I Wheel for Moinesti-Zemes 2017 – dezvoltare comunitara prin MTB

A sasea editie a concursului de MTB I Wheel for Moinesti-Zemes si-a desemnat castigatorii duminica, pe 24 septembrie, la Moinesti.

In zilele ce au precedat concursul a plouat in foarte multe zone din tara insa Moinestiul a fost ocolit, ultima ploaie inregistrandu-se miercuri noaptea, cu aproximativ 75 de ore inainte de eveniment. Cu alte cuvinte traseele i-au asteptat perfect pregatite pe cei care au ales sa ia startul.

Evenimentul organizat de Asociatia Activ Moinesti cu sutinerea OMV Petrom si a Primariei Moinesti si in colaborare cu Primaria Zemes este de altfel un proiect de dezvoltare comunitara. Banii obtinuti din taxa de inscriere au fost directionati catre copiii cu dizabilitati din Moinesti si Zemes, la fel ca anul trecut cand 40 de copii au facut, cu ajutorul acestor sume, terapii specifice si consiliere psihologica. Membrii Asociatiei Glit au venit si ei in sprijinul acestei initiative, ei strangand bani din donatiile primite in schimbul unor bratari foarte simpatice pe care le-au confectionat in prealabil.

    

In apropierea zonei de start/finish a fost organizat un targ al producatorilor locali, unii dintre ei sustinuti de OMV Petrom, unde au avut loc si o serie de activitati folclorice in vederea promovarii zonei.

Concursul a fost castigat de Bogdan Duca de la Scott Geiger Team. El a fost urmat in clasamentul general de Ionut Roman de la Elephant Bike Club si de Ciprian Calancea de la Vee Tire Team Romania.

Fondul total de premiere a fost de 25000 de lei. Pe langa premiile in bani toti concurentii care au urcat pe podium au primit cate un flacon de Fakir – solutie antipana.

La festivitatea de premiere au fost prezenti: primarul municipiului Moinesti – Valentin Vieru, vice-primarul municipiului Moinesti – Nicolae Breahna, primaria comunei Zemes a fost reprezentata de Dragos Dorneanu, din partea OMV Petrom au urcat pe scena Luminita Banasu si Gabriel Bulboaca, iar de la Asociatia Activ Moinesti – Monica Tataru. Cei care au dorit sa tina un mic discurs au pus accent pe importanta dezvoltarii, promovarii si a sutinerii sportului in viata comunitatilor. Implicarea afectiva a voluntarilor prezenti pe cele trei trasee de 10, 40 sau 75 de kilometri a fost observata si apreciata de concurenti, de unii chiar verbal.

Dupa festivitatea de premiere cei mai norocosi dintre concurenti au castigat in cadrul unei tombole foarte generoase manusi de ciclism Troy Lee Designs si casti Kali Protectives din partea magazinului de biciclete Bike House, anvelope premium de la Vee TireCo Romania si flacoane de Fakir – solutie antipana.

  

 

La Moinesti am intalnit si un team manager care a venit sa vada evolutiile unor sportivi cu varste pana in 15 ani in vederea atragerii lor in cadrul echipei si a dezvoltarii abilitatilor si tehnicilor sportive. Acest fapt ne-a confirmat ca MTB-ul romanesc e in continua dezvoltare si e foarte posibil sa reusim in cativa ani sa crestem nivelul de performanta in tara.

Inca o actiune care ne-a impresionat desi nu are legatura directa cu concursul a avut loc cu trei zile inaintea competitiei. In urma cu aproximativ o luna la concursul XCO Zemes-Runcu unul dintre copii a concurat pe o bicicleta cu care noi n-am crezut ca va termina cursa. Dar a terminat-o si nu s-a aratat deranjat de faptul ca performanta i-a fost afectata de echiparea modesta a bicicletei. Ambitia si determinarea de care a dat dovada in acel concurs i-a facut pe cativa membri ai I Wheel Bike Club sa-si doreasca sa ii poata oferi acelui copil ( despre care am aflat ca este crescut, alaturi de fratele sau, de bunici – parintii fiind despartiti si plecati sa munceasca in alte tari ) o bicicleta mai performanta si echipament specific. Si au reusit sa ii duca cu trei zile inaintea concursului o bicicleta mult mai buna decat cea cu care concurase in urma cu o luna, casca, manusi de ciclism si alte accesorii si echipamente de ciclism. Ionut, copilul de care va spuneam mai sus, a reusit o clasare destul de buna la categoria sa de varsta si a patruns in acest context intr-o gasca de prieteni alaturi de care va pedala in imprejurimile Moinestiului. Este un exemplu de implicare sociala pe care am dorit sa-l  evidentiem pentru a putea fi folosit drept sursa de inspiratie si in alte cazuri.

Cele 5 editii care au precedat evenimentul de duminica de la Moinesti inseamna in cifre 990 de participanti, 39239 de kilometri parcursi si 1170 de voluntari. Acestora li se vor alatura si cifrele inregistrate in 2017. Felicitari tuturor celor implicati fie ca au facut parte din echipele de organizare, sustinere si implementare, sau au concurat. A fost inca un eveniment impecabil la Moinesti unde asteptam sa revenim si in 2018.

Bike FM a fost acolo!  🙂

 

Credit foto: Gelu Scurtu si Ovidiu Mixich

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *