Explorer MTB Challenge 2017 – a cincea editie

Si anul acesta, la fel ca in anii trecuti, pastram traditia si mergem la un concurs care este aproape de inimile noastre pentru ca este organizat cu multa pasiune de un iubitor al sportului in general, dar al MTB-ului in special, Ion Boncea, sau Țuri  ( accent pe “i” ) cum ii spun prietenii, presedintele Asociatiei Explorer filiala Tulcea.

Pe langa concursul de MTB pentru adulti va fi organizat si un concurs de MTB pentru copii dar si un concurs de Trail Run pentru cei care practica alergarea pe trasee off road.

Iata mai jos toate amanuntele despre evenimentul din 2016 primite chiar de la organizator:

” Vă invităm cu drag la concursul Explorer MTB Challenge, aflat anul acesta la a V-a ediție. Concursul se desfășoară în Comuna Luncavița, Județul Tulcea pe un traseu ce strabate pădurile Parcului Național Munții Măcinului. Poți vedea, de pe bicicletă, cel mai înalt vârf din Munții Măcinului – Țuțuiatu – 467 m. Vei pedala pe drumuri forestiere și poteci , te vei contopi cu natura și vei renaște la finish, mai puternic, mai fericit, mai plin de energie. După concurs te asteaptă o fasolică cu afumătură, o țuiculiță, seara vei avea un foc de tabără și un festival de muzica folk.

La fel ca la toate editiile Explorer MTB Challenge ne bucuram sa avem sprijinul total al Primariei Luncavita si pe domnul primar Stefan Ilie prezent alaturi de noi la eveniment.

Așa că fă-ți planul de concediu, pune Explorer MTB Challenge pe listă și hai în Dobrogea!

Te așteptăm, cu drag!

Echipa Explorer

Explorer MTB Challenge se desfasoara in principal pe teritoriul Parcului National Muntii Macinului, cu startul din Cetatuia – Valea Fagilor, comuna Luncavita, Judetul Tulcea.
pe un traseu de 45km si o diferenta de nivel de 710m. ”

Ca in fiecare an Directorul Parcului National Muntii Maciunului, Viorel Rosca, a fost alaturi de echipa de organizare a concursului Explorer MTB Challenge si impreuna au gasit zone de traseu care pot fi parcurse de concurenti fara a deranja speciile protejate din Dobrogea. Anul acesta traseul a fost usor modificat fata de anii trecuti.

Traseul poate fi consultat AICI.

Explorer TRAIL Run
” Concurs de alergare pe drumuri forestiere și poteci din Parcul Național Munții Măcinului.
Traseul se suprapune cu cel de ciclism, Explorer MTB Challenge.
Lungimea traseului este de 25km cu o diferenta de nivel de 490m.
Startul se dă în zona Cetățuia – Valea Fagilor, Comuna Luncavița , Județul Tulcea la 26 august 2017.

Copiii au avut intotdeauna un loc special in cadrul evenimentelor organizate de Asociatia Explorer filiala Tulcea asa ca si la editia din 2017 am pregatit pentru ei un traseu mai usor pe care sa se intreaca si sa se distreze.”

Inscrierile sunt deschise AICI.

Detalii actualizate despre evenimentele de pe 26 august de la Luncavita gasiti pe evenimentele create pe Facebook, Explorer MTB Challenge 2017 si Explorer Trail Run 2017.

Bike FM va fi acolo!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *