Tiglina XCO – prima editie pe 2 iulie 2017

Am primit la redactie vesti despre o noua competitie din Romania. Un nou traseu de XCO urban a fost amenajat la Galati. In oras. 😉

” Tiglina XCO Race este evenimentul care face inaugurarea primului parc sportiv din Galați adresat iubitorilor de ciclism montan și alergare montană – Tiglina Bike and Trail Park. Locul aflat în mijlocul orașului Galați este o oaza de relaxare ce te poartă prin peisaje sălbatice, cu liane și vegetație luxuriantă, unde intervenția civilizației urbane și-a făcut cu discreție simțită prezența.

Competitia este adresată tuturor practicantilor de ciclism amator, cu mai multă sau mai puțină experiență, fiind împărțit în două curse, cu două trasee diferite atât ca lungime cât și ca dificultate, purtând participanții într-o lume inimaginabilă.

Traseul pentru AMATORI NERVOSI va oferi delicii spectatorilor si ”flow” antrenant concurenților, având o lungime de cca 5 km cu o diferență de nivel de 150 m ascendent, în 4 ture, cu un total de 23 km. Pe traseu vor exista elemente tehnice gen rampe, droppuri, praguri, serpentine stranse, coborâri și urcari scurte dar abrupte (fiind prevăzute și cu varinate de ”chicken run”).

Traseul pentru AMATORI RELAXATI va fi ceva mai mult decât o ”plimbare de duminică prin parc”, dar siguranța și plăcerea mersului cu bicicleta prin natură fiind elementul de bază. Acesta va însuma 14 km, în 4 ture, cu o diferență de nivel de cca 50 m ascendent.

Premiile sunt atractive, fiind organizată și o tombolă pentru participanți, la care premiul cel mare va fi o bicicleta MTB performantă.

 

Evenimentul este organizat de Asociatia MAUSI, având ca sponsor principal magazinul Mausbike, are si o componenta nobilă: STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU CONTINUAREA AMENAJĂRII PARCULUI TIGLINA BIKE AND TRAIL, 30% din taxa de participare fiind direcționata în acest sens.

Experiența poate fi completată cu distracția oferită de evenimentele organizate de Primăria Municipiului Galați cu ocazia Zilelor Dunării (Concerte de muzica live, focuri de artificii, experiențe culturale si culinare, plimbare cu vaporașul pe Dunăre, etc)

DETALII SI INSCRIERI:

http://tiglinaxco.mausbike.ro/tiglinaxco/

https://www.facebook.com/MausbikeXCO/ “

Bike FM va fi acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *