Topoloveni Summer Tour 2017 – impresii

Topoloveni Summer Tour, a 2-a competitie din calendarul Riders Club in anul 2017

Avem deosebita placere de a va prezenta un race report de la Topoloveni facut de unul dintre colegii nostri care s-au alaturat de curand echipei. Este vorba de Ionut Mihaiescu care cu aceasta ocazie primeste si botezul “penelului” la Bike FM.

” Ajuns la a 3-a editie evenimentul a atras din foarte multi paricipanti la start. Prognoza meteo estimata cu cateva zile in urma avea sa puna pe jar multi participanti anuntandu-se ploi si furtuna. Din fericire am avut in sfarsit o competitie 2017 pe o vreme perfecta pentru pedalat.

Ionut Mihaiescu inainte de start
Ca si in anii anteriori concursul a fost impartit in doua trasee:
– traseul Scurt 20Km cu 200m diferenta de nivel destinat copiilor sub 12 ani si celor care nu au o pregatire fizica pentru a termina traseul Standard.
– traseul Standard 40Km cu 400 diferenta de nivel pentru categorii 13+ ani si riderilor cu o pregatire fizica adecvata.

Toata saptamana premergatoare concursului a fost una in care nu am pus un picior in pedala cu gandul sa nu-mi obosesc picioarele pana la concurs. 🙂

Am partcipat la Nivel 2 – Categoria de varsta 30-39 ani asezandu-ma la start in spatele celor de la Elite si riderilor de Nivel 1.
Startul a fost unul lansat, unde am cautat sa stau cat mai in fata pana la prima si cea mai sustinuta urcare 1.5 – 2km (care nu este deloc punctul meu forte) pe un drum pietruit. Au urmat apoi 6 km pe poteci prin padure, un deliciu, pana m-am lovit destul de serios cu umarul si soldul intr-un copac. Din fericire durerea a fost de moment si adrenalina m-a impins sa merg mai departe. Ajuns la primul punct de alimentare, avea sa urmeze si cea de a 2-a urcare, urcare la care am fost nevoit sa fac push bike.
Scurta urcare a fost precedata de alti 5 km de coborari pe drumuri pietruite si poteci serpuite printre copaci, recuperam secunde pe plat si coborari insa pierdeam teren pe urcari, traseul continuand tot asa pana la sfarsit unde cu 500m inainte m-am racorit traversand prin albia Raului Carcinov – afluent al Argesului.

Am terminat cei 40 km pe locul 4 la categoria de varsta 30-39 ani si locul 11 general Nivel 2 cu timpul de 1:50:15 cu 17 minute mai putin decat la editia anterioara.
Ne revendem anul viitor!

Organizarea de exceptie ca de fiecare data, traseul marcat la secunda, la fiecare colt voluntar, totul pentru o experienta unica.
Traseul a fost unul aproape perfect pentru mine, cu un ritm sustinut, urcari provocatoare, putin tehnic.

La final 311 concurenti au terminat cei 40km si 131 cel de 20km.
In clasamentul general masculin, locul I a fost ocupat Ion Valentin Rosoaga de la echipa Nomad Merida CST cu timpul de 1:27:52 urmat de Attila Madaras de la Dinamo BikeXpert Racing Team cu timpul de 1:33:12 si Alexandru Bican cu timpul de 1:38:00
La feminin, competitia a fost castigata de Estera Ana-Maria Coteata de la echipa Sport Guru – BCR Racing Team cu timpul de 2:00:18 urmata de Raluca Catana de la Focus Team Romania cu timpul de 2:02:39 si Noemi Lupuj cu timpul de 2:03:31. ”

Alaturi de Ionut la Topoloveni Summer Tour au fost si Memo, Victor, Dan si Alin. Unii dintre ei au urcat pe podium la diferite categorii insa stim sigur ca toti s-au bucurat de o zi perfecta de pedalat off-road.

Making of

Credit foro – Marius Zamfir – Events Photographer

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *