Se mareste numarul competitiilor de Cross Country Olimpic in Romania – XCO Zemes – Runcu 2017

La jumatatea lunii august suntem asteptati la Zemes, langa Moinesti, judetul Bacau pentru a lua parte la prima editie a unui concurs de MTB ce se va desfasura pe un traseu de tip XCO.

Consiliul Local Zemes in parteneriat cu I Wheel Bike Club si Asociatia Activ organizeaza in data de 13 august prima editie a XCO Zemes-Runcu, competitie de mountain-bike, care se desfasoara pe 2 trasee, Kids si Race la Lacul Boiereasca Modarzau. ”

Traseul este in lungime de aproximativ 3 kilometri si are o diferenta de nivel de 70 de metri. Noi am fost in week-end-ul trecut la Zemes pentru a vedea in ce stadiu sunt pregatirile pentru amenajarea acestuia si putem spune ca am fost placut impresionati sa descoperim un traseu de XCO foarte prietenos. Exista cateva drop-uri, nu foarte inalte, care pot fi trecute si de cei cu abilitati tehnice in formare, pe traseu urmeaza sa fie amenajat un rock garden din pietre de rau, sunt foarte multe viraje printre pini, urcarile sunt scurte, iar toate aceste aspecte fac ca acest traseu sa fie unul foarte rapid. Startul va fi dat din fata complexului Lacului Boiereasca Modarzau care de altfel gazduieste si o parte a traseului iar la finalul concursului ii va gazdui pe toti participantii care se vor delecta cu cateva feluri de mancare pregatite in ceaun la foc de lemne.

Fondul de premiere pentru XCO Zemes-Runcu 2017 este in valoare de 5400 lei, dupa cum urmeaza:
– Locul 1 – 250 lei
– Locul 2 – 200 lei
– Locul 3 – 150 lei
Premiile sunt valabile pentru cele 9 categorii participante la competitie. La final concurentii vor participa la o tombola cu produse in valoare de 1000 lei. Cel mai probabil numarul si valoarea produselor de la tombola va creste.

Detalii actualizate gasiti in cadrul evenimentului creat pe Facebook, XCO Zemes – Runcu 2017.

Bike FM va fi acolo!

P.S. Ne-am bucurat sa aflam ca initiativa organizarii acestui concurs a venit din partea Primariei Zemes care a constientizat importanta desfasurarii de evenimente sportive de care sa se bucure membrii comunitatii locale si nu numai, promovand astfel si o zona foarte frumoasa a tarii, o zona in care cu siguranta cicloturismul va lua amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *