EcoMarathon Moieciu de Sus a 8-a editie e programat pe 6 mai 2017

Nu uitati ca week-end-ul urmator se desfasoara unul dintre cele mai frumoase evenimente de trail running din Romania. Si pentru ca insusi numele il da de gol, la EcoMarathon poti ajunge intr-o maniera eco. Consultati si utilizati cu incredere informatiile publicate in cadrul evenimentului CarPooling la EcoMarathonMai jos gasiti toate detaliile despre eveniment. Distractie maxima sa fie! 🙂

” Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon Moieciu de Sus”, editia a VIII a.

Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte:

EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.

EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala.

Cursele de Maraton atrag tot mai multi participanti in toata lumea, este o lupta cu propriile limite, inseamna pregatire, planificare, autodepasire, prietenie.

Prin intermediul EcoMarathon Moieciu de Sus dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber, lucru pe care am reusit din plin sa il realizam la editiile anterioare, numarul participantilor dublanduse si fiind nevoiti sa limitam numarul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja inca din luna martie.

Pregateste-te pentru Ecomarathon, vino in 06 Mai sa alergi si sa te bucuri de primavara sau doar sa admiri peisajele extraordinare si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor iti vor da prilejul sa nu simti oboseala. Vino si bucura-te de natura!

Inscrierile s-au facut pe siteul concursului www.ecomarathon.ro in limita locurilor disponibile.

Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids, aproximativ 500 de copii sunt așteptați la start. Startul copiilor de pana in 9 ani va avea loc la 9:15, sambata dimineata, iar cei de 10 ani, si mai mari vor lua startul la ora 16:00, tot sambata, 06 Mai.

Pentru cei care doresc sa se implice in organizarea evenimentului, sa devina voluntari sau sa devina parteneri ii rugam sa ne scrie un email sau sa acceseze sectiune dedicata voluntarilor de pe siteul nostru: www.ecomarathon.ro.

Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate, vineri 05 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.

Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.

Vor lua startul la cele doua curse cross si marathon, aproximativ 1700 de participanti inscrisi, 600 de fete pentru ambele curse, 500 de copii sunt asteptati la cursa dedicata lor,
spre 150 de voluntari vor fi implicati in organizare, 10 tari participante.

Printre cei care vor lua startul la acest eveniment se numara si sportivi cu rezultate foarte bune la nivel national si international: Viorel Palici ( castigator Marathon 2016), Ingrid Mutter ( castigatoare Marathon 2016), Gheorghita Vitalie ( Cross 2016 – Locul 2), Gary Priestley (UK, Team Inov8), Giorgos Dialektos (Grecia, Team Salomon International), Lukas Sorgel ( Germania, Team Salomon International).

Parteneri si sponsori ai evenimentului: Salomon, Ciuc, Himalaya, Sponser, City Grill, Izvorul Moieciu, Buff, Suunto, Delaco, Paste Baneasa, Complex Cheile Gradiștei, Salvamont Bran, Primăria Fundata, Primaria Moieciu, Pensiunea Arnica, Cramele Liliac, Prefectura Brasov.

Va invitam sa luati parte la acest eveniment!

Echipa EcoMarathon, Cornelia David, Coordonator Proiect, 0744448137

www.ecomarathon.ro, pentru alte informatii va rugam sa ne scrieti: info@ecomarathon.ro 

PROGRAM EcoMarathon 2017

VINERI 05 Mai 2017:

14:00 – 23:00 Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Casa de Cultura);Cross, Marathon, EcoKids

* Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!

20:00 – Sedinta tehnica (recomandam prezenta participantilor)

SAMBATA 06 Mai 2017:

6:00 – 8:30 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs

9:00  START „EcoMarathon” – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON

9:15 – 09:45 – Start EcoKids copii cu varsta 3-9 ani, starturi diferite in functie de categoria da varsta

10:30 – 11:00 Flower Ceremony pentru cursa de CROSS

13:00 – 17:30 Pasta party – Centrul de Ecologie Montana

10:00 – 14:00 Inscrieri „EcoKids” concurs destinat copiilor

13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Marathon

16:00 – START „EcoKids” centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura)

18:00 – Premiere EcoMarathon si Cross centru Moieciu de Sus, Tombola speciala pentru toti participantii

19:00 – 23:00 Petrecere Centrul de Ecologie Montana, foc de tabara

DUMINICA 07 Mai 2017:

  9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineata servita la Centrul de Ecologie Montana

11:00 – 15:00 Plimbare in zona pe potecile din jur

Programul poate fi modificat iar aceste modificari vor fi anuntate pe siteul evenimentului: www.ecomarathon.ro. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *