Absa Cape Epic 2017 – rezumatul etapei numarul 6

Etapa cu numarul 6 de la Absa Cape Epic 2017, cea mai grea dintre toate, a inceput la fel ca in zilele precedente la ora 07:00. Daca in primele zile startul era programat la aceasta ora pentru a evita caldura excesiva, in aceasta dimineata cu 5 minute inainte de start erau 4,7 grade Celsius iar vantul sufla destul de tare. Prognoza meteo anunta o zi destul de mohorata in Africa de Sud cu o maxima de 23 de grade Celsius si intensificari ale vantului.

Traseul de azi masoara 103 kilometri iar diferenta de nivel aferenta e de 2750 de metri. O penultima etapa in care concurentii au avut si vant din fata in prima parte, dar si pe urcarea brutala Groenlandberg.

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au venit in pozitia 36 la primul punct de alimentare intr-un pluton de 5 echipe. La al doilea punct de alimentare au fost anuntati initial pe 31, iar ulterior pe 35. La al treilea punct de alimentare ei erau pe locul 40. Au terminat cursa de azi pe 45.

Lucian Logigan: ” Cu siguranta etapa Regina azi la Absa Cape Epic . Am pornit bine, ne-am simtit bine azi dar traseul a fost incredibil de dificil azi lasand la o parte diferenta de nivel si numarul de kilometri, practic mergeai doar pe pietre, nisip sau single trail cu radacini si viraje; speram la putina odihna pe coborare dar azi coborarile au fost la fel de grele ca urcarile. Am pierdut cateva poziti pe final ,oboseala din ultimele 6 zile si-a spus cuvantul. Maine ultima etapa, dar dupa 7 zile de full gas nu va fi deloc simplu. Astept cu nerabdare sa vad cate pietre mai sunt in Africa de Sud.

In acest moment echipa Scott Geiger Team din Romania e pe locul 34 la general.

Primii la primul punct de alimentare au venit in pluton. Zece echipe. Toate cele 3 echipe de pe podium in clasamentul general erau intre ele. La ora 09:00 etapa era condusa de Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr ). La kilometrul 40 ei aveau aproape 1 minut avans fata de cele doua echipe de la Scott SRAM, Investec Songo Specialized si Kansai Plascon.

Si la al doilea punct de alimentare primii au fost Centurion Vaude 2. Cele doua echipe SRAM SCOTT si Kansai Plascon au venit 47 de secunde mai tarziu. Inainte de acest punct de alimentare Howard Grotts de la Spur Songo Specialized isi lasase colegul, care nu avea cea mai buna zi, in urma si a ramas in plutonul din fata sa-i ajute, daca e nevoie, pe Kulhavy/Sauser. Si a fost nevoie. Investeg Songo Specialized au facut pana, Grotts le-a dat roata, dar chiar si asa au pierdut aproape un minut. In acest moment, la kilometrul 50 ei erau la distanta de 1 minut si 53 de secunde fata de primul loc. Cannondale erau la aproape 5 minute in spatele celor de pe primul loc, in pozitia 7 in acel moment.

La al treilea punct de alimentare primii au venit SCOTT SRAM MTB Racing ( Schurter/Stirnemann ). Impreuna cu ei au mai sosit Centurion Vaude 2 si Kansai Plascon. Investeg Songo Specialized au venit la distanta de 1 minut si 35 de secunde fata de primul loc. A doua echipa de la SCOTT SRAM a facut pana si a venit de abia in pozitia 9. Cannondale pierdeau locul 3 in acest moment. Aveau deja o distanta de 9 minute si 28 de secunde fata de primul loc.

La ora 10:45 temperatura urcase la 17 grade Celsius. La al patrulea punct de alimentare primele 2 echipe au trecut in aceasta ordine: Scott-SRAM si Kansai Plascon ) dar n-au oprit. Mai erau 13 kilometri pana la final. In acest moment Centurion Vaude 2 au trecut prin ultimul punct de alimentare la distanta de 2 minute si 30 de secunde in spate. Investeg Songo Specialized se distantasera deja la 4 minute si 10 secunde. Howard Grotts era cu ei. Sabine Spitz si-a rupt ghidonul.

Cea mai grea etapa de la Absa Cape Epic 2017, a sasea, a fost castigata de Nino Schurter si Matthias Stirnemann de la SCOTT SRAM MTB Racing. Pe  2 s-au clasat Kansai Plascon ( Hector Leonardo Paez Leon si Max Knox ).  Rezultatul de azi i-a urcat pe podium in clasamentul general pe locul 3, in locul celor de la Cannondale Factory Racing XC ( Manuel Fumic si Henrique Avancini ) care au reusit “performanta” ca in doua zile sa coboare de pe primul loc pana pe 5. Locul 3 astazi l-au ocupat de Centurion Vaude 2 ( Nicola Rohrbach si Daniel Geismayr ), ocazie cu care urca si ei o pozitie la general, pana pe 4. Cei de la Investeg Songo Specialized ( Christoph Sauser si Jaroslav Kulhavy  ) n-au avut o zi foarte buna, ei venind la aproape 6 minute dupa locul 1, pe locul 4. Chiar si asa isi pastreaza locul 2 in clasamentul general, la o distanta de 6 minute si 49 de secunde de primul loc.

Si la Masters a fost agitatie azi. BMC Absa Racing Team ( Cadel Evans  si George Hincapie ) castiga etapa si urca pe 2 la Masters cu 5 secunde avans fata de cei de pe locul 3 CST Sandd American Eagle ( Bart Brentjens si Abraao Azevedo ). Desi cei de la Orbea Factory ( Tomi Misser si Ibon Zugasti ) au venit pe 3, ei raman pe primul loc la general cu un avans de 2 minute si 43 de secunde fata de locul 2. Se pare ca la aceasta categorie va fi cea mai mare lupta maine.

Iata cum a fost azi:

Ghinion din nou pentru Sabine Spitz:

E timpul pentru peisaje; cu sunet cu tot:

Nici la feminin nu au fost linistite apele azi dupa cum ati vazut. Etapa a fost castigata de Hansgrohe Cadence OMX Pro ( Mariske Strauss si Annie Last ). Pe 2 au venit la cateva secunde in spate Meerendal CBC ( Esther Suss si Jennie Stenerhag ). In pozitia a 3-a au venit Hollard-Velocity Sports Lab ( Carmen Buchacher si Michelle Vorster ). Ghidonul rup al Sabinei Spitz a purtat echipa Ascendis Health pe locul 7 in etapa de azi; insa chiar daca Sabine Spitz si Robyn de Groot au coborat o pozitie in clasamentul general, pana pe 3, va fi destul de greu ca fetele de la Spur sa recupereze distanta de aproximativ 17 minute. Dar la ce ghinion a avut la aceasta editie de Absa Cape Epic Sabine Spitz, orice e posibil.

Iata rezumatul video al etapei:

Etapa de maine va fi una mai usoara, dar ramane MAREA FINALA:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *