Bike & Like 2017 – anul acesta vizitam Tara Fagarasului

Am primit vesti de la organizatorii Bike & Like. Anul acesta cei mai competitivi dintre mountain bike-ri sunt invitati sa-si dovedeasca abilitatile. Si nu numai ei. 🙂

Inscrierile sunt deschise pe www.nostressevents.ro.

” Asociatia “No Stress” , in parteneriat cu Primaria Fagaras si cu initiativa Descopera Sufletul Transilvaniei, va propun o experienta inedita, un concept nou, care imbina o COMPETITIE DE CICLISM MTB cu DESCOPERIREA TURISTICA a unor zone, comunitati si povesti de viata autentice: Bike&Like, Turul ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania.

Bike&Like este speciala din mai multe puncte de vedere:

In primul rand, turul reprezinta imbinarea dintre o competitie ciclista cu o atmosfera de concurs veritabila, la standarde europene si trairea turistica a calatorului care descopera zone ale Romaniei nebanuite, cu povesti nespuse si concerte de orga.

Apoi, competitia ciclista nu este punctuala, ci se intinde pe durata a doua zile, fiecare zi avand etape distincte. Clasamentul final se va alcatui pe baza timpilor adunati ai fiecarei etape.

Nu in ultimul rand, fiecare final de etapa reprezinta un popas turistic intr-o zona mai putin explorata, dar cu atat mai autentica, a Romaniei. Fiecare popas turistic are surprize de toate felurile, de la mancaruri specifice zonei pana la concerte de orga in interiorul unei biserici fortificate cu o istorie seculara. Imaginati-va sute de ciclisti, cei mai multi cu SPD-uri, care brusc isi opresc clantanitul pe cimentul podelei si tac, pentru a lasa sa se auda o sonata de Bach. Cateva zeci de minute mai tarziu, aceiasi ciclisti se aliniaza la start pentru a porni intr-o noua etapa ciclista, pe poteci, prin paduri si dealuri.

Circuitul Bike&Like e special si pentru ca in fiecare an ne mutam in alte locuri, descoperim alte trasee cicliste, asadar fiecare editie se organizeaza doar odata in zona respective. Am vizitat deja imprejurimile Sibiului in editia 1, Mediasul si minunatele sale cetati medievale prea putin explorate turistic in editia 2, iar anul trecut, in editia a 3-a, am vizitat Tara Barsei, cu cartierul general in Codlea. In 2017, turul Bike&Like merge in Tara Fagarasului.

Din punct de vedere al cifrelor, anul acesta cursa va fi mai dificila, mai dedicata celor care chiar se dau cu MTB-ul. Traseul nu e dificil din punct de vedere tehnic, dar e mai lung si mai provocator. Asta nu inseamna ca nu vor face fata si cei care merg mai rar pe bicicleta, va fi cu atat mai mult un titlu de glorie finalul de competite. Traseul este OFFROAD in proportie de peste 50%, parcurgand plaiuri, dealuri, paduri de o rara frumusete.

In prima zi avem 2 etape, a cate 32 si respectiv 28 km, cu diferenta de nivel de aprox 450 m pe fiecare etapa, plus o plimbare in afara concursului de 4 km. Plecam din Cetatea Fagarasului si mergem in prima etapa pana la Biserica Fortificata Barcut, apoi ne plimbam pana la Biserica Fortificata Selistat si revenim cu a doua etapa pana in Cetatea Fagarasului.

A doua zi este mult mai lejera, cu 2 etape a cate 14 km fiecare, practic pe plat, prin lunca Oltului.

Plecam tot din Cetatea Fagarasului, etapa a treia pana la Biserica Fortificata Cincsor si apoi ne intoarcem cu etapa a patra din nou in Cetatea Fagarasului, pentru vizitarea cetatii si festiviatatea de premiere.

Taxa de participare este de 135 RON in martie, 150 Ron in aprilie si 170 Ron in mai si cuprinde:

  1. Kitul de participare la competitie cu tricoul official, medalia de finisher, cipul de cronometrare.
  2. 4 programe turistice si tot atatea surprize (gustari la fiecare, concert de orga, tur ghidat)
  3. Hidratare
  4. Asistenta medicala, traseu marcat, peste 30 de voluntari care va vor sta la dispozitie
  5. Premii in valoare de peste 10.000 Ron
  6. Alte surprize si multa voie buna

Inscrierile se pot face pe site-ul www.nostressevents.ro pana pe data de 19 mai.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *