XCE Central Sibiu

Eliminatorul ( XCE ) este o disciplina destul de greu de suportat de majoritatea mountain bike-rilor. Asta pentru ca la XCE e nevoie de explozie, forta, tehnica, abilitate, etc. toate concentrate pe un traseu foarte scurt. Desi aceasta “specialitate” nu prea a fost “gustata” in Romania desi a fost “servita” de doua ori la Avrig, in cadrul Triadei MTB, in anii trecuti, ea apare din nou in “meniu”, tot la Sibiu. Temerarii sunt cei de la TOTAL CYCLING CLUB. Ei ne-au transmis urmatoarele informatii:

” Asociatia TOTAL CYCLING CLUB din Sibiu anunta ca pe data de 23 Aprilie 2017, de la ora 11:00, va organiza in Piata Mica din Sibiu, evenimentul sportiv de ciclism denumit XC-Eliminator Central – Editia 1-a.

Acesta face parte din proiectul mai mare al clubului denumit “Clasamentul Unitar Pentru Amatorii Romaniei la MTB”, abreviat C.U.P.A. Romániei la MTB, si despre care aveti detalii pe site-ul principal al clubului www.totalcycling.ro.

Avem speranta ca vom trezi interesul cat mai multor pasionati si amatori de ciclism prin aceast eveniment, vom pune in evidenta printr-un mod inedit centrul istoric al Sibiului si vom crea o imagine frumoasa asupra ciclismului In general, prin expunerea si desfàsurarea in centrul urbei a unei competìtii sportive.

Formatul competiției: MTB XCE (Ciclism montan – eliminator), se concurează (succesiv în serii de câte 4 concurenți, calificându-se mai departe primii 2 timpi din serie) pe un traseu urban (pavaj, piatră cubică, scări, asfalt) în lungime de 930 m şi cu o diferenţă de nivel de 17 m.

Categorii: Masculin și Feminin (minim 32 la masculin, și 8 la feminin).

Localizare: Piața Mică, Sibiu – zona turistică a orașului, aflată în centrul istoric.

Reguli: Competiţia se desfăşoară conform regulamentului afișat pe site-ul organizatorului și corespunde normelor de ciclism mountain bike în vigoare pe plan național și internațional.

Înscrieri: Exclusiv pe site-ul organizatorului: http://xce.totalcycling.ro/. Acolo găsiți info utile despre cotizație, regulament, opțiuni cazare, traseu, etc. La fața locului se fac doar validari ale înscrierilor efectuate în prealabil de pe site.

Regulament (generalități):

  • Participanţii trebuie să aibă o stare bună de sănătate;

  • Vârsta minimă a participanţilor: 18 ani, împliniți la data competiției sau mai devreme;

  • Purtarea unei căști de protecție este obligatorie, lipsa acesteia în orice moment al competiției atrăgând automat descalificarea participantului;

  • Tipul de bicicletă cu care se poate concura: MTB – mountain bike;

  • Purtarea numărului de concurs pe ghidonul bicicletei este obligatorie pe întreaga durată de desfăşurare a competiţiei;

  • Toţi concurenţi sunt obligaţi să completeze declaraţia pe propria răspundere;

  • Fiecare participant este responsabil de propria siguranţă şi securitate;

  • Înscrierea este validă după semnarea acestei declaraţii şi preluarea numărului de concurs;

  • Dacă evenimentul este anulat din cauza unei forţe majore, participantul nu va beneficia de nici un fel de compensaţie;

  • Regulamentul complet îl puteți consulta la zona de înscrieri cât și pe site-ul competiției.

Program: Sâmbătă 22 Aprilie

16:00 19:30 – Recunoastere / amenajare traseu de catre organizatori;

Duminică 23 Aprilie

06:00 – 08:30 – Marcare / amenajare traseu de către organizatori;

09:00 – 10:30 – Preluare pachete de start;

09:00 – 10:30 – Antrenamente pe traseu pentru toți participantii;

10:45 – Sedința Tehnică – Zona de start;

11:00 – START → Calificări – Contratimp individual pe traseu, pentru stabilirea clasamentului inițial al fazelor finale;

12:00 – FINIȘ ← Calificări

12:15 – START → Optimi → Sferturi → Semifinale → Finale

13:30 – FINIȘ ← Fazele finale

13:45 – Rezultate oficiale

14:00 – 14:30 – PREMIEREA “

Le dorim succes participantilor la eveniment, iar organizatorilor le uram sa aiba putere pentru a continua acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *