ţiglină. A fost multă muncă acolo şi sperăm ca locul să ne fie pe viitor… un munte în oraş.” Proiectul a vizat acțiuni de voluntariat și de ecologizare, aducând o pată de verdeață în mijlocul orașului. Vizibilitatea tuturor demersurilor a fost asigurată în mediul online, prin Social Media, grupul țintă fiind alcătuit din bicicliști, sportivi și alergători

CUM VOTEZ: logat cu contul de facebook sau g+, click VOTEAZA. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *