Absa Cape Epic 2017 – rezumatul finalei si rezultatele finale

In aceasta dimineata a sunat din nou alarma; un domn cu ochelari imbracat ca un scotian a inceput sa cante un cantec la cimpoi. Acesta era semnalul pentru concurenti ca trebuie sa se trezeasca pentru ca in scurt timp va incepe MAREA FINALA de la Absa Cape Epic 2017.

Cursa de azi a fost una foarte rapida: 85 de kilometri cu 1350 de metri diferenta de nivel. Fata de ce a fost ieri asta parea o joaca, desi inca mai era o urcare grea si o coborare tehnica destul de lunga. Urma sa fie o zi frumoasa cu o maxima de 25 de grade Celsius.

Astazi alimentarea cu energie electrica a fost afectata de o defectiune tehnica. Acesta este motivul pentru care a lipsit transmisia live in prima parte a cursei.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au venit in pozitia 31 la primul punct de alimentare. La al doilea punct de alimentare pierdusera deja 10 pozitii si au coborat pana pe 41 in clasamentul general al etapei, pozitie pe care au si terminat etapa.

In clasamentul general de la Absa Cape Epic 2017, Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au terminat pe locul 35, respectiv 31 la categorie  . Felicitari!

Manuel Fumic nu a avut o zi prea buna. Avancini a ramas in spate cu el inca din primii kilometri. Etapa de astazi a oferit, cel putin in prima parte, foarte mult asfalt. Avantaj pentru Cadel Evans si George Hincapie care, la primul punct de alimentare, aveau deja un avans de 1 minut si 49 de secunde fata de celelalte doua echipe de pe podium la Masters. Cei doi incearcau sa depaseasca distanta de 2 minute si 43 de secunde fata de locul 1 si sa castige concursul. La primul punct de alimentare primele au venit in pluton 7 echipe. Intre ele cele doua echipe de la SCOTT SRAM, Investeg Songo Specialized, Centurion Vaude 2, dar si Trek, Mytas si Pyga.

La al doilea punct de alimentare situat la kilometrul 58 au sosit in pluton aceleasi 7 echipe care s-au urmarit toata ziua. Ce era dificil trecuse. De aici si pana la final traseul era destul de plat in mare parte. In acest moment Cadel Evans si George Hincapie aveau 6 minute si 28 de secunde avans si se indreptau spre castigarea categoriei. Insa cei de la Kansai Plascon, care ieri au urcat pe locul 3 la general, erau in pericol sa-si piarda locul.

La ultimul punct de alimentare echipele care conduceau cursa au facut o oprire foarte rapida. Mai erau aproximativ 10 kilometri pana la final. La un moment dat s-au desprins din acest pluton 3 echipe. Doua dintre ele erau SCOTT SRAM.

Etapa a fost castigata de SCOTT SRAM Young Guns ( Michiel Van der Heijden si Andri Frischknecht). Pe locul 2 au venit Trek-Selle San Marco ( Damiano Ferraro si Fabian Rabensteiner ). Din pacate Stirnemann nu a putut sustine ritmul ridicat pe acest final de cursa. Schurter a inteles acest lucru, nu a pus presiune suplimentara si a ramas langa el sa incheie impreuna etapa pe locul 3. Chiar si asa, Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing castiga Absa Cape Epic 2017. Kansai Plascon a pierdut azi locul 3 de pe podium in clasamentul general. Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ) au ramas pe 5 in clasamentul general.

La MASTERS BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans si George Hincapie ) au castigat etapa. Victoria la o diferenta de 7 minute si 5 secunde fata de locul 2 i-a propulsat pe primul loc al categoriei.

Si fetele au luptat mult azi. Dupa o saptamana cu multe peripetii, Ascendis Health ( Sabine Spitz si Robyn de Groot ) castiga la sprint etapa. Pe 2 au sosit Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ), iar pe 3 Meerendal CBC ( Esther Suss si Jennie Stenerhag ) care si in aceste conditii raman pe locul 1 in clasamentul general.

Iata cum e sa termini Absa Cape Epic:

A crezut cineva ca a fost o etapa usoara?

Ultima etapa de peisaje:

Ei sunt castigatorii de la aceasta editie Absa Cape Epic 2017:

REZULATELE FINALE DE LA ABSA CAPE EPIC 2017:

MASCULIN

Locul 1 – SCOTT SRAM MTB Racing  ( Nino Schurter si Matthias Stirnemann )

Locul 2 – Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  )

Locul 3 – Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr )

 

FEMININ

Locul 1 –  Meerendal CBC ( Esther Suss si Jennie Stenerhag )

Locul 2 – Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last )

Locul 3 – Ascendis Health ( Sabine Spitz si Robyn de Groot )

 

MASTERS

Locul 1 – BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans si George Hincapie )

Locul 2 – Orbea Factory ( Tomi Misser si Ibon Zugasti )

Locul 3 – CST Sandd American Eagle ( Bart Brentjens si Abraao Azevedo )

 

GRAND MASTERS

Locul 1 – Meerendal CBC 3 ( Barti Bucher si Heinz Zoerweg )

Locul 2 – Absa Bus Boys ( Greg Anderson si Deon Kruger )

Locul 3 – Pitstop1Sport24hrs ( Waleed Baker si Marius Nel )

 

MIXT

Locul 1 – SCOTT SRAM NEXTLEVEL ( Jenny Rissveds si Thomas Frischknecht )

Locul 2 – JOBERG2C – Valencia ( Grant Usher si Amy Beth McDougall )

Locul 3 RBI Tech – Mitas ( Johan Labuschagne si Catherine Williamson )

Asa a fost la Absa Cape Epic 2017.

La editia din 2018 a Absa Cape Epic, Romania are deja inscrisa o echipa. Este vorba de BikeXpert Racing Team formata din Catalin Sprinceana si Hans Comyn care din cauza accidentarii foarte serioase suferite la cantonamentul din Turcia n-au putut fi prezenti la editia din acest an a competitiei din Africa de Sud. Pana anul viitor au suficient timp sa se refaca si sa se pregateasca, pentru ca, dupa cum ati vazut in aceste zile, Absa Cape Epic este o competitie de anduranta fizica si psihica.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *