Road Grand Tour 2017 – “muntele” Seciu

Cand te uiti spre Crama Seciu din masina zambesti si zici ca ai in fata un deal. Cand incepi urcarea spre crama pe bicicleta zambetul devine ranjet, iar pana sa ajungi sus ramai doar cu o grimasa data de dintii inclestati. Tot ce a ramas din zambet sta impietrit pe fata sub forma unui rictus. Intre respiratii se pot auzi scancete. Durerea e in picioare. Respira cine poate. Ajungi sus si zambesti din nou.

Dar, stai! Mai ai inca doua sau patru urcari. Pana ajungi sa le faci din nou uiti de durere. Te linistesti pe coborare, ajungi jos si-ncepi sa iei vantul din ce in ce mai in fata, tragi cat poti si ajungi iar la baza dealului. Zambetul dispare mai repede. Durerea e mai intensa, dar cumva, reusesti sa ajungi din nou sus. Si nici atunci nu s-a terminat chiar daca esti la “tura scurta” care cuprinde trei urcari. Ce sa mai…?! E usor si placut sa mergi cu bicicleta. E un sport frumos. Chiar e! Dincolo de durere raman amintirile. Iar cursa din acest an de la Seciu va ramane in amintirea noastra pentru ca a fost foarte bine organizata, pentru ca alaturi de noi au fost multi “de-ai nostri”, pentru ca am putut pedala alaturi de Eduard Grosu, Daniel Crista, Marius Petrache, etc. Dar pentru ca, din fericire, omul uita durerea, locul ei va fi luat de amintiri placute.

Ziua a fost extraordinar de frumoasa. Soare, dar si vant un pic cam rece. Concurentii erau bucuroasi ca pot pedala din nou in cadru organizat. La 11:00 s-a dat startul. Dupa care totul s-a desfasurat in viteza. Desigur, viteza a fost variabila. 🙂

Cel mai rapid in clasamentul general a fost Daniel Crista ( el a reprezentat CSA Steaua Bucuresti la aceasta cursa ) care a reusit sa evadeze inca din primul tur si a mers in fata singur pe parcursul celor 110 kilometri cat a masurat tura lunga. El a fost urmat de Emil Dima. Pe 3 si 4 au venit Marius Petrache si Cosmin Bidilici de la CSA Steaua Bucuresti. Locul 5 a fost ocupat de Jozsef Attila Malnasi de la BikeXpert Racing Team, pe 6 s-a clasat Valentin Plesea de la HC Cycling Team, iar pe pozitia a 7-a la general a venit Stefan Morcov “Basso” de la BikeXpert Racing Team.

Prima dintre fetele care au terminat cei 110 kilometri a fost triatlonista Antonela Manac de la Giant Liv Romania. Pe locul 2 a venit Miriam Stan de la CS Otopeni, iar pe pozitia a 3-a s-a clasat Adriana Ceausescu de la CSA Steaua.

Daca veti observa discrepante intre pozitiile din clasament si prezenta pe podium este din cauza ca la Road Grand Tour concurentii sunt premiati o singura data pe etapa. Adica doar la general, nu si la categorie.

Si colegii nostri Memo si Mihai s-au distrat la prima etapa din Road Grand Tour 2017 – Seciu dar fara rezultate notabile.

  

Road Grand Tour 2017 continua cu Velo Tur – RGT Salaj pe 28 mai.

 

Credit foto: Luiza Tamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *