Bucuresti MTB Race – “Natura la usa ta!”

Colaboararea dintre Asociatia Parcul Natural Vacaresti si BikeXpert Racing Team a fost una foarte buna in organizarea primei editii a Bucuresti MTB Race, primul concurs de ciclism off-road organizat in Parcul Natural Vacaresti. Probabil ca cei mai multi dintre concurenti nu se asteptau sa gaseasca un traseu cu atat de multe elemente tehnice intr-o arie naturala protejata din Bucuresti. Cei de la BikeXpert Racing Team au lucrat la amenajarea traseului aproximativ doua saptamani si au reusit sa amenajeze un rock garden, multe zone de coborare si urcare rapide, un drop si o zona care te duce cu gandul la un pump track, plus o urcare pe scari. In ansamblu, tura de 6 kilometri a fost departe de a fi una usoara. Cei mai rapizi dintre cei aproximativ 200 de concurenti au parcurs de 6 ori acesti 6 kilometri.

Organizarea concursului in luna noiembrie reprezinta o garantie ca echilibrul in parc nu este destabilizat, multe dintre speciile de pasari ce traiesc aici migrand deja la aceasta data.

Lucian Logigan de la Scott Geiger Team a castigat Bucuresti MTB Race. El a fost urmat de Ede Molnar si Attila Malnasi de la Dinamo BikeXpert Racing Team.

Iata-i pe primii 2 in ultima tura:

Ultima tura cu Luci Logi și Ede Molnár.

Publicată de Memo Sebastian Vrînceanu pe Marţi, 7 noiembrie 2017

Copiilor li s-a organizat un concurs separat pe acelasi traseu din care au fost eliminate zonele foarte tehnice, cum ar fi drop-ul, care era destul de inalt, sau urcarea pe scari. In jur de 50 de copii cu varste intre 6 si 14 au luat startul la Bucuresti MTB Race.

Toti cei care au urcat pe podium au primit pe langa premiile clasice si cate un stejar pe care sa-l planteze unde doresc ei. Acest detaliu ne-a atras atentia si nu doar ca ne-a placut ci, speram sa serveasca drept sursa de inspiratie.

Iata si un scurt montaj de la Bucuresti MTB Race realizat de Primaria sectorului 4:

#BucurestiMTBRace vazut de Primaria Sectorului 4, unul din partenerii evenimentului!Multumim pentru acest super montaj!

Publicată de București MTB Race pe Duminică, 5 noiembrie 2017

Dan Barbulescu, directorul Parcului Natural Vacaresti, si-a propus sa explice tuturor ca aceasta arie protejata are o destinatie foarte clara: ea exista pentru ca oamenii sa se reconecteze la natura, sa se imprieteneasca cu ea. Acest parc trebuie sa fie cunoscut si folosit, nu lasat nevizitat. Tocmai de aceea urmeaza sa primim foarte multe invitatii de a lua parte la diverse activitati in Parcul Natural Vacaresti.

Felicitari tuturor celor care s-au implicat pentru organizarea acestui eveniment:

  • organizatori – Asociatia Parcul Natural Vacaresti si BikeXpert Racing Team,
  • sponsor principal – Kaufland,
  • parteneri – Allianz Tiriac prin Ink Broker, La Fantana, Digi Mobil, Gold Nutrition, Federatia Romana de Ciclism, World Class, Race Hub, Ambulanta de biciclete, Asmita Gardens,
  • parteneri institutionali – Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Nationala Apele Romane, Administratia Pacului Natural Vacaresti, Primaria sectorului 4,
  • parteneri media – Radio Guerrrilla, Digi Life, Bike FM, freerider.ro, ciclism.ro, dirtbike.ro.

Credit foto: Brindusa Mutoiu si Dan Barbulescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *