Brian Cookson, presedintele UCI si-a anuntat la Bucuresti intentia de a sprijini ciclismul romanesc

Probabil ca cei mai multi dintre cei implicati in ciclismul romanesc nu se asteptau ca Brian Cookson, presedintele UCI sa faca o vizita in Romania.

Acest lucru s-a intamplat insa luni, 19 iunie 2017. In cadrul unei conferinte de presa ce s-a desfasurat la Ministerul Tineretului si Sportului la care au luat parte Brian Cookson – Presedintele UCI, Eduard Karol Novak – Presedintele FRC, Catalin Sprinceana – Vice-Presedintele FRC si Traian Goga – secretar general al FRC au fost prezentate planurile Federatiei Romane de Ciclism pentru urmatorii ani.

Brian Cookson a tinut sa remarce rezultatele promitatoare ale Federatiei Romane de Ciclism care a trecut printr-o perioada mai dificila a existentei sale si s-a aratat dispus sa sprijine proiectele pe care forul romanesc le va inainta catre Uniunea Ciclista Internationala. A prezentat chiar si o varianta de colaborare intensa pe perioade de cate 6 luni sau chiar mai mult cu specialisti din cadrul UCI care sa ajute la acumularea experientei in domeniul ciclismului.

In cadrul conferintei de presa s-a vorbit de planurile pentru viitorii ani, unul dintre termene fiind Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Cu siguranta juniorii vor beneficia de mai multa atentie din partea FRC care este foarte aproape de a primi finantare din partea MTS dupa ce acest lucru nu a fost posibil in ultimii ani din cauza unor situatii legale care au periclitat functionarea federatiei. Se are in vedere si aducerea unui antrenor la FRC dintr-una din tarile cu traditie in ciclism dar, deocamdata, acest fapt este in discutii si analiza. Dupa succesul cu care au fost primite cupele de downhill si enduro, iar mai nou XCO si XCM, s-a anuntat ca vom avea si o Cupa a Romaniei la sosea, insa acest lucru cel mai probabil se va intampla sezonul viitor, acum prioritate avand Turul Romaniei, eveniment care este in planurile FRC. In ceea ce priveste lotul national de sosea o decizie in privinta componentei acestuia va fi luata dupa Campionatele Nationale de Sosea ce se desfasoara in week-end-ul urmator la Ploiesti.

Prezenta presedintelui UCI in Romania reprezinta si o garantie a unei colaborari mai intense in zona diplomatica in scopul dezvoltarii ciclismului romanesc.

Ramane ca sportivii sa dovedeasca, in urma rezultatelor pe care le vor fi obtinut, ca Romania are nevoie sa fie trecuta pe harta ciclismului mondial.

Credit foto – Traian Olinici Sport Photographer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *