Calatorie intre cer si pamant 2017 – trail run, MTB si foarte multe zambete

Calatorie intre cer si pamant, evenimentul care poarta concurentii prin mina de sare de la Targu Ocna dar si pe cele mai inalte dealuri din jurul localitatii, a ajuns la a cincea editie. Anul acesta s-a inregistrat si o premiera: pe langa concursul deja clasic de MTB a fost introdusa si o competitie de trail run. Aceasta din urma a avut loc sambata si a avut succes in randul alergatorilor montani care s-au bucurat de traseele pe care le-au strabatut.

Acestora le-au fost pregatite doua trasee : unul de 5 kilometri si un altul de 21 de kilometri. Ambele trasee de alergare treceau prin mina de sare. Traseul de semi-maraton a fost pe intregul traseu de MTB doar ca i-a fost adaugata in plus o bucla de 6 kilometri, asa incat la finalul celor 21 de kilometri alergatorii aveau inregistrata si o diferenta de nivel de aproximativ 700 de metri. La finalul zilei de sambata au fost premiati cei mai rapizi concurenti de la cross si semi-maraton pe categorii de varsta. Concurentii de la cross au fost rasplatiti cu produse din partea sponsorilor in timp ce concurentii de la semi-maraton au primit premii in bani. La finalul festivitatii de premiere de sambata toti concurentii prezenti au avut sansa de a castiga produse din partea partenerilor la tombola.

Am remarcat unicitatea trofeelor si a medaliilor de finisher. Toate trofeele au fost facute din calupuri de sare din mina din Targu Ocna si fiecare era unic, iar in loc de medalie de finisher toti concurentii au primit cate un mic calup de sare din aceeasi mina.

Concursul de MTB s-a desfasurat duminica si a avut aceeasi regula ca in anii trecuti: castigator e acel concurent care reuseste sa parcurga cat mai multe ture in 2 ore, la finalul timpului alocat niciun concurent nu mai poate pleca pe traseu, cei care sunt deja pe el continua pana il termina. Ca la XCO doar ca in loc de un numar fix de ture concurentii au o limita fixa de timp. O tura masoara aproximativ 15 kilometri.

Doar doi concurenti au reusit sa parcurga 4 ture. Este vorba de castigatorul concursului, Bogdan Duca de la Scott Geiger Team si concurentul de pe pozitia secunda, Attila Jozef Malnasi de la Dinamo-BikeXpert Racing Team. Restul au parcurs maximum 3 ture. Al treilea a sosit Ciprian Calancea de la Vee Tire Team Romania. Toti concurentii care au urcat pe podium au primit premii in bani.

La finalul festivitatii de premiere au fost rasplatiti pentru rezultatele cumulate in cadrul competitiilor de trail run si MTB cei mai buni concurenti la feminin si masculin. Roxana Ghilt si Catalin Toda au fost premiati fiecare cu cate 1000 de lei.

Fondul total al premiilor in bani pentru cele doua zile a fost de aproximativ 15000 de lei.

Dupa acest moment toti concurentii prezenti la festivitate au avut sansa de a castiga la tombola produse foarte generoase din partea sponsorilor. Printre acestea trei biciclete si cateva perechi de ochelari profesionali de ciclism.

 

Evenimentul a fost organizat de Primaria Targu Ocna impreuna cu SALROM si Asociatia TransAlpin Bike. Sponsorul competitiei a fost Fakir – solutia antipana romaneasca, traseele au fost pregatite de Paul Dragan, iar in postura de event manager am regasit-o pe Raluca Dragan.

La Calatorie intre cer si pamant colegul nostru Mihai, care cu o zi inainte s-a clasat pe locul doi la categoria lui de varsta la o alta competitie de MTB, ne-a demostrat inca o data cat de determinat este sa urce pe podium. Aproape de finalul primei ture a avut o accidentare foarte serioasa ( ulterior am aflat ca a suferit o ruptura musculara la nivelul cvadricepsului femural si multiple alte contuzii la nivelul membrelor si nasului ). La momentul respectiv era pe primul loc la categoria lui de varsta. A continuat sa pedaleze cu un singur picior inca doua ture  iar la final s-a clasat pe locul 3 la categoria sa de varsta. Nu stim de unde a avut resurse dar il felicitam.

Organizatorii au anuntat ca formatul concursului va fi modificat la editia din 2018 si ne-au invitat sa descoperim noutatile pe pagina oficiala de Facebook.

Cei de la RECcreativ au fost prezenti la Targu Ocna si au pregatit un montaj video. Iata cum a fost:

Credit foto: Marius Zamfir – Events Photographer, Dan Mazilu si Adrian Crapciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *