Bucuresti MTB Race – primul concurs de ciclism off-road din Parcul Natural Vacaresti

La un an dupa ce in Parcul Natural Vacaresti a fost organizata o plimbare ( despre care am scris AICI ) la finalul careia initiatorii au anuntat ca anul urmator, adica in 2017, vor organiza un concurs in aceasta arie naturala protejata, iata ca a aparut si expunerea oficiala: pe 4 noiembrie va fi organizat Bucuresti MTB Race, primul concurs de ciclism off-road organizat in “Delta Vacaresti”.

Doar primii 200 de concurenti ce vor achita taxa de inscriere vor avea posibilitatea sa ia parte la acest eveniment.

Inscrierile sunt deschise pe bucuresti-mtb.ro. Detalii despre concurs gasiti in cadrul evenimentului creat pe Facebook.

Iata ce ne-au transmis organizatorii:

” București MTB Race este un concurs de mountain bike, ce iși propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze Parcul Natural Văcărești ca spatiu de protecție, educație și recreere în aglomerația Bucureștiului. Mersul cu bicicleta este o activitate permisă și încurajată de regulamentul parcului, organizatorii evenimentului, BikeXpert Racing Team si Asociatia Parcul Natural Vacaresti,  asigurându-se că prezența sportivilor în parc va avea impact zero asupra speciilor și habitatelor.

Evenimentul vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști ce doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, într-un cadru natural de neuitat chiar în mijlocul Bucureștiului.

Traseul amenajat în format XCO, are o lungime de aprox. 6 km și se va parcurge de 7 ori, de către categoriile de varstă 15- 50+ ani și de 1-2 ori de către copii.

Acesta va fi marcat pe digul care împrejmuieste parcul și pe potecile principale, in afara zonelor de protecție, astfel incat prezenta cicliștilor sa aiba impact zero asupra ecosistemului. Ciclismul in Parcul Natural Văcărești este o acțiune permisă de regulamentul aprobat de Ministerul Mediului.

 

Premiile pentru cei mai buni:

ELITE:

1000 lei – locul 1

600 lei – locul 2

400 lei – locul 3

300 lei – locul 4

200 lei – locul 5

 

 

Masculin/Feminin (15 ani – 50+ ani):

350 lei – locul 1

250 lei – locul 2

150 lei – locul 3 ”

Ne vedem pe 4 noiembrie in Parcul Natural Vacaresti la Bucuresti MTB Race.

Bike FM va fi acolo!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *