Cetatuia XCO Iasi – UCI C2 – a treia editie cu ploaie

Cea de-a treia editie a concursului Cetatuia XCO Iasi – UCI C2 a deschis si anul acesta “portile cerului” din care au cazut multi stropi de ploaie. La fel ca la editiile precedente si anul acesta au fost ploi la Iasi cu ocazia acestui eveniment, doar ca spre deosebire de anii trecuti cand a plouat doar inaintea cursei, anul acesta a plouat si inainte, dar si in timpul celor trei curse programate.

Cetatuia XCO Iasi – UCI C2 a fost si gazda celei de-a doua etape a Cupei Nationale de XCO.

La ora 09:00 a fost dat startul amatorilor la categoriile de varsta masculin si feminin. Ploaia incepuse in jurul orei 03:00 insa nu plouase inca suficient de tare pentru a pune probleme pe toate zonele de traseu.

La ora 11:00 s-a dat startul categoriilor Elite Juniori si Elite Feminin. Aceste categorii au fost nevoie sa pedaleze in timpul unei ploi torentiale din cauza careia cele 3 ture au devenit foarte greu de parcurs.

La ora 13:00 au luat startul concurentii de la Elite Masculin. Fata de anul trecut numarul acestora la start a crescut. Intre ei sportivi romani, ucrainieni, moldoveni si englezi. Si ei au pedalat tot pe ploaie doar ca n-au mai avut de parcurs 5 tururi. In urma deciziei comisiei de arbitri acestia au facut doar 4 tururi. Chiar si asa a fost destul de greu. Vlad Dascalu de la Dinamo BikeXpert Racing Team a castigat la aceasta categorie el reusind sa prinda un avans de peste 2 minute inca din primul tur, la final incheind cursa cu 10 minute inaintea sportivului de pe locul 2, Lucian Logigan de la Scott Geiger Team. Luci a mers toata cursa impreuna cu Alexandru Stancu de la Dinamo BikeXpert Racing Team dar a reusit sa-l depaseasca pe acesta in ultima tura. Stancu s-a clasat astfel pe locul 3.

Luand in calcul dificultatea traseului ne-am asteptat sa existe accidentari in timpul curselor insa niciun concurent nu s-a ranit grav.

La festivitatea de premiere a iesit soarele. A fost chiar prea cald.

Fata de editia precedenta am remarcat ca organizatorii, Bike Mania, au crescut inaltimea drop-urilor si avem informatii ca la editia viitoare traseul va fi chiar mai dificil. Dorinta celor de la Bike Mania este ca urmatoarea editie din 2018 de la Cetatuia XCO Iasi sa fie UCI C1 si nu C2 ca pana acum.

Mai jos va prezentam filmul oficial de la Cetatuia XCO Iasi 2017 – UCI C2 realizat de Andrei Weingold:

Iata si o alta perspectiva a cursei realizata de Florin Marza:

 

Credit foto – Traian Olinici Sports Photographer si Irina Roset

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *