Explorer MTB Challenge – a cincea editie de MTB, prima editie de festival Folk-Bike

Inca de la prima editie o parte dintre membrii echipei noastre au fost prezenti la evenimentul de MTB care are startul in Cetatuia-Luncavita, Explorer MTB Challenge. S-a intamplat si la aceasta a 5-a editie iar cei care n-au fost prezenti la concurs pot fi siguri ca au ratat un eveniment care a depasit asteptarile.

Concurentii au trecut prin multe poienite care erau pline cu fluturi in aceasta perioada a anului

La fel ca la editiile precedente startul competitiei a fost programat la ora 12:00 pentru ca cei care doreau sa plece de acasa in dimineata concursului sa aiba suficient timp sa ajunga la start chiar daca veneau de la distante de cateva sute de kilometri. Multi dintre cei inscrisi au venit inca de vineri seara si au campat in Poiana Baba Ioana, locul de start/finish al concursului. In acea zona, in urma unor studii de specialitate, s-a dovedit ca stelele se pot vedea foarte bine, mult mai bine decat in alte zone. Iar noi am avut cer senin in ambele nopti, vineri si sambata.

Traseul propus anul acesta a fost modificat fata de cel de la editiile precedenta. Lungimea lui e de 45 de kilometri in care se aduna 1000 de metri diferenta de nivel. Iar Parcul National Muntii Macinului a fost la fel de frumos cum il lasasem anul trecut.

O parte din traseu a fost amenajata si pentru concurentii inscrisi la proba de Trail Running ei parcurgand 25 de kilometri din lungimea lui.

Si copiii au avut un traseu amenajat doar pentru ei.

Traditia a fost pastrata si anul acesta, concurentii si insotitorii acestora fiind asteptati la final cu o fasole cu ciolan/carnati gatita in ceaun la foc de lemne, miere de albine si tuica.

Concursul a fost castigat de Ionut Roman de la Elephant Bike Club. Pe locul 2 s-a clasat Bogdan Duca de la Scott Geiger Team, iar in pozitia a treia a sosit Marius Ionascu “Maus” de la Maus Bike Team.

Dintre fete cea mai rapida a fost Geanina Cosnita. Primii clasati la masculin si feminin au primit tricouri de ciclism cu grafica aniversara Explorer MTB Challenge – 5 ani.

Dupa festivitatea de premiere la care cei mai buni au urcat pe podium, cei mai norocosi au castigat premii la tombola iar cei care s-au implicat in organizarea si sustinerea acestui concurs au primit certificate de apreciere, seara s-a incheiat cu un concert de folk.

Dar n-a fost doar folk. A fost muzica pe care s-o poata canta toti cei prezenti acolo. Concertul a durat aproximativ 8 ore!!! Sonorizarea a fost exemplara! Mai buna ca la multe concerte care se vor etalon. Nimeni nu s-a asteptat ca acesta sa dureze atat de mult insa cei care s-au strans in fata focului de tabara s-au bucurat si au cantat toata noaptea. Pe scena au urcat cativa membri din Traznetul Carpatilor, concurenti care stiau sa cante bine la chitara, Viorel Pitigoi, dar si primarul comunei Luncavita, domnul Stefan Ilie, care, la fel ca la toate editiile Explorer MTB Challenge a fost alaturi de concurenti si organizatori pe intregul parcurs al zilei in care s-a desfasurat concursul, iar de aceasta data, desi ne-a anuntat ca este obosit si va canta doar 2-3 piese, s-a lasat purtat de atmosfera fantastica si a ramas alaturi de noi pana spre dimineata.

Felicitari echipei Explorer – filiala Tulcea pentru modul exceptional in care au reusit sa organizeze acest eveniment, in special lui Ion Boncea care si-a dedicat o mare parte din timpul liber pentru a stabili toate detaliile. Felicitari Primariei Comunei Luncavita pentru ca a inteles cat de importanta este practicarea sportului pentru comunitate si ales sa sprijine constant acest eveniment.

Daca doriti sa vedeti mai multe fotografii si filmari din timpul concursului sau de la concert accesati pagina evenimentului, Explorer.

Din cate stim, Memo s-a distrat din plin

Asteptam urmatoarea editie Explorer MTB Challenge care speram sa fie urmata de a doua editie afestivalului Folk-Bike. 🙂

Credit foto Iulian Razvan Hir si Bogdan Bratu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *