Transilvania Bike Trails Race 2017 – de la concurs la festival

A 4-a editie a unuia dintre cele mai indragite evenimente de MTB din Romania, Transilvania Bike Trails Race, a avut loc sambata 19 august. In saptamana ce a precedat concursul organizatorii au pregatit o serie de activitati sportive, culturale, culinare si de mestesuguri la care au putut lua parte gratuit toti cei care au ajuns cu cateva zile inainte in satele sasesti de langa Saschiz. Pentru editia din 2018 a Transilvania Bike Trails Race care va avea loc pe 18 august se pregateste un program mult mai elaborat si diversificat de activitati de tipul celor de care am scris mai sus.

            

Traseele pe care s-a desfasurat concursul au ramas aproape identice cu cele de la editia precedenta exceptie facand doar traseul mic caruia i-a fost inlocuita o portiune de sosea cu primul traseu construit in reteaua de trasee de cicloturism din acea zona, traseul dintre Mesendof si Crit care are o frumusete aparte. Si chiar daca dupa iesirea din biserica fortificata din Mesendorf concurentii inscrisi la traseul scurt au avut de parcurs o urcare ceva mai grea aceasta a fost urmata de o poteca spectaculoasa care a traversat o padure iar la final a oferit o coborare lunga pe pasune spre Crit. La fel ca in anii trecuti traseele au strabatut bisericile fortificate din Bunesti, Viscri, Mesendorf, Cloasterf, Crit si Cetatea Taraneasca din Saschiz.

Anul acesta, numarul concurentilor la Transilvania Bike Trails Race s-a dublat fata de editia precedenta ajungand la 800. Astfel, concursul organizat de Fundatia Adept Transilvania si Nomad Multisport a devenit unul dintre evenimentele cu cel mai mare numar de participanti din tara. Toti cei prezenti acolo au resimtit grija pe care le-au oferit-o si aratat-o organizatorii.

Trofeele si medaliile primite de concurenti au impresionat si de data aceasta. Ele au fost inspirate de elemente sasesti de traditie locala.

Asa cum ne-am obisnuit partea culinara a acestui eveniment a fost si anul acest o componenta importanta in cadrul evenimentului si a fost reprezentata din belsug: un tauras si doi porci la protap, o oala mare de zacusca si paine de casa, trei tipuri de branzeturi de oaie si rosii de gradina, pepeni, placinte cu rubarba si cateva feluri de prajituri facute de localnici, sucuri de rubarba, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre, limonada, un food truck de la Grano unde s-au pregatit paste si bere artizanala.

Concursul a fost castigat de Kelemen Arpad de la Nomad Merida CST, actual campion national la XCM si XCO, care a continuat astfel seria de victorii la concursurile de MTB. Dintre fete, prima a parcurs traseul lung Karina Bonta de la Dinamo BikeXpert Racing Team.

Intregul eveniment a putut fi urmarit live in transmisia video de pe Facebook pe pagina Prima Evadare.  Pe aceeasi pagina poate fi revazuta intreaga inregistrare a evenimentului. Pe pagina oficiala Transilvania Bike Trails Network  gasiti fotografii si filmari din timpul concursului.

Si la aceasta editie a fost amenajat un camping unde concurentii si-au putut instala corturile si spune povestile.

Dupa festivitatea de premiere la Transilvania Bike Trails Race au fost doua concerte.

Seara s-a incheiat cu cantece in jurul unui foc de tabara.

Transilvania Bike Trails Race nu e doar un concurs care a evoluat pana la stadiul de festival. Transilvania Bike Trails Race este de fapt despre oameni, despre traditii, despre bucurii, despre sanatate, despre viata frumoasa, despre prietenii mai vechi sau mai noi ori de abia infiripate, este despre cum sa imparti minuni cu cei de langa tine, despre dezvoltarea unei zone din dragoste pentru ea, despre fericirea de la capatul unor pedale, despre transformare, despre mancare, despre zambete, despre natura, despre pasiunea de a face, despre consecventa, despre bucuria de a oferi, despre bucuria de a primi, despre asteptare, despre povesti, despre amintiri, despre Romania cea frumoasa.

O alta medalie cu o noua poveste ni se pregateste deja pentru anul viitor.

Ne vedem pe 18 august 2018 la TBT Race 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *